Image default
Αγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί λόγω της αναμενόμενης καθυστέρησης του Brexit ενώ ανεβάζει ταχύτητα η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,3% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% ανοδικά.

Το Brexit πλέον στηρίζεται στην απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, για το αν θα δώσουν παράταση στον Μπόρις Τζόνσον με στόχο την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης. Ωστόσο, δείχνουν έτοιμοι για μία μικρή «τεχνική» παράταση της διορίας εξόδου της Βρετανίας από το μπλοκ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις από Γερμανία και Γαλλία.

Στο επίκεντρο, η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία θα είναι η τελευταία υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι. 

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα επιτόκια. Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

Στο εταιρικό μέτωπο, καθαρή ζημιά £315 εκατ. (406,9 εκατ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο είχε η Royal Bank of Scotland, έναντι προσδοκίας για κέρδη ύψους £988 εκατ. Σύμφωνα με το CNBC, η βρετανική τράπεζα είχε κέρδη 448 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όταν είχε διαθέσει £100 εκατ. ($128 εκατ.) για οικονομικές αβεβαιότητες όπως το Brexit.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου παρουσίασε η Microsoft. Όπως μεταδίδει το CNBC, τα κέρδη ήταν $1,38 ανά μετοχή έναντι προσδοκίας για 1,25 δολάρια, ενώ τα έσοδα έφτασαν στα $33,06 δισ. έναντι εκτίμησης για 32,23 δισ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο χρήσης του 2020, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναπάντεχα κέρδη τρίτου τριμήνου δημοσίευσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla. Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές της έκαναν άλμα 20% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, οδηγώντας τις στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,86 έναντι πρόβλεψης για απώλειες 42 σεντς. Τα έσοδα έφτασαν στα $6,3 δισ. έναντι εκτίμησης για $6,33 δισ.

Ρίχνει την προοπτική για τα κέρδη του 2019 και του 2020 η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα δίκτυα 5G. Όπως μεταδίδει το -, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι παγώνει τις πληρωμές μερίσματος. Η μετοχή της στο πρωινό trading έκανε βουτιά 21%.

Σχετικα αρθρα

«Άλμα» 4,5% για τον S&P τον Νοέμβριο

admin

Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω επίτευξης συμφωνίας

admin

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

admin

Επιμένει ανοδικά o Dow Jones

admin

Ρευστοποιήσεις στις διεθνείς αγορές

admin

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

admin

Στην ασφάλεια των ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

admin

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin

Ισχυρές πιέσεις στην Ασία

admin

Σε νέο υψηλό ο S&P με ώθηση από τη Fed

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

admin

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Νευρικότητα στη Wall Street λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ

admin

Το δέκα το καλό για τον Nasdaq

admin