Image default
NATIONAL BANK

Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Παρούσα στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 δηλώνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία απευθύνθηκε σε 12 σημαντικά ιδρύματα προκειμένου να δημιουργηθεί μία εστία συναντίληψης ως προς τον εορτασμό της Εθνικής μας παλιγενεσίας.

Όπως επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα, η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,είναι ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός,γιατί παράλληλα με την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού μας δημιουργεί μία προοπτική αναστοχασμού για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας. Επιβάλλει δε μια ολοκληρωμένη και συστηματική θεώρηση και οργάνωση των εκδηλώσεων, με συνέργειες και συνεργασίες.

«Έχουμε ένα ιστορικό και ηθικό καθήκον να συμβάλλουμε όλοι στον εορτασμό αυτόν με δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με βάση το τρίπτυχο Ιστορία –Δημιουργία –Εξέλιξη», αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει συνδεθεί ιστορικά με τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους καθώς και με τους φιλέλληνες ιδρυτές της.

 Υπό αυτό το πνεύμα, η Εθνική Τράπεζα απευθύνθηκε, με σεβασμό στο έργο και την προσφορά τους, στα ακόλουθα Ιδρύματα: Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Ίδρυμα Ωνάση.

Στην ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία, υπήρξε ανταπόκριση, γιατί όλοι θεωρούν ότι χρειάζεται να δοθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα παράδειγμα διαλόγου και συνεργασίας. Χρειάζεται να αναδειχθεί μέσω της Πρωτοβουλίας, ένα μήνυμα ενότητας.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε Ίδρυμα και η Τράπεζα διατηρούν τη φυσιογνωμία, την αυτονομία, τους στόχους και τις προτεραιότητες τους,καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων τους που αφορούν τον εορτασμό και συμβάλλουν ουσιαστικά και συμβουλευτικά στην προσπάθεια αυτή.

Στο εσωτερικό, σε συνεργασία με επιστημονικούς, ερευνητικούς, πανεπιστημιακούς και πολιτιστικούς φορείς, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και μουσικών εκδηλώσεων. Επίσης η Τράπεζα και Ιδρύματα, σύμφωνα με τους στόχους τους, θα στηρίξουν εκπαιδευτικά -ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες.

Στο εξωτερικό, σε χώρες που συνέδραμαν την Ελληνική Επανάσταση, (Γαλλία, Ελβετία,Μ.Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία αλλά και στον Καναδά), επιστημονικοί, πανεπιστημιακοί και πολιτιστικοί φορείς, προγραμματίζουν μέσω συντονιστικών επιτροπών, διάφορες δράσεις (συναυλίες, συνέδρια, εκθέσεις, κ.α.)για να τιμήσουν την σπουδαία αυτή επέτειο, σε συνεργασία με την Τράπεζα και Ιδρύματα, στο πλαίσιο των στόχων τους. Θα δημιουργηθεί επίσης ένας ιστότοπος, όπου θα προβάλλονται οι δράσεις των Ιδρυμάτων και της Τράπεζας, καθώς και οι εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Ο ιστότοπος αυτός θα είναι μέσο ανάδειξης αρχείων, συλλογών και μουσειακών εκθεμάτων που αφορούν την Επανάσταση.

Ο συντονισμός και η προετοιμασία του όλου εγχειρήματος, την ευθύνη του οποίου έχει ο κ.Ιωάννης Μάνος, Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, γίνεται εδώ και 19μήνες από μια ομάδα εργασίας εκπροσώπων Ιδρυμάτων και της Τράπεζας.Το περιεχόμενο των δράσεων θα ανακοινωθεί στο τέλος του έτους.

Σχετικα αρθρα

ΕΤΕ: Σε νέο υψηλό 10ετίας ο δείκτης Εμπιστοσύνης των ΜμΕ

admin

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει ιδιώτες και επιχειρήσεις

admin

“Κόκκινα” στεγαστικά δάνεια €600 εκατ. προς διαχείριση από την Εθνική Τράπεζα

admin

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου NPΕs αξίας 1,2 δισ. ευρώ στην Asopus

admin

ΕΤΕ: Σε υψηλό 10ετίας ο δείκτης εμπιστοσύνης των ΜμΕ

admin

Τιτλοποίηση Frontier 7 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα

admin

ΕΤΕ: Επιστροφή στην κερδοφορία χωρίς ανάγκη αύξησης κεφαλαίου

admin

Εθνική: Αύξηση κερδών στα 253 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Βασίλης Καραμούζης: Η Εθνική Τράπεζα θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

admin

Κάτω από τα 600 εκατ. ευρώ το προσφερόμενο τίμημα για Εθνική Ασφαλιστική

admin

Ισχυρό ράλι στους τίτλους Tier II της Εθνικής και της Πειραιώς

admin

Εθνική Τράπεζα: Νέα παράταση ενόψει στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Όλες οι λεπτομέρειες

admin

Π. Μυλωνάς: Αποδίδει ήδη καρπούς το πλάνο μετασχηματισμού της ΕΤΕ, συζητούμε λύση για το ΛΕΠΕΤΕ

admin

Π. Μυλωνάς (ETE): Δημιουργούνται οι συνθήκες για μεγάλη αύξηση των επενδύσεων

admin

Εθνική: Αύξηση κερδών στα 253 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Εθνική Τράπεζα: Πιστωτική γραμμή 10 εκατ. ευρώ από την EBRD για την Εθνική Factors

admin

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ για μη καταβολή επικουρικών συντάξεων

admin

Εθνική Τράπεζα: Πώληση απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων

admin