Image default
Επιχειρήσεις

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

Η Pasal Development ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την Sterner Stenhus Greece  AB (με έδρα στην Kungens Kurva της Σουηδίας)  η οποία προβλέπει ότι ο επενδυτής θα προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυσή της Εταιρείας ύψους €10.000.000 μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λαμβάνοντας μετοχές της εταιρείας που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως θα διαμορφωθεί κατόπιν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα με την παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία θα εξασφαλίσει μέσω δανεισμού, είτε από τον επενδυτή είτε από πιστωτικό ίδρυμα, πρόσθετα κεφάλαια ύψους €13.000.000.

Η συμφωνία προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει €22.000.000 από τα κεφάλαια αυτά προκειμένου να προβεί σε ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της προς την Alpha Bank Α.Ε.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Pasal, η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διεξαγωγής από τον επενδυτή νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου στην εταιρεία, διάρκειας περίπου ενός μήνα, με ικανοποιητικά για τον επενδυτή αποτελέσματα και της εκ μέρος της εταιρείας τήρησης των υποχρεώσεών της από την από 29.03.2018 συμφωνία εξυγίανσης, που έχει επικυρωθεί με την υπ’ αριθμ. 712/29.08.2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εφόσον οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις συντρέξουν, η παραπάνω συναλλαγή θα λάβει χώρα έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης έως 60 ημέρες, και η εταιρεία θα προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων εταιρικών αποφάσεων και, εν γένει, σε όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της.

Με την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας από τον επενδυτή θα επιτευχθεί η χρηματοοικονομική εξυγίανση της εταιρείας και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξή της. Σημειώνεται ότι η Pasal και σήμερα δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή εργαζόμενους, ενώ μετά και την επικείμενη πώληση θυγατρικής εταιρείας (ιδιοκτήτριας του εμπορικού AthensHeart) ο τραπεζικός της δανεισμός θα μειωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Η Διοίκηση της Pasal, με την οργάνωση και την εμπειρία της και με την υποστήριξη της Sterner Stenhus θα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στον κλάδο του εγχώριου real estate.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό με επόμενες ανακοινώσεις της για την εξέλιξη της παραπάνω συναλλαγής .

Σχετικα αρθρα

Τρεις νέες επενδύσεις ύψους 1,35 εκατ. από το Uni.Fund

admin

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα

admin

Στις 4/9 η τακτική Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Πώς θα βρεθούν τα 750 εκατ. που ψάχνει η ΔΕΗ

admin

Πελάτες «φαντάσματα» ένας στους τρεις οφειλέτες της ΔΕΗ!

admin

Γιατί αποχώρησε η Ideal από την αγορά του Ισραήλ

admin

Οι νέοι στόχοι της Anytime

admin

Ιnfo Quest: Εκπαίδευση συνεργατών στις δικτυακές λύσεις της Cisco

admin

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

admin

Deloitte: Διεθνής διάκριση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας

admin

Κέρδη 284 εκατ. για τη μητρική της Interamerican το α’ εξάμηνο

admin

Κερδοφορία και θετικές ταμειακές ροές για τα ΕΛΠΕ

admin

Συνεργασία Παγκρήτιας-Finastra για τη διαχείριση κινδύνου

admin

Energean: Επίσημο αίτημα στην Κύπρο για εισαγωγή αερίου από Ισραήλ

admin

Intertech: Μερική αλλαγή στην κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Αποχωρούν 470 υπάλληλοι από την Τράπεζα Κύπρου

admin

Intercontinental: Στις 17/12 η ΓΣ για την έκδοση ομολόγου έως €45 εκατ.

admin

Στρατηγικός επενδυτής η Sterner Stenhus στην Pasal

admin