Image default
Επιχειρήσεις

ΕΤΑΔ: Zητά να μπει «μπλόκο» σε διαταγή πληρωμής από Μαντωνανάκη

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ώστε να μη μπορεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Π. Μαντωνανάκη να εκδώσει διαταγή πληρωμής για τα 52 εκατ. ευρώ που του οφείλει η κρατική εταιρεία με βάση πρόσφατη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Το αίτημα της ΕΤΑΔ συζητήθηκε χθες με τη διοίκηση της τελευταίας να ζητεί προστασία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2020 οπότε και θα εκδικαστεί προσφυγή της κατά της σύνθεσης του διαιτητικού δικαστηρίου που έλαβε την απόφαση για να πληρώσει τα 52 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Αττικός Ηλιος» του ομίλου Μαντωνανάκη.

Χθες συγκεντρώθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο και εργαζόμενοι της ΕΤΑΔ στους οποίους μίλησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Λ. Κιτσαράς. Με αφορμή τις ανησυχίες για νέα δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία ο κ. Κιτσαράς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο επειδή, κατά τη γνώμη του, «είναι υψηλό το παράβολο και επειδή τα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες» στις οποίες έχει δανειακές υποχρεώσεις ο όμιλος Μαντωνανάκη. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος έχει ήδη κερδίσει άλλη διαιτησία με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να του καταβάλλει άλλα 40 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις διαιτησιών για απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει πως οι διαιτητικές αποφάσεις ποσοτικοποιούν τη ζημιά που υπέστη ο όμιλος επειδή η ΕΤΑΔ δεν έχει συμμορφωθεί σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που τον δικαιώνουν. Επίκεντρο της διαμάχης είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi (πρώην Ξενία) στο Λαγονήσι.

Η νομική εκπροσώπηση της ΕΤΑΔ ζήτησε χθες να καταθέσουν ως μάρτυρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάτι το οποίο δεν δέχθηκε η έδρα που υποστήριξε πως πρόκειται για καθαρά νομικό ζήτημα. Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ ελέγχεται από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) η διοίκηση του οποίου διατηρεί απόσταση από όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα καθυστερεί η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου αν και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΤΑΔ Γιώργος Τερζάκης έχει υποβάλλει την παραίτησή του από τα μέσα του καλοκαιριού.

Σχετικα αρθρα

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της κόρης του Κυριάκου Φιλίππου: «Υπήρξε ένας αυθεντικός άρχοντας, δίκαιος και αξιοπρεπής»

admin

Volvo: Συνεργασία με εταιρεία αυτόνομης οδήγησης για δοκιμαστικά αυτο-οδηγούμενα οχήματα

admin

Motor Oil: Μείωση εσόδων στα 6,12 δισ. ευρώ το 2020 – Επενδύσεις 240 εκατ. το 2021

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω από 5% το ποσοστό της Reggeborgh Invest

admin

Motor Oil: Ζημιογόνο το 2020

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Greenhill

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Ναι» στο ενημερωτικό δελτίο της Πειραιώς Financial Holdings

admin

Πλαίσιο: Αυξήθηκαν κατά 59,7% τα καθαρά κέρδη το 2020

admin

Αξιοποιείται το Αδριάνειο Υδραγωγείο – Ένα τεχνικό θαύμα της ρωμαϊκής εποχής

admin

ΔΕΗ: Επιστροφή στα κέρδη και αύξηση EBITDA κατά €552 εκατ.

admin

ΔΕΗ: Ολική επαναφορά στην κερδοφορία-Στα €35,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2020

admin

Αναταράξεις στο Χ.Α. ελέω της αύξησης στην Πειραιώς

admin