Image default
Επιχειρήσεις

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

Aύξηση μεγεθών σε μια εν πολλοίς σταθερή αγορά από άποψη ζήτησης εμφάνισε το 2018 ο όμιλος Υφαντής, δημιουργώντας βάση για περαιτέρω ενίσχυση μεριδίων το 2019, οπότε και τα μερίδια αγοράς αποσταθεροποιήθηκαν από τις αδυναμίες της Creta Farm. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Υφαντής, ήδη τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, επιβεβαιώνουν ότι ο όμιλος είναι σε πορεία σταθερότητας και διατήρησης της ηγετικής τους θέσης στον κλάδο των αλλαντικών.

Κατ’ άλλες πληροφορίες τον Σεπτέμβριο του 2019, το μερίδιο αγοράς της Υφαντής διαμορφώθηκε στο 26%, της Νίκας στο 23% και της Creta  Farm μόλις στο 6%, όταν ένα χρόνο πριν, οι τρεις βασικοί επώνυμοι ανταγωνιστές μοιράζονταν σχεδόν ισόποσα το 60% της αγοράς αλλαντικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 2019 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά τα αποτελέσματα των εταιρειών καθώς -πέραν της υπόθεσης της Creta  Farm – η ουσιαστική εξέλιξη αφορά στις τιμές των πρώτων υλών και ειδικότερα του χοιρινού κρέατος, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας της επιδημίας.

Σε ότι αφορά το αποτύπωμα του ομίλου Υφαντής το 2018, o κύκλος εργασιών του ανήλθε στα 143,5 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,28% . Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 46,6 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 13,63% ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 70,92%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη αυτά διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ.ευρώ στη χρήση του 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση της διοίκησης του ομίλου Υφαντής, η αγορά λιανεμπορίου κινήθηκε ελαφρώς θετικά το 2018, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,7% σε αξία πωλήσεων, γεγονός που επηρέασε θετικά και τη δραστηριότητα του ομίλου παραγωγής αλλαντικών. Εντός της χρήσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας.

Για το 2019 η διοίκηση της Υφαντής επιδιώκει τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων του κύκλου εργασιών ενώ θα συνεχίσει την υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης κόστους, στα αποτελέσματα τα οποία για την χρήση 2018 έχουν επιδράσει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου. Τα προγράμματα αφορούν σε μείωση του κόστους μεταφορικού έργου και κατανάλωσης ενέργειας, σε στοχευμένες αγορές α’ και β’ υλών και γενικά των λειτουργικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διατηρεί τρία εργοστάσια σε Αττική, Έβρο, και Ρουμανία. Διαθέτει επίσης εμπορικές θυγατρικές, μεταξύ των οποίων την πιο πρόσφατη στη Γαλλία και εξάγει σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ισπανίας, Γερμανία, Δανία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Αυστραλία.

Σχετικα αρθρα

7evenkill: Τα Tesla που βασίζονται σε ονόματα της ελληνικής Μυθολογίας

admin

Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

admin

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής «υιοθετεί» το παιδί της οικογένειας στη Μακρινίτσα μετά το διπλό φονικό

admin

Self Test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά από Δευτέρα- Οι ΚΑΔ και η διαδικασία

admin

Μηδενικά ενοίκια τον Απρίλιο για κλειστές επιχειρήσεις – Η τροπολογία

admin

ΠΥΡΚΑΛ: Τα χρυσά χρόνια, η εγκατάλειψη και το σχέδιο αναγέννησης

admin

Κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνέργειες επιχειρήσεων

admin

Αυτές είναι οι 20 εταιρείες που προτιμούν οι Millennials – Η λίστα για το 2021

admin

Αποκαλυπτική έρευνα για την Microsoft: Τι απάντησαν 132.0000 εργαζόμενοι

admin

Ανδριόπουλος (Dimand): «Στρατηγική η απόφασή μας να ασχολούμαστε με αστικές αναπλάσεις»

admin

Agrino: Βραβεύτηκε για την Κοινωνική της Ευθύνη

admin

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάκτωρ σε CCC+ με αρνητικό outlook

admin