Image default
Επιχειρήσεις

Οδοφωτισμός: Τα έργα που σχεδιάζονται στο Νότιο Αιγαίο και η παράταση στην Ηπειρο

Προς παράταση οδεύει ο διαγωνισμός, ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στους βασικούς οδικούς άξονες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Περιφέρειας Ηπείρου, την ίδια στιγμή που άλλες περιφέρειες, όπως το Νότιο Αιγαίο, προωθούν αντίστοιχα ή μεγαλύτερα έργα.

Στην Ηπειρο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου, αλλά κατά πληροφορίες η Μυτιληναίος ζήτησε χθες παράταση ενός μηνός.  Πρόκειται για έργα που προωθούνται με ιδιωτική χρηματοδότηση και συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον όλων των ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων όπως η Ελλάκτωρ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξειδικευμένων ομίλων από ΗΠΑ και Ισραήλ, κ.α.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος είχε την Τρίτη συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η οποία μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου «ΕLENA» καλύπτει τις μελέτες ωρίμανσης για ένα πιο φιλόδοξο έργο. Για την ακρίβεια πρόκειται για σειρά έργων εξοικονόμησης που σχεδιάζονται με τεχνικό σύμβουλο την Trek Development.

Το πρώτο έργο είναι η αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε 18 – 20 δήμους της περιφέρειας με την αντικατάσταση περίπου 60.000 – 65.000 φωτιστικών σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 25 – 30 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) και ιδιωτική χρηματοδότηση. Κρατικά κονδύλια θα απαιτηθούν, όμως, στην περίπτωση που προχωρήσουν, ως ξεχωριστά έργα, παρεμβάσεις για αλλαγή των πυλώνων οδοφωτισμού π.χ. σε περιοχές ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το δεύτερο έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση έξι νοσοκομείων (Καλύμνου, Κω, Λέρου, Νάξου, Ρόδου και Σύρου) με παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου ενός εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το τρίτο έργο συνδέεται με τη σύσταση και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων με συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το συνολικό ύψος των έργων προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της περιφέρειας φιλοδοξεί να προκηρυχθούν τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Στην Ήπειρο, μετά το έργο για τον φωτισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, προωθούνται, με βάση προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, και δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί για τα έργα του δημοτικού οδοφωτισμού σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα ενώ αναμένεται να ενταχθούν και τα Ιωάννινα. Μέσω διαφορετικής διαδικασίας προχωράει ο δήμος Αρταίων ο οποίος αρχικά συμμετείχε στην προγραμματική σύμβαση.

Σχετικα αρθρα

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Βελτιωμένη πρόταση από τη διοίκηση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admin

Lamda Development: Σε 30,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Creta Farms: Το business plan και ο φάκελος στην Επ. Ανταγωνισμού

admin

Επέστρεψε στα κέρδη η Καραμολέγκος

admin

Ιαπωνία: Σταθερό στο 2,4% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο

admin

Ξεκίνησε το παζάρι με Βρυξέλλες για τη ΛΑΡΚΟ

admin

Συνεργασία ΠΑΕ ΑΕΚ με Mega Brokers

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Πραγματοποιήθηκε το 1ο workshop για τα παιδιά των εργαζομένων

admin

Ο Κόντε επιβεβαιώνει την διάθεση άλλων 400 δισ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων

admin

Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

admin

Entersoft: Εγκρίθηκε το stock split 1:6 – Αμετάβλητο το μετοχικό κεφάλαιο

admin

Η εταιρία Α. Ισμαήλος “αγκαλιάζει” τον βόρειο Έβρο

admin

Νέα προγράμματα ασφάλισης αγροτικών οχημάτων από την Interamerican

admin

Vodafone: Πάνω από 22.000 οι επωφελούμενοι του World of Difference

admin

Πώς σχολιάζει ο ΟΠΑΠ την απόφαση του ΣτΕ για το διαδικτυακό στοίχημα

admin

Ολλανδία: 1.235 νέα κρούσματα, 144 νέοι θάνατοι από κορονοϊό

admin

Δύο μέτωπα κλείνουν στα telecoms με το… καλημέρα

admin

Οι περιορισμοί στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ θα παραμείνουν για πολύ καιρό, δηλώνει ο Τριντό

admin