Image default
Πολιτική

Πατούλης: Θα συνεργαστούμε με την ΕΛΑΣ για να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες

Η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και ζητήματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και το κυκλοφορικό πρόβλημα στην Αττική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Γ. Ψωμά, στην ΓΑΔΑ.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο διευθυντής της διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Σπυρίδων Λάσκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γεώργιος Δημόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη και ο σύμβουλος κυκλοφοριακής αγωγής Κίμωνας Λογοθέτης.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης ενημερώθηκε για θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην Αττική, τονίζοντας ότι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι προτεραιότητα. «Στόχος μας είναι η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος» σημείωσε.

Ο κ. Ψωμάς διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία «καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλη την Αττική, με έμφαση στις περιοχές με αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας – παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε δυναμικό και μέσα. Ενημέρωσε ότι εφαρμόζεται ήδη πιλοτικό πρόγραμμα καθημερινής περιπολίας σε πλατείες που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές, και ότι έμφαση δίνεται στην καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά το κυκλοφορικό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση αποτελεσματικής συνεργασίας με την Τροχαία Αττικής για την εποπτεία της κυκλοφορίας, κάτι που εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την βιώσιμη κινητικότητα, την οδική ασφάλεια και την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αττική και κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε τη διοργάνωση μία κοινής ημερίδας, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι βελτίωσης της κατάστασης αλλά και η εκπόνηση σε συνεργασία και με τους δήμους, κοινών επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής.

«Στο σχεδιασμό μας είναι να δημιουργήσουμε την ‘’πράσινη’’ Αττική, μία Περιφέρεια-πρότυπο σε επίπεδο ευζωίας και ποιότητας διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή στελεχών της τροχαίας και της Περιφέρειας, για την επεξεργασία προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και στον θάλαμο παρακολούθησης ελέγχου κυκλοφορίας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Όπως διαμήνυσε στα στελέχη του κέντρου, σκοπός είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΘΕΠΕΚ και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, και η ενίσχυση των τεχνικών εποπτικών μέσων για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, έτσι ώστε να έχουν ουσιαστικό ρόλο, τόσο στη διαχείριση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια, όσο και σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια του πολίτη.

Σχετικα αρθρα

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα

admin

Ο Αλέξης Πατέλης επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού

admin

Ψήφος αποδήμων: Στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τώρα το Μαξίμου για ανικανότητα στο θέμα της Σαμοθράκης

admin

Παππάς: Η ανάπτυξη δεν έρχεται με επένδυση στα ψεύδη και τον λαϊκισμό

admin

Πώς αποχαιρέτισε ο Μπουτάρης τους Θεσσαλονικείς μέσω Twitter

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα 10 χρόνια που χρειάζονται σήμερα για να απελαθεί κάποιος θα γίνουν 6 μήνες

admin

Τα θέματα που συζήτησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπήκε στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Νίκος Ρωμανός: Κυβερνάμε με τους καλύτερους και όχι με τους δικούς μας

admin

Μογκερίνι: Πολύ ανησυχητικές οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

admin

Σήμερα η κηδεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Δεικτάκη

admin

Γεννηματά για Μόρια: Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές – Καθυστέρησαν αδικαιολόγητα

admin

Γεραπετρίτης: Καμία υποχωρητικότητα στην Τουρκία – Υλοποιούμε τις εξαγγελίες μας

admin

Η Ελλάδα απέναντι σε εθνικές και διεθνείς προκλήσεις – Εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

admin

Από τον Τσιτσιπά στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος σήμερα ο πρωθυπουργός

admin

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική

admin

Διαμαρτυρία Γεροβασίλη για τη διακοπή μετάδοσης των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής

admin