Image default
Επιχειρήσεις

Ανανεώθηκε η σύμβαση ΑΚΤΩΡ-Διεθνούς Αερολιμένα Ντόχας

Την ανανέωση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management) σε μια σειρά σημαντικών υποδομών του Διεθνούς Αερολιμένα “Hamad” της Ντόχα στο Κατάρ, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η ΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα, η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε πρόσφατα τη χρονική επέκταση κατά έξι χρόνια της σύμβασης για την παροχή ολοκληρωμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών Συντήρησης (Soft & Hard Facility Management Services) στο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών, στις αποθήκες Duty Free, καθώς και στις εγκαταστάσεις Πρόσβασης Προσωπικού και Ενοικίασης Αυτοκινήτων του Διεθνούς Αερολιμένα “Hamad” της Ντόχα.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική ανανέωση της συγκεκριμένης σύμβασης που εξασφαλίζει η εταιρεία, στη διάρκεια της μακροχρόνιας δραστηριοποίησής της στο Κατάρ μέσω της θυγατρικής της AKTOR QATAR WLL.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών έχει κατασκευαστεί από την ίδια την ΑΚΤΩΡ, αποτελώντας τον κεντρικό κόμβο συντήρησης του στόλου της Qatar Airways. Συνιστά μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα υπόστεγα ελεύθερου ανοίγματος παγκοσμίως, καθώς με συνολικό εμβαδό 168.000 τ.μ. δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Airbus A380, Airbus 350 και Boeing 787.

Το συγκρότημα συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα, τα οποία καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. και δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ προβλέπεται να παρέχει μεταξύ άλλων και υποστηρικτικές υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών.

Με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου ανέφερε: «Η συγκεκριμένη ανανέωση έρχεται ως μια δεύτερη διαδοχική επιβράβευση των κορυφαίων ποιοτικά υπηρεσιών που η ΑΚΤΩΡ παρέχει στον Διεθνή Αερολιμένα της Ντόχα ήδη από το 2013, έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε μια μακρά πορεία, η οποία ξεκίνησε με την κατασκευή και την παράδοση του έργου, εξελίχθηκε με την αρχική συντήρηση των εγκαταστάσεων και έφτασε μέχρι τη σημερινή πλήρως λειτουργική και άψογη συνεργασία των δύο πλευρών. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Διεθνής Αερολιμένας της Ντόχα εμπιστεύεται την ΑΚΤΩΡ καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των εγκαταστάσεών του, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υπεροχή της εταιρείας και στον τομέα του Facility Management».

Σχετικα αρθρα

“Βελτιώνεται” η υγεία του Μπόρις Τζόνσον, λέει ο Ράαμπ

admin

ΟΠΑΠ: Επιστρέφει σε μετόχους επιπλέον €0,005

admin

Στην αγορά των wearables εισέρχεται η MLS

admin

Βελτιωμένα τα έσοδα της Vodafone

admin

Ο Τραμπ ήξερε από τον Ιανουάριο τη σοβαρότητα του κορονοϊού, αλλά υποβάθμιζε τους κινδύνους

admin

Ελλάκτωρ: Πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην Ελληνικός Χρυσός

admin

Πτώση πωλήσεων και EBITDA για τα ΚΑΕ

admin

Τρεις νέες επενδύσεις ύψους 1,35 εκατ. από το Uni.Fund

admin

Τα τρόφιμα κράτησαν ψηλά τις ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο 2020

admin

Πειραιώς: Τι σηματοδοτεί η έκδοση νέου Tier ΙΙ

admin

Σελόντα: Στα 22.596.119,14 ευρώ το τελικό τίμημα πώλησης της ΡΟΛΑΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

admin

ΟΠΑΠ: Υποβάθμισε το outlook η S&P λόγω της μητρικής Sazka Group

admin

ΟΠΑΠ: Στις 31/12 παραγράφεται το μέρισμα της χρήσης του 2013

admin

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 15,4 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο

admin

«Πράσινο φως» από ΕΕΕΠ για το καζίνο Φλώρινας

admin

Big business βλέπει στην Ελλάδα η doValue

admin

Στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την PQH

admin

Coca Cola: Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ενίσχυσης της οικονομίας

admin