Image default
Επιχειρήσεις

Εμπλοκή Diversa σε επενδυτικό σχέδιο στη Ζάμπια

Συμφωνητικό χρηματοδότησης με την εταιρεία Eucalyptus Holding Ltd η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής καλλιέργειας ευκαλύπτων, με στόχο την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, υπέγραψε η Diversa, όπως γνωστοποίησε στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι απέσυρε το ενδιαφέρον για την εξαγορά της CobaltAir.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρείας Diversa και την υλοποίηση συμμετοχών σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των μετόχων της εταιρείας, η Diversa διερευνά συμμετοχές σε τομείς στρατηγικού χαρακτήρα με σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Η Διοίκηση της εταιρείας εντόπισε δυνατότητα συμμετοχής της εταιρείας σε μία νέα εταιρεία, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της καλλιέργειας ευκαλύπτων και της πράσινης ενέργειας και ειδικότερα στην παραγωγή βιομάζας, βιοκαυσίμων αλλά και εμπορίας δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στη χώρα της Ζάμπια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας της 24/10/2019, η εταιρεία Diversa ΑΕΒΕ, υπέγραψε συμφωνητικό χρηματοδότησης με την εταιρεία Eucalyptus Holding Ltd, με έδρα το Λονδίνο 1Empire Mews, H.W.S.,.SW16 2BF, UK, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής καλλιέργειας ευκαλύπτων, με στόχο την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα. Η συμφωνία αφορά τη συμμετοχή της εταιρείας σε εταιρεία ειδικού σκοπού (S.P.V.) στη χώρα της Ζάμπια, η οποία θα αποκτήσει γη για την καλλιέργεια ευκαλύπτων σε έκταση 5.οοο εκταρίων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπλοκή της Diversa συνίσταται στην εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης του 95% της συνολικής επένδυσης με ευνοϊκούς όρους, ύψους 60 εκατ ευρώ, εντός 4 μηνών. Διευκρινίζεται ότι η Diversa έχει αναλάβει τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, η οποία θα κατευθυνθεί απευθείας στην εταιρεία που θα υλοποιήσει την επένδυση. Η επιτυχής υλοποίηση της χρηματοδότησης θα αποφέρει τη συμμετοχή της Diversa στην εν λόγω εταιρεία ειδικού σκοπού με ποσοστό 35%.

Με τον τρόπο αυτό, η Diversa επιδιώκει να υλοποιήσει μία σημαντική συμμετοχή, χωρίς να προβεί σε εκταμιεύσεις, αλλά αξιοποιώντας το θετικό επενδυτικό κλίμα για ενεργειακές επενδύσεις στη χώρα της Ζάμπια.

Η περίοδος για την υλοποίηση της συμφωνίας είναι 4 μήνες.

Επιπλέον, η Diversa ανακοινώνει, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, ότι η διερεύνηση της περίπτωσης εξαγοράς της αεροπορικής  εταιρείας CobaltAir LTD με έδρα την Κύπρο δεν απέδωσε συμφέρουσες συνθήκες για την εταιρεία και ως εκ τούτου η Diversa απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Σχετικα αρθρα

Δύο Ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα European Business Awards

admin

Ζαφειρόπουλος (Mazars) στη ΔΕΘ: Στηρίζουμε την επιχειρηματική ανάπτυξη

admin

Νέα εικόνα για την Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig

admin

Eurolife: Σειρά δράσεων για την Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Coca Cola HBC: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη το 2019

admin

Τρ. Πειραιώς: Ο Περικλής Δοντάς νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ

admin

Eurolife ERB: Δωρεάν συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου σε όλο το προσωπικό του ΕΣΥ

admin

Vodafone Ελλάδας: Επενδύσεις €500 εκατ. έως το 2024 – Τι λέει ο πρόεδρος της για χρεώσεις

admin

Η Γαλλία θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ στην παραγωγή ”στρατηγικών” υγειονομικών προϊόντων

admin

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

admin

Ολλανδία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με γεμάτο όπλο σε αεροδρόμιο

admin

MLS: Στη βουλγαρική αγορά η πλατφόρμα MAIC

admin

Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης μετά την ποινική δίωξη

admin

Η Βρετανία επεκτείνει το lockdown λόγω του κορονοϊού κατά τουλάχιστον 3 εβδομάδες

admin

Βρετανία: Έκκληση Τζόνσον στην αντιπολίτευση να συνεργαστεί μαζί του ενάντια στον κορονοϊό

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Νέα σενάρια πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν»

admin

Ιταλία: Απορρίπτεται το ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μέχρι και τον Ιούνιο

admin