Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Αίτημα υπαγωγής στο 106α του πτωχευτικού κώδικα

Σε μια αναμενόμενη κίνηση προχωρά η νέα διοίκηση της Creta  Farm προσφεύγοντας στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, υποβάλλοντας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια αμυντική κίνηση έναντι των πιστωτών της -μια μάλλον συνήθη διαδικασία που ακολουθούν όσες εταιρίες προσβλέπουν μεσοπρόθεσμα σε εξυγίανση με είσοδο στρατηγικού επενδυτή- και αποτελεί πορεία που ήδη έχει περιγραφεί ότι σχεδιάζεται για την Creta Farm.

Μετά την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου υπέρ των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας (οι οποίες έχουν ενεχυριάσει τις μετοχές των βασικών μετόχων και διόρισαν τη διοίκηση που θα ηγηθεί της διαδικασίας εξυγίανσης), υλοποιείται το απαραίτητο βήμα προστασίας από πιστωτές.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή στο άρθρο 106α λειτουργεί ως ανάχωμα, έως ότου εξασφαλισθούν οι συνθήκες εξυγίανσης και η μετέπειτα προσφυγή στο 106β ή δ του πτωχευτικού, εάν και εφόσον υπάρξει στρατηγικός επενδυτής και συμφωνία εξυγίανσης.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι στρόφιγγες ρευστότητας έχουν ανοίξει, με αποτέλεσμα την κάλυψη βασικών υποχρεώσεων όπως μισθοί, αλλά και προμηθευτές. Αν και προς το παρόν δεν έχει παρασχεθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ εκ μέρους των πιστωτριών τραπεζών, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απελευθερωθεί οι γραμμές factoring, ενώ παρέχονται και εγγυητικές επιστολές, που αποτελούν τα εργαλεία για την τοποθέτηση νέων παραγγελιών.

Οι μνηστήρες 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των υποψηφίων στρατηγικών επενδυτών τοποθετείται στα μέσα Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι η προσφυγή στο άρθρο 106α, εφόσον γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου παρέχει δίμηνη προστασία από πιστωτές, εξασφαλίζοντας χρόνο για την δεύτερη φάση αξιοποίησης του πτωχευτικού νόμου, που αφορά αυτή καθαυτή τη διαδικασία εξυγίανσης.

Στο μέτωπο αυτό, αν και δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση, έξι φορείς και σχήματα έχουν εκδηλώσει κατ’αρχήν ενδιαφέρον, το οποίο μένει να εκφραστεί δεσμευτικά σε επόμενο χρόνο.

Σχετικα αρθρα

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στη ΓΣ για εξυγίανση και νέα διοίκηση

admin

Πετρόπουλος: Μεταβίβαση ακινήτου στην «ΝΤΕΛΠΑ» έναντι €4,07 εκατ.

admin

Υπερδιπλασιασμός κερδών για την Paperpack στο εξάμηνο

admin

MyAXA Doctor: Nέα καινοτόμα υπηρεσία από την ΑΧΑ

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin

Βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας από την Groupama Ασφαλιστική

admin

«True Leader» για άλλη μια χρονιά η Εθνική Ασφαλιστική

admin

ANEK: Μερική μετατροπή του ΜΟΔ από τις τράπεζες

admin

Επένδυση €750 χιλ. στη Youth Lab ΑΕ από την Elikonos SCA SICAR

admin

BriQ: Ολοκληρώθηκε η αγορά του τουριστικού καταλύματος «Mr & Mrs White Corfu»

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διαχωρισμός δραστηριοτήτων σε κλάδους Χαλκού και Αλουμινίου

admin

Ερχονται στην Ελλάδα τα laptops της Huawei

admin

Επιστρέφει στους μηχανικούς η Τράπεζα Αττικής

admin

Alpha Bank: «Μαχαίρι» σε δίκτυο και δαπάνες

admin

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Παγκρήτια στη Ρόδο

admin

Νέες επενδύσεις έως το 2022 από την Agrino

admin

Δυο προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης από την Interlife

admin

Ελλάκτωρ: Εκδίδει senior ομόλογο 50 εκατ. ευρώ

admin