Image default
Επιχειρήσεις

Τοποθετήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ

Καθήκοντα αναλαμβάνει από σήμερα η νέα διοίκηση της ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος Δ.Σ.: Χρόνης Ακριτίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος: Χρήστος Βίνης, Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος και μέλη οι κ.κ. Αθανάσιος Τάτσης, Νομικός. Ιωάννης Κανελλόπουλος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Ιωάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος και Χρήστος Παληός, Πολιτικός Μηχανικός.

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. ορίστηκε ο Χρόνης Ακριτίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. Ο Χρόνης Ακριτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και μέχρι πρόσφατα, δραστηριοποιούταν στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος ελληνικής μελετητικής εταιρείας. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. 

Στην πολυετή επαγγελματική διαδρομή του συμμετείχε ως υπεύθυνος έργου σε πλήθος Μελετών Οδικών έργων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα (Ιόνια Οδός, Εγνατία Οδός, Παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου κυκλοφοριακού συμβούλου συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων κ.α.), αλλά και στην Κύπρο (Αυτοκινητόδρομος Λεμεσός- Σαϊττά). Επιπλέον, χρημάτισε Συντονιστής Μελετών για την ανασυγκρότηση του Κέντρου με άξονα την οδό Πανεπιστήμιου (Rethink Athens).

Διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων [Δημαρχίες Ντ. Μπακογιάννη (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004) και Ν. Κακλαμάνη] και συντονιστής του συνόλου των Έργων (Ολυμπιακών και μη) του Δήμου Αθηναίων]. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διαχειρίστηκε πληθώρα έργων του Δήμου και απέκτησε σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και παρακολούθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων έργων του Γ’ ΚΠΣ.

Έχει χρηματίσει Α’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Κινητικότητας του ΥΜΕ (2007) με κύρια αρμοδιότητα τη σύνταξη της εθνικής θέσης για τη “Διαμόρφωση Νέας Παιδείας Αστικής Κινητικότητας” της Ε.Ε.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. αναλαμβάνει ο Χρήστος Βίνης, Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ο Χρήστος Βίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και μέχρι πρόσφατα εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος – Διαχειριστής κατασκευαστικής εταιρείας. Έχει συμμετάσχει – ως μελετητής και μηχανικός – σε πλήθος μελετών που καλύπτουν όλο το φάσμα των Τεχνικών Έργων, με εξειδίκευση στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Συμμετείχε ακόμη, σε μεγάλο αριθμό έργων και κατασκευών, είτε ως επιβλέπων μηχανικός, είτε στη σύνταξη επιμετρήσεων και πιστοποιήσεων, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης έργων Ιδιωτικών και Δημοσίων Φορέων (προετοιμασία, υποβολή, υλοποίηση και παρακολούθηση) που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα.

Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ταμίας, γραμματέας) καθώς και τακτικό μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ. Χρημάτισε ακόμη, μέλος του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ με αρμοδιότητα την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών κτηρίων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νεολαίας της Γραμματείας Νέας Γενιάς, με αντικείμενο την εκπόνηση των πολιτικών του Ινστιτούτου.

Σχετικα αρθρα

Aegean: Αναπτυξιακό άλμα με επενδύσεις 5,8 δισ. ευρώ

admin

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων των AEGEAN και Olympic Air, την Τετάρτη και Πέμπτη

admin

ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG θα μοιραστούν τους 135.000 πελάτες της καθολικής υπηρεσίας

admin

Folli Follie: Μετά τη θαλαμηγό οι Κουτσολιούτσοι καλούνται να επιστρέψουν και τα πολυτελή ΙΧ

admin

Τα επόμενα στάδια για τη διάσωση της Creta Farms

admin

Μυτιληναίος: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Γεώργιος Χρυσικός

admin

Bayer: Συμβάλλει στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας τροφίμων μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στη γεωργία

admin

Πρόταση μίσθωσης παραγωγικών εγκαταστάσεων της ΕΒΖ από την Innovation Brain

admin

Σύμβαση – ορόσημο για τη σύνδεση της ΜΕΛ στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

admin

GM – Nikola: Προς «ναυάγιο» mega deal $2 δισ. στη σκιά σεξουαλικών σκανδάλων

admin

Νέα υπηρεσία εγγραφής περιεχομένου από τη Wind Vision

admin

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Εξασφάλισε συμμετοχή σε τέσσερα νέα έργα ενεργειακών υποδομών και ΑΠΕ συνολικού προϋπολογισμού 483 εκατ. ευρώ

admin

Η Αir France ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα

admin

Η Unilever μετονομάζει δημοφιλή σάλτσα μετά από διαμαρτυρίες για ρατσισμό

admin

Νέες εξαγωγικές επιτυχίες για την ελληνική Theon Sensors

admin

Ελληνική Παραγωγή: Να γίνει επίκεντρο της ανάπτυξης η μεταποίηση

admin

Alpha Bank: Έκλεισε τη short θέση η Oceanwood

admin

ΗΠΑ: Από την Κυριακή η απαγόρευση πρόσβασης σε WeChat και TikTok

admin