Image default
Επιχειρήσεις

Praxia Bank: Στα «σκαριά» αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ

Την προεργασία για διενέργεια αύξησης κεφαλαίου της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, η οποία επιδιώκεται να καλυφθεί στο σύνολό της από τρίτους επενδυτές καθώς η Atlas Merchant προτίθεται να παραιτηθεί από το δικαίωμα προτίμησης, ξεκίνησε η Praxia Bank.

Έχοντας ολοκληρώσει, σε σημαντικό βαθμό, τις λειτουργικές και τεχνολογικές υποδομές, που θα στηρίξουν τον σταδιακό της μετασχηματισμό σε challenger bank, η Praxia ανέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχήμα επενδυτικών τραπεζών, με επικεφαλής την UBS, να τρέξουν το premarketing για άντληση κεφαλαίων.

Το timing της κίνησης είναι συνεπές με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η διοίκησή της, καθώς όπως ανέφερε το Euro2day.gr στόχευε να ξεκινήσει τη διαδικασία άντλησης κεφαλαίων από τρίτους επενδυτές εντός του β’ εξαμήνου του έτους.

Τα νέα κεφάλαια που επιδιώκεται να αντληθούν θα κατευθυνθούν για νέες χορηγήσεις. Η αλλαγή σελίδας για την εγχώρια οικονομία με επιτάχυνση μεγάλων επενδύσεων αποτελεί το βασικό άξονα του story προσέλκυσης επενδυτών, μαζί φυσικά με το πλεονέκτημα μιας καθαρής από NPLs τράπεζας, που λειτουργεί σε ψηφιακό περιβάλλον.

Προηγήθηκε, όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων η κεφαλαιακή «ένεση», κατά 70 εκατ. ευρώ από την Atlas Merchant Capital, που ελέγχει μέσω θυγατρικών το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας.

Μέρος των 70 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκε στην ανάπτυξη των αναγκαίων λειτουργικών και τεχνολογικών υποδομών. Επενδύσεις που ολοκληρώνονται, σταδιακά, ως το τέλος του έτους, όπως και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και προσαρμογής της τράπεζας στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η νέα οργανωτική δομή και το επιχειρησιακό μοντέλο της τράπεζας έχουν σχεδιαστεί συνδυαστικά με την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων πληροφορικής, τόσο όσο αφορά στο βασικό τραπεζικό σύστημα, όσο και στις περιφερειακές εφαρμογές, κυρίως όμως όσο αφορά στο σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους πελάτες και διενέργειας των συναλλαγών τους.

Αντλεί καταθέσεις μέσω διεθνούς πλατφόρμας

Κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, η Praxia προσέλκυσε προθεσμιακές καταθέσεις από ιδιώτες πελάτες του εξωτερικού, αποτελώντας την πρώτη ελληνική τράπεζα, που προσφέρει καταθετικά προϊόντα, μέσω διεθνούς πλατφόρμας συγκέντρωσης καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, καθιέρωσε συνεργασία με την Raisin, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης καταθέσεων στην Ευρώπη, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και τις ευκαιρίες της διεθνοποιημένης αγοράς. Η συμμετοχή σε διεθνή πλατφόρμα καταθέσεων αποτελεί βασικό στοιχείο του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Σχετικα αρθρα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε τη συμφωνία της Euromedica με Farallon και Πειραιώς

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Στο 83,27% ανήλθε η έμμεση συμμετοχή των ELTRAK CP και Νατάσα Κόβα

admin

Δύο νέα δρομολόγια από τη Seajets

admin

Αpple: Δίνει 100 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων

admin

Ο οίκος S&P υποβάθμισε στο Β+ τον ΟΠΑΠ λόγω των κλειστών πρακτορείων

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Optima: Αύξηση καθαρών κερδών 238% για τον ΟΠΑΠ το 2021

admin

Intercontinental International: Σχεδόν αμετάβλητος ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

admin

Αύξηση παραγωγής 24,3% για την Εθνική Ασφαλιστική στο 9μηνο

admin

Στην Resolute η διαχείριση των ακινήτων της Πειραιώς στη Βουλγαρία

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παραιτήθηκε ο Π. Τσακλόγλου από μέλος του ΔΣ

admin

ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο στην Ανδρο

admin

H KLM ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα

admin

Ποιές επιχειρήσεις επηρεάστηκαν περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα και ποιες λιγότερο

admin

Επένδυση €100 εκατ. ξεκινά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

Στα €19,22 εκατ. το καθαρό ενεργητικό του ΤΕΑ εργαζομένων της Interamerican

admin

Inform Λύκος: Διανομή προσωρινού μερίσματος €0,05 ανά μετοχή

admin

Sani Resort: Το κορυφαίο «Πράσινο» ξενοδοχειακό Συγκρότημα στον κόσμο» στα World Travel Awards 2020

admin