Image default
Επιχειρήσεις

Που ετοιμάζεται να επενδύσει η Quest

«Εκτιμώ ότι είναι εποχή για επενδύσεις, λόγω της γενικότερης φιλοεπενδυτικής αύρας που υπάρχει πλέον στην ατμόσφαιρα αλλά και εξ’ αιτίας του χαμηλού κόστους του χρήματος». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Quest Holdings (και του ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, θεωρώντας ότι υπάρχουν ευκαιρίες σε αρκετούς τομείς όπως σε νησίδες του εμπορίου, στα ακίνητα, στην ενέργεια και φυσικά σε δραστηριότητες γύρω από το χώρο της πληροφορικής.

Ειδικότερα για την εισηγμένη, αυτή την περίοδο σημαντικές επενδύσεις υλοποιούνται στο χώρο των ταχυμεταφορών (το νέο κέντρο διανομής της ACS στο Αιγάλεω αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του έτους 2021) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ήδη μέσα στη χρονικά έχει διπλασιαστεί η παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου στο συγκεκριμένο μέτωπο), ενώ με ενδιαφέρον εξετάζεται και η αγορά των λευκών ηλεκτρικών συσκευών.

Στο σημείο αυτό -απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχων- o διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ. Απόστολος Γεωργαντζής αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την εισηγμένη εταιρεία του Γ.Ε. Δημητρίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι:

• Ο όμιλος ενδιαφέρεται να επεκταθεί στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές, καθώς αυτές έχουν υψηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους και η δραστηριότητα μπορεί να εξυπηρετηθεί από το υπάρχον δίκτυο της Quest.

• Εδώ και μήνες, η Quest λειτουργεί υποβοηθητικά στις δραστηριότητες της Γ.Ε. Δημητρίου ως υποδιανομέας, προκειμένου να μην απωλεσθούν μερίδια αγοράς των ισχυρών σημάτων που αντιπροσωπεύει (π.χ. Toyotomi).

• Η Quest σε συνεργασία με τη διοίκηση της Γ.Ε. Δημητρίου έχουν υποβάλλει πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου έναντι συγκεκριμένου τιμήματος (γύρω στα 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Euro2day.gr) να αποκτήσει μέρος του ενεργητικού (όχι ακίνητη περιουσία) και να επωμιστεί παράλληλα και τμήμα των υποχρεώσεων της.

• Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες (ο μεγαλύτερος πιστωτής είναι η Πειραιώς) συνεχίζονται και το τελικό τους αποτέλεσμα δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Σε ότι αφορά την οικονομική πορεία του ομίλου, η διοίκηση της Quest υποστήριξε ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο συνεχίζεται η θετική πορεία του πρώτου μισού του έτους και πως στο σύνολο του 2019 θα εμφανιστεί βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεως.

Σε ότι αφορά το δανεισμό, ο όμιλος γύρισε φέτος σε θετική καθαρή επιβάρυνση (net debt) εξ’ αιτίας των επενδύσεών του κυρίως στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου, όμως, οι αποδόσεις είναι σαφώς υψηλότερες από το κόστος του δανεισμού.

«Στις ΑΠΕ μιλάμε για project finance, δηλαδή για δανεισμό η εξυπηρέτηση του οποίου είναι συνδεδεμένη με τα έσοδα των φωτοβολταϊκών πάρκων. Αν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο δανεισμό, ο όμιλος είναι net positive» (ταμείο υψηλότερο των συνολικών τραπεζικών υποχρεώσεων) αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Επιστροφή κεφαλαίου

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Quest Holdings αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,14 ευρώ ανά μετοχή (0,42 ανά μετοχή πριν το reverse split, έναντι 0,38 ευρώ πέρυσι). «Πολιτική της εταιρείας είναι να δημιουργεί κέρδη και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να το επανεπενδύει. Όμως, εδώ και χρόνια περισσεύει ένα ποσό που επιστρέφεται στους μετόχους» σημείωσε ο κ. Φέσσας, αναλύοντας την πολιτική χρηματικών διανομών της εισηγμένης.

Σχετικα αρθρα

CNL Capital: Επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Φουρλής: Στα €6 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Project Future: Πάνω από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής στον τρίτο κύκλο

admin

H Profile συμμετέχει στη Sibos 2019 στο Λονδίνο με νέες πλατφόρμες λύσεων

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Σπυρίδων Κοκκόλης νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Entersoft: «Λεφτά υπάρχουν» για νέες εξαγορές

admin

ΕΛΤΟΝ: Πτώση 11,8% στα ενοποιημένα κέρδη το α’ εξάμηνο

admin

Αυξημένα έσοδα και κέρδη για ΟΛΠ το α’ εξάμηνο

admin

Οι 26 μέρες που καθορίζουν το μέλλον της ΔΕΗ

admin

Εργο υποδομής για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης υλοποιεί η ΕΥΑΘ

admin

Coca Cola: Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ενίσχυσης της οικονομίας

admin

Τρία νέα καταστήματα εγκαινίασε η ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

admin

Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Alpha Trust: Πόσο ωφελείται από την πιθανή πώληση των ιδίων μετοχών της

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 30/9 η ΓΣ για την μετατροπή των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Creta Farms: Impala Invest και Lime Capital υπέβαλαν προσφορές

admin

Δεκατέσσερα νέα δρομολόγια στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Ryanair

admin

Hard Rock: Επένδυση άνω του 1 δισ. αν πάρουμε το καζίνο Ελληνικού

admin