Image default
EUROBANK

Family Business: Eurobank και ΕΥ στηρίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις

Πολύτιμα εφόδια για να αναπτυχθούν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις σε ένα ανταγωνιστικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον παρέχουν η Eurobank και η ΕΥ μέσω του προγράμματος Family Business, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στην Αθήνα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 εκπροσώπων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Η Eurobank, με την ισχυρή σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχει εδραιώσει με την επιχειρηματική κοινότητα και η ΕΥ, με την πολυετή διεθνή εμπειρία της σε θέματα εταιρικής και οικογενειακής διακυβέρνησης, ενημερώνουν για τις σύγχρονες τάσεις και προσφέρουν λύσεις στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν στο 80% των ελληνικών επιχειρήσεων και αποτελούν δομικό στοιχείο της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχειας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ποιότητας του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης.

«Η Eurobank, με κεντρικό άξονα τη στήριξη της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ως πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκει να είναι στρατηγικός εταίρος των επιχειρήσεων αλλά και έμπιστος συνεργάτης των μετόχων και των διοικήσεών τους» τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου.

«Η κοινή πρωτοβουλία μας με την EY στοχεύει στο να προσφέρει στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, τα αναγκαία εφόδια για να ισχυροποιηθούν και να ανταπεξέλθουν στις εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε ότι «οι οικογενειακές επιχειρήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην οικονομία, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Στη χώρα μας, πολλές από αυτές πρωταγωνιστούν στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Αντιμετωπίζουν, όμως, και σημαντικές προκλήσεις που συνδέονται κυρίως με την αναγκαία μεγέθυνσή τους, θέματα εταιρικής και οικογενειακής διακυβέρνησης, καθώς και το κρίσιμο ζήτημα της διαδοχής».

«Στην ΕΥ» πρόσθεσε, «το εξειδικευμένο τμήμα μας εργάζεται διεθνώς με μεγάλο αριθμό οικογενειακών επιχειρήσεων, για να τις βοηθήσει να εξακολουθήσουν να ξεχωρίζουν και στις ερχόμενες γενιές. Η συνεργασία μας με τη Eurobank βασίζεται στις κοινές μας αξίες και την κοινή μας επιθυμία να συμβάλουμε στη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών από τις οικογενειακές επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μπενοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ανέπτυξε την εμπειρία από το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουν υιοθετήσει, καταδεικνύοντας στην πράξη ότι η επιχειρηματική επιτυχία συνδέεται άρρηκτα με την έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με εξειδίκευση σε θέματα οικογενειακού δικαίου, κα Bridget Kustin ενώ τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα του Family Business παρουσίασε ο κ. Marnix van Rij, Senior Counsel της EY διεθνώς στον τομέα των οικογενειακών επιχειρήσεων και τέως Γερουσιαστής της Ολλανδίας.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Στην προτελευταία θέση στην ΕΕ η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν δαπάνες για επενδύσεις παγίων

admin

Ευχαριστήριο μήνυμα Καραβία στους εργαζομένους της Eurobank

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Bravo Strategies για τα projects Cairo και Europe

admin

Eurobank Payment Link: Νέα υπηρεσία (ePOS) για online πωλήσεις με 1 κλικ

admin

Eurobank: Εξαγωγές και δημόσια κατανάλωση έδωσαν ώθηση στο ΑΕΠ

admin

Eurobank: Καθαρά Κέρδη €90εκ. το Α΄ εξάμηνο 2019

admin

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η πώληση της βουλγαρικής θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Eurobank δεν παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ

admin

Η Eurobank αναδείχθηκε “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2019 από το Euromoney

admin

Και η Fortress στη διαπραγμάτευση με την Eurobank για το χαρτοφυλάκιο Cairo

admin

Eurobank: Στο 31,71% το ποσοστό του Fairfax

admin

Eurobank: Αναμένεται ραγδαία επιδείνωση στους δείκτες της πραγματικής οικονομίας

admin

Κέντρο ψηφιακής γνώσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργεί η Eurobank

admin

Eurobank: Τα θετικά και τα αρνητικά μηνύματα από τα μακροοικονομικά στοιχεία του α΄ τριμήνου

admin

Growth Awards: Eurobank και Grant Thornton επιβραβεύουν και φέτος την επιχειρηματική αριστεία

admin

Eurobank: Πετρελαιοειδή και ηλεκτρισμός επιβράδυναν τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής το 2019

admin

Διεθνής διάκριση για τον Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank

admin

Axia για Eurobank: To Cairο, το FPS και το χριστουγεννιάτικο δώρο των 0,02 ευρώ ανά μετοχή

admin

«Πιο Καινοτόμο Διαδικτυακή Τράπεζα στη Δυτική Ευρώπη» ανακήρυξε την Eurobank το περιοδικό Global Finance

admin