Image default
Επιχειρήσεις

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

Aύξηση μεγεθών σε μια εν πολλοίς σταθερή αγορά από άποψη ζήτησης εμφάνισε το 2018 ο όμιλος Υφαντής, δημιουργώντας βάση για περαιτέρω ενίσχυση μεριδίων το 2019, οπότε και τα μερίδια αγοράς αποσταθεροποιήθηκαν από τις αδυναμίες της Creta Farm. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Υφαντής, ήδη τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, επιβεβαιώνουν ότι ο όμιλος είναι σε πορεία σταθερότητας και διατήρησης της ηγετικής τους θέσης στον κλάδο των αλλαντικών.

Κατ’ άλλες πληροφορίες τον Σεπτέμβριο του 2019, το μερίδιο αγοράς της Υφαντής διαμορφώθηκε στο 26%, της Νίκας στο 23% και της Creta  Farm μόλις στο 6%, όταν ένα χρόνο πριν, οι τρεις βασικοί επώνυμοι ανταγωνιστές μοιράζονταν σχεδόν ισόποσα το 60% της αγοράς αλλαντικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 2019 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά τα αποτελέσματα των εταιρειών καθώς -πέραν της υπόθεσης της Creta  Farm – η ουσιαστική εξέλιξη αφορά στις τιμές των πρώτων υλών και ειδικότερα του χοιρινού κρέατος, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας της επιδημίας.

Σε ότι αφορά το αποτύπωμα του ομίλου Υφαντής το 2018, o κύκλος εργασιών του ανήλθε στα 143,5 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,28% . Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 46,6 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 13,63% ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 70,92%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη αυτά διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ.ευρώ στη χρήση του 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση της διοίκησης του ομίλου Υφαντής, η αγορά λιανεμπορίου κινήθηκε ελαφρώς θετικά το 2018, σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 2,7% σε αξία πωλήσεων, γεγονός που επηρέασε θετικά και τη δραστηριότητα του ομίλου παραγωγής αλλαντικών. Εντός της χρήσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας.

Για το 2019 η διοίκηση της Υφαντής επιδιώκει τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων του κύκλου εργασιών ενώ θα συνεχίσει την υλοποίηση προγραμμάτων μείωσης κόστους, στα αποτελέσματα τα οποία για την χρήση 2018 έχουν επιδράσει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου. Τα προγράμματα αφορούν σε μείωση του κόστους μεταφορικού έργου και κατανάλωσης ενέργειας, σε στοχευμένες αγορές α’ και β’ υλών και γενικά των λειτουργικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος διατηρεί τρία εργοστάσια σε Αττική, Έβρο, και Ρουμανία. Διαθέτει επίσης εμπορικές θυγατρικές, μεταξύ των οποίων την πιο πρόσφατη στη Γαλλία και εξάγει σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ισπανίας, Γερμανία, Δανία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Αυστραλία.

Σχετικα αρθρα

Χρέος 97,8 εκατ. λιρών αφήνει στη Folli Follie η Links of London

admin

Όλα τα μυστικά για την αεριοκίνηση των οχημάτων

admin

Β. Σ. Καρούλιας: Ανανέωση συνεργασίας με το κτήμα Κυρ-Γιάννη

admin

Aegean: Στις 11/9 το record date για τους τόκους του ομολόγου

admin

Τα 25 μεγάλα έργα της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό

admin

Alpha Bank: Συμφωνία με Centerbridge για αγορά του 60% της Cepal

admin

Διακρίθηκε ως κοινωνικά υπεύθυνος Οργανισμός η Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

Τραμπ εναντίον της γενικής επιθεωρήτριας του υπουργείου Υγείας: Είπε ψέματα για τις ελλείψεις των νοσοκομείων

admin

Τρεις βραβεύσεις για τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ στα Healthy Diet Awards 2020

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Στις 5/3 η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Τριπλέτα μετασχηματισμού για τα ΕΛΠΕ

admin

Γ. Περιστέρης: Ετοιμος για επενδύσεις 1 δισ. ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα

admin

ΕΒΕΑ και ΕΥ συνεργάζονται με την EBRD στο “Advice for Small Business”

admin

Κορρές: Στόχος η ανάπτυξη στην Κίνα

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Όσοι λειτουργούμε έχουμε μείωση 90% στις εισπράξεις – Αδύνατη η καταβολή ενοικίου τον Μάιο – Να πληρωθεί όταν λήξουν οι περιορισμοί

admin

MIG: Ενδιαφέρον από Emma Capital για Vivartia

admin

Βρετανία: Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό ενδέχεται να είναι κατά 15% μεγαλύτερος σε σχέση με τα μέχρι τώρα στοιχεία

admin

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά για προληπτικές εξετάσεις προστάτη

admin