Image default
BLOOMBERG

Netflix: Προβληματισμός για τον αριθμό συνδρομητών το τρίτο τρίμηνο

Η κινητικότητα στις μετοχές της Netflix είναι αυξημένες όταν η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα: Οι διακυμάνσεις κατά 10% ή και περισσότερο είναι συνηθισμένες. Ωστόσο, με τις μετοχές να έχουν χάσει περίπου το 1/5 της αξίας τους από τον περασμένο Ιούλιο που ο γίγαντας του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, το ρίσκο για μία νέα βουτιά μπορεί να είναι μικρότερο αυτή τη φορά.

Όταν η Netflix ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα μετά το κλείσιμο των αγορών την Τετάρτη, οι αναλυτές αναμένουν για το τρίτο τρίμηνο αύξηση των συνδρομητών στις ΗΠΑ κατά 800.000 και κατά 6 εκατομμύρια περίπου διεθνώς. Το αν η εταιρεία θα επιτύχει τους στόχους αυτούς ή όχι εξαρτάται από το κατά πόσο το νέο πρόγραμμα της είχε απήχηση στους τηλεθεατές.

Η χρονική περίοδος προβολής των τελευταίων προγραμμάτων της Netflix μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των συνδρομητών, επισήμανε ο Scott Kessler, της Third Bridge, ο οποίος ανέφερε τη νέα σεζόν των «Stranger Things» ως  πιθανό οδηγό των εξελίξεων. Η εταιρεία μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το γεγονός ότι το δημοφιλές «Game of Thrones» του HBO, ολοκληρώθηκε.

Η Gerber Kawasaki Inc., μέτοχος της Netflix, επίσης αναμένει μία «ώθηση από τους ανθρώπους που μετακινήθηκαν από το HBO και έχουν επιστρέψει», χάρη στο «Stranger Things».

Ωστόσο, ο Nick Likouris, επενδυτικός σύμβουλος της Gerber, υποστήριξε ότι η θέση της εταιρείας έχει περιοριστεί εξαιτίας του ανταγωνισμού από τις Apple Inc., Walt Disney,  AT & T Inc. και Comcast Corp. H Santa Monica, διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Καλιφόρνια, κατέχει πάνω από 12.000 μετοχές αξίας περίπου 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου.

Δεδομένου ότι η Netflix αναπτύσσεται τόσο γρήγορα διεθνώς, οι αναλυτές θα παρακολουθήσουν την πρόοδο της – και τις δαπάνες – στις βασικές αγορές του εξωτερικού.

«Περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη με μερικά από τα χαμηλότερους κόστους πλάνα, -μόνο για κινητά  – με την Ινδία κυρίως», ανέφερε ο Andy Hargreaves, αναλυτής της KeyBanc Capital, σε συνέντευξή του.

Η ίδια η Netflix προέβλεψε τον Ιούλιο ότι θα προσθέσει συνολικά 7 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο – 800.000 στις ΗΠΑ και 6,2 εκατομμύρια στις άλλες χώρες.

Πολλοί επενδυτές ενδέχεται να είναι ακόμη επηρεασμένοι από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας. Πριν από τρεις μήνες, η Netflix παρουσίασε απογοητευτικά στοιχεία για τους συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο – και μια αναπάντεχη μείωση στις Η.Π.Α. Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 10%.

Η Rosenblatt Securities προβλέπει ότι η εταιρική εκτίμηση για τους συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο θα είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με σημείωμα του αναλυτή Bernie McTernan.

«Η Netflix δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού από μία νέα εταιρεία όσο από τη Disney», έγραψε.

Ο Licouris της Gerber βλέπει ότι υπάρχει χώρος τόσο για το Netflix όσο και για τη Disney, αλλά προειδοποιεί ότι «σε κάποιο σημείο η αγορά γίνεται εξαιρετικά κορεσμένη».

Την Τρίτη, για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αλυσίδα θεάτρου των ΗΠΑ, η AMC Entertainment Holdings Inc., ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία που θα δίνει στους συνδρομητές των Η.Π.Α. online πρόσβαση σε περίπου 2.000 ταινίες για ενοικίαση ή αγορά.

 

 

- Netflix: Προβληματισμός για τον αριθμό συνδρομητών το τρίτο τρίμηνο --.

Σχετικα αρθρα

Δεν έτυχε, πέτυχε: Αύξηση κερδών για την Microsoft Ιαπωνίας έφερε η εβδομάδα τετραήμερης εργασίας

admin

Ο δισεκατομμυριούχος «βασιλιάς των Βίκινγκ» πλήττεται πανταχόθεν… εκτός από τη θάλασσα

admin

Κάνουν ουρές για να πάνε κρουαζιέρα παρά τον κορονοϊό

admin

Προειδοποίηση ντε Γκίντος: Η ύφεση στην Ευρωζώνη θα είναι βαθύτερη απ’ οπουδήποτε αλλού

admin

Το νέο μέτωπο στη μάχη της Ευρώπης με το ξέπλυμα χρήματος

admin

Lloyd’s: Προβλέψεις για ζημιές 203 δισ. δολαρίων στον ασφαλιστικό κλάδο λόγω πανδημίας

admin

Les Wexner: Η άνοδος και η πτώση του μεγιστάνα της Victoria’s Secret

admin

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της και στις ΗΠΑ κατέθεσε η Thomas Cook

admin

Η Κίνα εξετάζει να συμμετέχει στην IPO της Aramco με έως 10 δισ. δολάρια

admin

Οι μεγαλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως σημειώθηκαν σε μία πολύ μικρή χώρα

admin

Η μεγαλύτερη βιομηχανία πολύτιμων μετάλλων του κόσμου προετοιμάζεται για τον κορονοϊό

admin

Συνήγορος Λαβίδα προς δικαστικές αρχές: Πιάσατε λάθος άνθρωπο

admin

Σχεδόν 1 τρισ. δολάρια εξανεμίστηκαν από τις «τσέπες» των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

admin

Bloomberg: Η ΕΕ ίσως πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας

admin

Άλμα πάνω από τα 1.600 δολάρια για τον χρυσό, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

admin

Γιώργος Νίκας: Αποκάλυψη από υπάλληλό του για μη καταχωρημένα τηλέφωνα

admin

Πάνω από τα 2.800 δολάρια το παλλάδιο, κοντά σε ρεκόρ 7ετίας ο χρυσός

admin

Πετρέλαιο: Από δεξαμενές… ξεπουλήσαμε, λέει η μεγαλύτερη εταιρεία αποθήκευσης στον κόσμο

admin