Image default
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ορατός ο κίνδυνος η Ελλάδα να έχει την ίδια τύχη με τους Κούρδους

«Ελλάδα και Κύπρος σε περίπτωση που θα διατρέξουν άμεσο κίνδυνο από την Τουρκία, θα έχουν την ίδια τύχη με τους Κούρδους της Συρίας», τονίζει – μεταξύ άλλων – ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ασκώντας κριτική τόσο στην παρούσα όσο και στην τέως κυβέρνηση.
«Οι Κούρδοι της Συρίας χρειάστηκε να εγκαταλειφθούν από ΗΠΑ και Ε.Ε, να βιώσουν την τουρκική εισβολή και μία ανθρωπιστική τραγωδία για να επιχειρήσουν μιά μεγάλη στροφή στην πολιτική τους, ανοίγοντας, έστω πολύ καθυστερημένα, καινούργιους δρόμους προσέγγισης συνεννόησης και συμφωνίας με την Συρία και την Ρωσία, στο πλαίσιο μιάς πολυδιάστατης στρατηγικής», προσθέτει.
«Η Ελλάδα, δυστυχώς, προλαμβάνουσα πάντα τις μύχιες προθέσεις των ΗΠΑ, έφτασε στο σημείο να διακόψει εδώ και χρόνια σε βάρος του εθνικού συμφέροντος ακόμα και τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, ενώ οι σχέσεις της με την Ρωσία βρίσκονται, με ευθύνη του εγχώριου κατεστημένου, στο ναδίρ».«Η Αθήνα πρέπει να σταματήσει την εθνικά εγκληματική στάση»
«Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να συνεχίζει ακόμα και σήμερα, με τόσο κρίσιμες εξελίξεις, να μην έχει διπλωματικές σχέσεις με την Συρία. Η Αθήνα πρέπει να σταματήσει αυτήν την εθνικά εγκληματική στάση και να αποκαταστήσει αμέσως ακέραιες και υψηλού επιπέδου διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό. Όπως είναι αδήριτη εθνική ανάγκη να αναβαθμίσει αμέσως τις σχέσεις της σε όλους τους τομείς με την Ρωσία στο επίπεδο μιάς αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας».
«Η τραγωδία των Κούρδων αποτελεί μιά καμπάνα που χτυπά θλιβερά και προειδοποιητικά για την Ελλάδα. Το πάθημα των Κούρδων πρέπει να γίνει μάθημα για την χώρα μας».
«Ελλάδα και Κύπρος σε περίπτωση που θα διατρέξουν άμεσο κίνδυνο από την Τουρκία, θα έχουν την ίδια τύχη με τους Κούρδους της Συρίας και θα εγκαταλειφθούν, από ΗΠΑ και Ε.Ε, όπως στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το ’74. Ήδη, μάλιστα, ΗΠΑ και Ε.Ε σφυρίζουν αδιάφορα ή περιορίζονται σε ανώδυνες φραστικές διαμαρτυρίες απέναντι στις ωμές τουρκικές απειλές και παραβιάσεις κυριαρχίας της Ελλάδας και Κύπρου, ενώ το ΝΑΤΟ φτάνει να καλύπτει και να δικαιολογεί την τουρκική εισβολή στη Συρία».
»Ο κίνδυνος “Κουρδοποίησης” της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κάτι παραπάνω από ορατός, αν η Ελλάδα δεν συντονιστεί στενά με την Κύπρο, δεν εγκαταλείψει την δουλοπρέπεια στα παρακμάζοντα δυτικά κέντρα και δεν αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία για να εφαρμόσει μιά πολυδιάστατη οικονομική, αμυντική και διπλωματική πολιτική διεθνών σχέσεων, μακριά από υποτέλειες και χειραγωγήσεις», καταλήγει στη δήλωσή ο κ. Λαφαζάνης.

Σχετικα αρθρα

Βενιζέλος: Να αποτραπεί η αλλοίωση των θεσμών με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis

admin

Σταϊκούρας: Η 84η ΔΕΘ συμπίπτει με τη συγκροτημένη προσπάθεια ανάταξης της χώρας

admin

Μητσοτάκης στο Αϊντχόβεν: Χρειαζόμαστε ισχυρότερη σύνδεση της έρευνας με την αγορά

admin

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θεμελιώδες δικαίωμα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

admin

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ των υπουργείων

admin

Προανακριτική: Τον ορισμό των αντικαταστατών των Πολάκη-Τζανακόπουλου θα ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τασούλας

admin

Στο διοικητικό συμβούλιο της SME μπήκε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

admin

Θεοδωρικάκος: Επιτυχία του πολιτικού συστήματος η συμφωνία για τη ψήφο των ομογενών

admin

Διευρύνεται η ομάδα των λογογράφων του πρωθυπουργού

admin

Πάνος Σκουρλέτης: Υπάρχουν επίδοξοι νταβατζήδες της Αριστεράς

admin

Κυρανάκης κατά Τσίπρα: Καλύπτει πολιτικά τον Παπαγγελόπουλο

admin

Προανακριτική για Novartis: Θα εξεταστεί κανονικά την Τρίτη ο Φρουζής, λέει ο Λάππας

admin

Τι συζήτησαν Καραμανλής και Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη

admin

Κ. Πιερρακάκης: «Ανήκουμε σε όσους συντάσσονται με το αίτημα η Ελλάδα να αλλάξει αιώνα»

admin

Δείτε Live: Ο Παπαγγελόπουλος στο βήμα της Ολομέλειας

admin

Αχτσιόγλου: Ακλόνητα και διαχρονικά πιστή στη φτηνή και απροστάτευτη εργασία, η ΝΔ

admin

Γιάννης Βρούτσης: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

admin

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 84η ΔΕΘ

admin