Image default
Επιχειρήσεις

Interamerican: Ενίσχυση των συνεργασιών για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της στον τομέα της Υγείας, η INTERAMERICAN ενισχύει το Δίκτυο Υγείας των συνεργαζομένων διαγνωστικών κέντρων με την ένταξη της Ευρωκλινικής Αθηνών, ειδικά για τα προγράμματα του πρωτοποριακού Συστήματος Υγείας «Bewell». Παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί σε βελτιωτική ρύθμιση για κάλυψη επισκέψεων σε ειδικότητες εκτός του υφισταμένου Δικτύου Υγείας, για όλα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με πρωτοβάθμια κάλυψη Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτονται από την INTERAMERICAN οι διαγνωστικές εξετάσεις για τα προγράμματα «Bewell – γιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις», με εξαίρεση το πλάνο που καλύπτεται μόνο στις ιδιόκτητες υποδομές της εταιρείας (Αθηναϊκή Mediclinic, πολυιατρεία Medifirst). Επίσης, στην Ευρωκλινική Αθηνών θα καλύπτεται και το check up στα προγράμματα «Bewell – νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα, πλάνο 2 και 3», που γίνεται απευθείας, όπως και στα προγράμματα Medisystem. Όσον αφορά στη βελτιωτική ρύθμιση για τις επισκέψεις εκτός εταιρικού Δικτύου Υγείας, οι ασφαλισμένοι της εταιρείας σε νησί ή νομό όπου το Δίκτυο δεν διαθέτει γιατρούς συγκεκριμένων βασικών ειδικοτήτων, θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρό της επιλογής τους, χωρίς παραπεμπτικό από γιατρό του Δικτύου.

Με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια Υγεία, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σήμερα τα ασφαλιστικά προγράμματά της με ένα πανελλαδικά αναπτυγμένο Δίκτυο Υγείας, που αριθμεί: 1.413 επιλεγμένους γιατρούς, 719 χειρουργούς με ειδική σχέση συνεργασίας, 248 διαγνωστικά κέντρα και 32 νοσηλευτικά ιδρύματα. Στο Δίκτυο Υγείας περιλαμβάνονται και οι ιδιόκτητες υποδομές: η γενική κλινική και τα δύο πολυιατρεία στην Αττική, με άμεση προοπτική την ανάπτυξη της αλυσίδας των πολυιατρείων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πολυιατρεία Medifirst της εταιρείας, κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, παρατηρείται σημαντική αύξηση κίνησης σε περιστατικά και επισκέπτες, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2018, κατά 25,6%. Όσον αφορά στον τύπο των περιστατικών, τα περισσότερα αφορούν σε επισκέψεις (53,2%). Ακολουθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις (45,3%), ενώ το 1,47% των περιστατικών αφορά σε check up.

Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η INTERAMERICAN παρέχει στους ασφαλισμένους της απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, απεριόριστες ιατρικές πράξεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις.

Συγκριτικό πλεονέκτημα και καθετοποίηση με τις ιδιόκτητες υποδομές

Εδώ και 17 χρόνια, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες ιατρικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας της Υγείας. Τα πολυιατρεία Medifirst καλύπτουν κυρίως ανάγκες των νοτίων και βορείων προαστίων, αντιστοίχως στην Αργυρούπολη και το Μαρούσι, ενώ στο κέντρο της Αθήνας οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας παρέχονται μέσω της Αθηναϊκής Mediclinic. Οι εν λόγω δομές λειτουργούν σε 24ωρη βάση, επί 365 ημέρες τον χρόνο και εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών και χρονίων ασθενειών. Παράλληλα, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN και η Γραμμή Υγείας 1010 συμπληρώνει, ως πύλη υποδοχής, άμεσης υποστήριξης με συμβουλευτικές υπηρεσίες και διακομιδής με τα ασθενοφόρα και εναέρια μέσα που διαθέτει, τις ιδιόκτητες υποδομές.

«Με την καθετοποίηση που επιτυγχάνει, με αυτή την οργάνωση υπηρεσιών, η INTERAMERICAN διασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο της φροντίδας υγείας που παρέχει, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το κόστος, εξαλείφοντας τυχόν άσκοπες και μη ενδεδειγμένες ιατρικώς υπηρεσίες, προς όφελος των πελατών της» τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Καταργείται το πλαφόν του 0,75% στη φορολογία των ΑΕΕΑΠ

admin

Η Deloitte προσφέρει 20 φορεία στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

admin

«Ασπίς Πρόνοια»: 11 χρόνια από το «λουκέτο» που έπληξε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους 

admin

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Πόλεμος λάσπης από το περιβάλλον του πατέρα μας

admin

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στην Βενιζέλου

admin

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

admin

ΟΤΕ: Βελτίωση 12% στην αποδοτικότητα χρήσης ενέργειας

admin

Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας για την Χρυσή Βίζα

admin

Η Air France σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις μέχρι τέλη Ιουνίου

admin

Πειραιώς: «Ναι» στη μεταφορά είπε πάνω από το 50% των εργαζομένων

admin

Στο 2006 σταμάτησε ο… χρόνος στη σύμβαση του μετρό Θεσσαλονίκης

admin

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές-Απώλειες η Φρανκφούρτη

admin

Κέρδη 24 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου στο εξάμηνο

admin

G7: «Όχι» στην κυκλοφορία του Libra χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τέσσερις διεθνούς κύρους επενδυτές εκδήλωσαν δεσμευτικό ενδιαφέρον

admin

Τζέιμς Μποντ: Ο κατάσκοπος που οδηγεί στη χρεωκοπία μία εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών στον κόσμο

admin

Ποιες εισηγμένες αντλούν 1,69 δισ. ευρώ από ομολογιακά δάνεια το 2020

admin

Ευρωπαϊκή διάκριση για τις υπηρεσίες contact center της Cosmote e-Value

admin