Image default
Επιχειρήσεις

Πρωτοπορεί στην χειρουργική παγκρέατος ο όμιλος Υγεία

Ο κ. Γ. Τσιώτος Διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ , σε συνεργασία με την Γ’ & Δ’ Παθολογική – Ογκολογική κλινική του ΥΓΕΙΑ και την Ογκολογική κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, δημοσίευσε στο εξειδικευμένο στον παγκρεατικό καρκίνο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Pancreatic Cancer, την 1η από την Ελλάδα σειρά περιστατικών μετατροπής του ανεγχείρητου καρκίνου του παγκρέατος σε εγχειρήσιμο, με συνακόλουθο σχεδόν τετραπλασιασμό της επιβίωσης των εν λόγω ασθενών. Οι εν λόγω εγχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Α’ χειρουργική κλινική του ΜΗΤΕΡΑ από το 2012, καθιστώντας τον Όμιλό ΥΓΕΙΑ, πρωτοπόρο στην χειρουργική παγκρέατος στην χώρα μας.

Η ανάλυση των πρώτων 24 ασθενών (2012-2017) μετατροπής του ανεγχείρητου καρκίνου σε εγχειρήσιμο (με αφαίρεση της πυλαίας φλέβας), αποδεικνύει ότι η επιβίωση ασθενών -με καλή γενική κατάσταση-, σχεδόν τετραπλασιάζεται από ό,τι μέχρι σήμερα.

Η εν λόγω εργασία δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο στον παγκρεατικό καρκίνο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Pancreatic Cancer, στο τεύχος Οκτωβρίου 2019. Είναι η 1η φορά που δημοσιεύεται επιστημονικό άρθρο επί του θέματος αυτού, από την Ελλάδα. Η παρούσα επιστημονική δημοσίευση σειράς περιστατικών με στατιστική σημαντικότητα σε αμερικανικό περιοδικό, έχοντας αξιολογηθεί προηγουμένως από παγκοσμίως αναγνωρισμένους καθηγητές παγκρεατικής χειρουργικής και τις αντίστοιχες κριτικές επιτροπές (peer review), αποδεικνύει την πρωτοπορία του επιστημονικού ιατρικού δυναμικού και των κλινικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της πρωτοπορίας του Ομίλου σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου.

Ο κ. Γ. Τσιώτος Διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ σχολίασε: «Ο καρκίνος του παγκρέατος πολύ συχνά είναι ανεγχείρητος λόγω διήθησης (εμπλοκής) της πυλαίας φλέβας η οποία διέρχεται διά μέσου του παγκρέατος και είναι κρισιμότατη φλέβα για την ζωή. Στις περιπτώσεις αυτές η επιβίωση του ασθενούς είναι πολύ περιορισμένη. Η μόνη λύση θα ήταν η αφαίρεση του εμπλεκομένου-διηθημένου τμήματος της φλέβας αυτής μαζί με τον καρκίνο και η αντικατάσταση του ελλείποντος τμήματος με μόσχευμα. Έτσι μετατρέπεται ένας ανεγχείρητος όγκος σε εγχειρήσιμος. Η ομάδα μας έκανε αυτήν ακριβώς την εγχείρηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012 και έκτοτε έχουμε υπερβεί τις 40. Όλη η επιστημονική ομάδα που συμμετείχε, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την δημοσίευση της 1ης σειράς τέτοιων περιστατικών από την χώρα μας σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό».

Σχετικα αρθρα

Ενημερωτική εκδήλωση της Globaltraining και του ACCA

admin

Στη Notos Com οι μάρκες Shiseido και Dolce & Gabbana

admin

Βρετανός αξιωματούχος Υγείας: Η χρήση μάσκας από τους υγιείς δεν αποδεικνύεται να “αναχαιτίζει” τον ιό

admin

Kίνα: Ετήσια αύξηση 4,3% στα έσοδα της βιομηχανίας παραγωγής οικιακών συσκευών

admin

KPMG: Νέους επιχειρηματικούς κινδύνους φέρνει στην επιφάνεια ο κορωνοϊός

admin

Κίνα: Απώλεια εσόδων $4,8 δισ. για τις αεροπορικές εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2020

admin

Νέα πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ από EK για τη Folli Follie

admin

Audiovisual: Πενταετές πλάνο και στο… βάθος placement

admin

Ξεχωριστές θυγατρικές για τεχνικές υπηρεσίες, call centers και καταστήματα εξετάζει ο ΟΤΕ 

admin

Όμιλος Σαράντη: Δωρεές 320.000 ευρώ στη μάχη για τον κορονοιό

admin

Creta Farms: Στο 30,59% η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

admin

Εσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ η Σκλαβενίτης το 2018

admin

Cosmote: Δωρεάν για 3 μήνες η υπηρεσία Office 365 Business Premium σε ΜμΕ

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν παρατείνει την μη εργάσιμη περίοδο με καταβολή του μισθού μέχρι τις 30 Απριλίου

admin

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά για προληπτικές εξετάσεις προστάτη

admin

Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα “a la cart” για τους πελάτες των ξενοδοχείων

admin

Καναδάς: Καλωσόρισε τη συμφωνία για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

admin

Στάσσης: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια μπαταρία με ρόδες

admin