Image default
Επιχειρήσεις

Στην Ελλάδα η παραγωγή των τσιγάρων Winston

Ξεκίνησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η παραγωγή του Winston στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Η παραγωγή του Winston στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της JTI να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Από την εξαγορά το 2018, η JTI επενδύει σημαντικούς πόρους για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα κονδύλι της τάξεως των 10 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα με την επένδυση στο εργοστάσιο, μέλημα της εταιρείας συνιστά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας.

Στη ΣΕΚΑΠ θα παράγονται πλέον τα Winston με προορισμό την ελληνική αγορά ενώ από το 2020 θα εξάγονται και σε 9 ακόμη χώρες της Ε.Ε. Στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν να παράγονται οι ιστορικές μάρκες GR, BF, Cooper.

Το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007. Αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής και τόνισε: “Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά ‘ορόσημο’ για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ – τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη – θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».

Σχετικα αρθρα

Βραβείο Καινοτομίας για την Institute of Life ΙΑΣΩ

admin

Νέο πρέσινγκ Βρυξελλών για το μονοπώλιο της ΔΕΗ

admin

Οι οικιακές συσκευές MediaMarkt διαθέσιμες και στο Public Marketplace

admin

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Blue Star Ferries στη Λέρο

admin

Η θέση της GD Infrastuttura για το Άκτιο-Αμβρακια και την απόφαση της ΑΕΠΠ

admin

Παρουσιάστηκε το e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα

admin

Lamda: Η ΑΜΚ, οι κινήσεις Λάτση και το παρασκήνιο στο Ελληνικό

admin

Κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin

Παπαστράτος: Παρών στην 84η ΔΕΘ για ένα μέλλον #prostokalytero

admin

Δυο νέα μέλη στο partnership της KPMG

admin

Intralot: Συζητά με ΟΤΕ για διεκδίκηση άδειας online τυχερών παιχνιδιών

admin

Στο δίκτυο Endeavor εντάχθηκαν οι Matternet και NumberAI

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Σπυρίδων Κοκκόλης νέο μέλος στο ΔΣ

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Γαλλία: Παρήγγειλε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια μάσκες από την Κίνα

admin

Οι προσφορές της Cosmote για τη Black Friday

admin

Πειραιώς: Εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση για ακίνητα

admin

Φιλίπ: Η Γαλλία είναι πιθανόν ότι θα χαλαρώσει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα

admin