Image default
Αγορές

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Με κέρδη έκλεισε ο S&P 500 τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας πάνω από το επίπεδο ρεκόρ στο οποίο είχε ανέλθει τον Ιούλιο.

Ο S&P 500 κινήθηκε 0,56% στις 3.039 , πάνω από το ρεκόρ των 3.027 μονάδων που είχε σημειώσει στις 26 Ιουλίου. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,49% στις 27.090 μονάδες , ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,01% στις 8.325 μονάδες. 

Την άνοδο του S&P 500 σε νέα επίπεδα ρεκόρ έσπευσε να χαιρετίσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «O S&P 500 μόλις έπιασε ιστορικό υψηλό. Είναι μεγάλη νίκη για τις θέσεις εργασίας, τις συντάξεις και, ειλικρινά, όλους. Η χώρα μας τα πάει περίφημα. Σκότωσε μέχρι και τον εδώ και καιρό καταζητούμενο δολοφόνο του ISIS, τον Αλ-Μπαγκντάντι. Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ, με μεγάλη ανοδική δυναμική. Απολαύστε!» έγραψε στο Twiiter.

«Η αγορά στέλνει ένα πολύ δυνατό σήμα: οι κυκλικές μετοχές ανακάμπτουν και υπεραποδίδουν» δήλωσε αναλυτής της Morgan Stanley στο CNBC. «Αν η οικονομία όδευε προς μια σοβαρή κάμψη, οι μετοχές αυτές δεν θα ανέκαμπταν» σημείωσε. «Tα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από ότι αναμενόταν. Τα κέρδη ήταν καλύτερα από ότι αναμενόταν» πρόσθεσε.

Οι μετοχές έχουν λάβει ώθηση τελευταία από τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη. Από τις 202 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 78% ξεπέρασε τι εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.

Η Walgreens, η AT&T και το Spotify είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν κέρδη τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Η μετοχή της AT&T έκλεισε με άνοδο 4%.

«Οι επενδυτές εξεπλάγησαν από το πόσο ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου» ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της Jefferies, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω άνοδο.

Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί και από την πρόοδο στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα. Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως είναι κοντά «στην οριστικοποίηση» ορισμένων πλευρών της εμπορικής συμφωνίας.Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι έχει καταγράφεται πρόοδος στο εμπόριο.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο παράλληλα και στη Fed, η οποία θα ξεκινήσει αύριο διήμερη συνεδρίαση και ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μείωση επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,5% στα 55,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 1.494 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 4 μονάδες βάσης στο 1,85%.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,4% σημείωσε η μετοχή της Microsoft μετά το συμβόλαιο που υπέγραψε με το Πεντάγωνο, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Αλμα 42% πραγματοποίησε η μετοχή της Fitbit μετά από δημοσίευμα του - για πρόταση εξαγοράς από την Google.

Σχετικα αρθρα

Στο 1,33% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

admin

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

admin

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

admin

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το εμπόριο

admin

Τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις ευρωαγορές

admin

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street λόγω ΗΠΑ-Κίνας

admin

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

admin

Η αναζωπύρωση κρουσμάτων Covid-19 «ψαλίδισε» τα κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

admin

Κλυδωνισμοί στις ευρωαγορές μετά την έρευνα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

admin

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

admin

Με ανοδικό ρυθμό συνεχίζει η Wall Street

admin

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

admin

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Οι εμπορικές ανησυχίες πιέζουν τις ασιατικές αγορές

admin

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τον Ντράγκι

admin

Βουτιά 2% στις ασιατικές αγορές, απώλειες 2,72% για τον Nikkei

admin

Στο 1,44% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin