Image default
Επιχειρήσεις

Οδοφωτισμός: Τα έργα που σχεδιάζονται στο Νότιο Αιγαίο και η παράταση στην Ηπειρο

Προς παράταση οδεύει ο διαγωνισμός, ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στους βασικούς οδικούς άξονες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Περιφέρειας Ηπείρου, την ίδια στιγμή που άλλες περιφέρειες, όπως το Νότιο Αιγαίο, προωθούν αντίστοιχα ή μεγαλύτερα έργα.

Στην Ηπειρο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου, αλλά κατά πληροφορίες η Μυτιληναίος ζήτησε χθες παράταση ενός μηνός.  Πρόκειται για έργα που προωθούνται με ιδιωτική χρηματοδότηση και συγκεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον όλων των ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων όπως η Ελλάκτωρ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξειδικευμένων ομίλων από ΗΠΑ και Ισραήλ, κ.α.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος είχε την Τρίτη συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η οποία μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου «ΕLENA» καλύπτει τις μελέτες ωρίμανσης για ένα πιο φιλόδοξο έργο. Για την ακρίβεια πρόκειται για σειρά έργων εξοικονόμησης που σχεδιάζονται με τεχνικό σύμβουλο την Trek Development.

Το πρώτο έργο είναι η αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε 18 – 20 δήμους της περιφέρειας με την αντικατάσταση περίπου 60.000 – 65.000 φωτιστικών σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 25 – 30 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) και ιδιωτική χρηματοδότηση. Κρατικά κονδύλια θα απαιτηθούν, όμως, στην περίπτωση που προχωρήσουν, ως ξεχωριστά έργα, παρεμβάσεις για αλλαγή των πυλώνων οδοφωτισμού π.χ. σε περιοχές ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το δεύτερο έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση έξι νοσοκομείων (Καλύμνου, Κω, Λέρου, Νάξου, Ρόδου και Σύρου) με παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου ενός εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το τρίτο έργο συνδέεται με τη σύσταση και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων με συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το συνολικό ύψος των έργων προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της περιφέρειας φιλοδοξεί να προκηρυχθούν τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Στην Ήπειρο, μετά το έργο για τον φωτισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, προωθούνται, με βάση προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, και δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί για τα έργα του δημοτικού οδοφωτισμού σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα ενώ αναμένεται να ενταχθούν και τα Ιωάννινα. Μέσω διαφορετικής διαδικασίας προχωράει ο δήμος Αρταίων ο οποίος αρχικά συμμετείχε στην προγραμματική σύμβαση.

Σχετικα αρθρα

Νέο Εξελιγμένο Σύστημα Ενδοεπικοινωνίας WiSPR της ΙDE στην DSEi 2019

admin

Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ από την Οπτιμα

admin

Πειραιώς: Στα 73 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο

admin

Αλουμύλ: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για συγχώνευση με Αλουφόντ

admin

Με το χιλιόμετρο τα διόδια στην Ολυμπία Οδό από το 2020

admin

Folli Follie: Στο σημείο μηδέν η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

admin

Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας από την Alpha Bank

admin

Deloitte Ελλάδος: Στρατηγικός συνεργάτης του 2ου SingularityU Greece Summit

admin

Πάμε Στοίχημα: Μοίρασε πάνω από 18 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

admin

Βαρβαρέσος: Μετατροπή των μετοχών σε ονομαστικές

admin

Entersoft: Στις 9/10 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 163 χιλ. ευρώ

admin

Euroxx: Αναβολή στην απόφαση απορρόφησης της «Αττικές Επενδύσεις»

admin

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι… big business στα logistics

admin

Στη Royal Sugar μισθώθηκαν τα εργοστάσια της ΕΒΖ

admin

Σελόντα: Στα 4,2 εκατ. το αντίτιμο πώλησης εγκαταστάσεων στην Ιχθ. Κεφαλλονιάς

admin

Εκλεισε η συμφωνία Hines-Pasal για το Athens Heart

admin

Πόσο χρεώνουν την κιλοβατώρα ΔΕΗ και ανταγωνισμός

admin

Πώς η «καθολική υπηρεσία» ρεύματος γίνεται σωσίβιο μπαταχτσήδων

admin