Image default
EUROBANK

Family Business: Eurobank και ΕΥ στηρίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις

Πολύτιμα εφόδια για να αναπτυχθούν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις σε ένα ανταγωνιστικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον παρέχουν η Eurobank και η ΕΥ μέσω του προγράμματος Family Business, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στην Αθήνα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 εκπροσώπων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Η Eurobank, με την ισχυρή σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχει εδραιώσει με την επιχειρηματική κοινότητα και η ΕΥ, με την πολυετή διεθνή εμπειρία της σε θέματα εταιρικής και οικογενειακής διακυβέρνησης, ενημερώνουν για τις σύγχρονες τάσεις και προσφέρουν λύσεις στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν στο 80% των ελληνικών επιχειρήσεων και αποτελούν δομικό στοιχείο της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της συνέχειας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ποιότητας του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης.

«Η Eurobank, με κεντρικό άξονα τη στήριξη της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ως πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκει να είναι στρατηγικός εταίρος των επιχειρήσεων αλλά και έμπιστος συνεργάτης των μετόχων και των διοικήσεών τους» τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου.

«Η κοινή πρωτοβουλία μας με την EY στοχεύει στο να προσφέρει στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, τα αναγκαία εφόδια για να ισχυροποιηθούν και να ανταπεξέλθουν στις εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε ότι «οι οικογενειακές επιχειρήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην οικονομία, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Στη χώρα μας, πολλές από αυτές πρωταγωνιστούν στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Αντιμετωπίζουν, όμως, και σημαντικές προκλήσεις που συνδέονται κυρίως με την αναγκαία μεγέθυνσή τους, θέματα εταιρικής και οικογενειακής διακυβέρνησης, καθώς και το κρίσιμο ζήτημα της διαδοχής».

«Στην ΕΥ» πρόσθεσε, «το εξειδικευμένο τμήμα μας εργάζεται διεθνώς με μεγάλο αριθμό οικογενειακών επιχειρήσεων, για να τις βοηθήσει να εξακολουθήσουν να ξεχωρίζουν και στις ερχόμενες γενιές. Η συνεργασία μας με τη Eurobank βασίζεται στις κοινές μας αξίες και την κοινή μας επιθυμία να συμβάλουμε στη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών από τις οικογενειακές επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μπενοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ανέπτυξε την εμπειρία από το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουν υιοθετήσει, καταδεικνύοντας στην πράξη ότι η επιχειρηματική επιτυχία συνδέεται άρρηκτα με την έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με εξειδίκευση σε θέματα οικογενειακού δικαίου, κα Bridget Kustin ενώ τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα του Family Business παρουσίασε ο κ. Marnix van Rij, Senior Counsel της EY διεθνώς στον τομέα των οικογενειακών επιχειρήσεων και τέως Γερουσιαστής της Ολλανδίας.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Συμφωνία- ορόσημο με την Pimco για το Project Pillar

admin

Πανούσης: Μια αγορά άνω των 50 δισ. σε “κόκκινα” δάνεια θα διαμορφωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια

admin

Κέντρο ψηφιακής γνώσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργεί η Eurobank

admin

Στ. Ιωάννου: Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Eurobank

admin

Θ. Καλαντώνης (Eurobank): Να μην χαθεί η ευκαιρία του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας

admin

Eurobank – AFI: Επεκτείνεται η συνεργασία για την παροχή μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EaSI

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Bravo Strategies για τα projects Cairo και Europe

admin

Eurobank και EY στηρίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις

admin

Eurobank: Αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα για το mega deal

admin

Eurobank: Παραμένει μεγάλη η διαφορά στην ανεργία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης

admin

Eurobank: Οι λόγοι επιβράδυνσης της βιομηχανικής παραγωγής το β΄ τρίμηνο

admin

Eurobank: Το Δ.Σ. ενέκρινε το σχέδιο διάσπασης της τράπεζας

admin

Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Εθνική και Eurobank

admin

Eurobank: Διευρύνεται η διαφορά στην κατά κεφαλήν δαπάνη μεταξύ ΕΕ-28 και Ελλάδας

admin

Trade Finance Facility €15 εκατ. στην Eurobank Factors από την Παρευξείνια Τράπεζα

admin

Με εγγυήσεις 2,5 δισ. ευρώ θα συμμετάσχει στον “Ηρακλή” η Eurobank

admin

Eurobank – Pimco: Ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία

admin

Χρυσή ισορροπία για τους πλειστηριασμούς αναζητούν οι τράπεζες

admin