Image default
Επιχειρήσεις

ΕΤΑΔ: Zητά να μπει «μπλόκο» σε διαταγή πληρωμής από Μαντωνανάκη

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ώστε να μη μπορεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Π. Μαντωνανάκη να εκδώσει διαταγή πληρωμής για τα 52 εκατ. ευρώ που του οφείλει η κρατική εταιρεία με βάση πρόσφατη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Το αίτημα της ΕΤΑΔ συζητήθηκε χθες με τη διοίκηση της τελευταίας να ζητεί προστασία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2020 οπότε και θα εκδικαστεί προσφυγή της κατά της σύνθεσης του διαιτητικού δικαστηρίου που έλαβε την απόφαση για να πληρώσει τα 52 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Αττικός Ηλιος» του ομίλου Μαντωνανάκη.

Χθες συγκεντρώθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο και εργαζόμενοι της ΕΤΑΔ στους οποίους μίλησε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Λ. Κιτσαράς. Με αφορμή τις ανησυχίες για νέα δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία ο κ. Κιτσαράς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο επειδή, κατά τη γνώμη του, «είναι υψηλό το παράβολο και επειδή τα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες» στις οποίες έχει δανειακές υποχρεώσεις ο όμιλος Μαντωνανάκη. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος έχει ήδη κερδίσει άλλη διαιτησία με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να του καταβάλλει άλλα 40 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις διαιτησιών για απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει πως οι διαιτητικές αποφάσεις ποσοτικοποιούν τη ζημιά που υπέστη ο όμιλος επειδή η ΕΤΑΔ δεν έχει συμμορφωθεί σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που τον δικαιώνουν. Επίκεντρο της διαμάχης είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi (πρώην Ξενία) στο Λαγονήσι.

Η νομική εκπροσώπηση της ΕΤΑΔ ζήτησε χθες να καταθέσουν ως μάρτυρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάτι το οποίο δεν δέχθηκε η έδρα που υποστήριξε πως πρόκειται για καθαρά νομικό ζήτημα. Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ ελέγχεται από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) η διοίκηση του οποίου διατηρεί απόσταση από όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα καθυστερεί η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου αν και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΤΑΔ Γιώργος Τερζάκης έχει υποβάλλει την παραίτησή του από τα μέσα του καλοκαιριού.

Σχετικα αρθρα

Αύξηση στη διακίνηση φορτίων το 2019 για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

admin

Παπαστράτος: Παρών στην 84η ΔΕΘ για ένα μέλλον #prostokalytero

admin

ΕΛΠΕ: Από 14/1 η καταβολή προμερίσματος €0,25/μετοχή

admin

Viber: Βιντεοκλήσεις με έως και 20 μέλη

admin

Ψηφιακή πλατφόρμα ανιχνεύει τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις εν μέσω κορονοϊού

admin

Οι εισηγμένες ανεβάζουν τα budget του 2020

admin

Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής με 75 εκατ. ευρώ στη Viva 

admin

Διακρίσεις για Sunlight στα φετινά Manufacturing Excellence Awards

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο η Aegean

admin

COSMOTE: Δωρεάν όλες οι κλήσεις από το σταθερό προς σταθερά και κινητά εντός Ελλάδας

admin

Συμφωνία Creta Farms-τραπεζών για ενδιάμεση χρηματοδότηση

admin

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στα €12,45 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

ΗΠΑ: Αγνούνται δύο μέλη της οικογένειας Κένεντι

admin

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Manpower: Επτά στρατηγικές για ψηφιακή… ωρίμανση των επιχειρήσεων

admin

Αύξηση παραγωγής 24,3% για την Εθνική Ασφαλιστική στο 9μηνο

admin

Κορονοϊός: Νέο τεστ υπόσχεται αποτελέσματα σε δύο ώρες

admin

Γαλλία: Βουλευτές ζητούν τη νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών, στα πρότυπα της Πορτογαλίας

admin