Image default
Πολιτική

Σκουρλέτης: Αντιπερισπασμός για το σκάνδαλο NOVARTIS το αίτημα εξαίρεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρέλτης έκανε λόγο για απαράδεκτη κίνηση αντιπερισπασμού, σχετικά με το αίτημα εξαίρεσης από την προανακριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Σκουρέλτης, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9»: «Η στάση τους εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που τους οδήγησε να φτιάξουν τη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή για να συγκαλύψουν το πραγματικό σκάνδαλο NOVARTIS.

Εκεί στοχεύει αυτή η υπόθεση, είναι ένας αντιπερισπασμός απέναντι σε ένα πραγματικό σκάνδαλο και επειδή κανείς δεν μπορεί, με έναν βάσιμο τρόπο, να πει ότι δεν υπάρχει, αρχίζουν αυτό τον νομικό “κλεφτοπόλεμο” από μεριάς τους. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο πάει να συμβεί.

Απαράδεκτο από κάθε άποψη και δείχνει τελικά ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη δικαιοσύνη είναι a la cart. Τη σεβόμαστε όταν συμφωνεί μαζί μας, δεν τη σεβόμαστε όταν διαφωνεί. Τόσο το χειρότερο λοιπόν για την ίδια τη δικαιοσύνη. Σημασία έχει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να ευτελίζουν μια ολόκληρη διαδικασία με τέτοιο τρόπο και να οδηγούν, με τη στάση τους, στη συγκάλυψη για το πραγματικό σκάνδαλο της NOVARTIS».

Μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως «το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το μεγάλο χαρτί μας, η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη».

Συγκεκριμένα είπε: «Μια συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα. Το θέμα δεν είναι να κάνεις κάποια πρόβλεψη, αλλά το αν θα τηρηθεί ή όχι η συμφωνία. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε τα εξής στοιχεία. Αφενός μια Ευρώπη η οποία, λόγω εσωτερικών αντιπαλοτήτων φαίνεται ανακόλουθη σε σχέση με αυτά που υποστήριζε πριν από λίγο διάστημα για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και αφετέρου μια ελληνική κυβέρνηση η οποία, δέσμια της ρητορικής που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη συμφωνία, δεν έχει μια δυναμική παρέμβαση. Βρέθηκε σε μία τεράστια αντίφαση, να κατηγορεί πριν από τις εκλογές ως επιζήμια και προδοτική ορισμένες φορές, αυτή τη συμφωνία και μετεκλογικά να λέει ότι πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια και κατά απόλυτο τρόπο. Τώρα παρακολουθεί αμήχανη αυτή την κατάσταση.

Εμείς έχουμε ένα μεγάλο χαρτί στα χέρια μας, που είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας, αν πιστεύουμε όμως σε αυτή. Αν δεν πιστεύουμε και γενικώς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όπως φαίνεται ότι κάνει η σημερινή κυβέρνηση, τότε προφανώς θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.

Εδώ προσπαθήσαμε και πετύχαμε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε χώρα, να αλλάξει το σύνταγμά της, το όνομά της, να απαλείψει όλους τους αλυτρωτισμούς, να αλλάξουν πλατείες, γεφύρια, δρόμοι και αντί αυτή τη στιγμή “να πετάμε τη σκούφια μας” καθόμαστε στη γωνία και παρακολουθούμε τους Ευρωπαίους οι οποίοι προσπαθούν μεταξύ τους να λύσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με ισορροπίες είτε στο εσωτερικό της κάθε χώρας είτε ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία».

Επίσης, έκανε λόγο και για κρυφή ατζέντα τύπου ΔΝΤ της κυβέρνησης: «Την προεκλογική περίοδο, όταν εμείς λέγαμε για κρυφή ατζέντα τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα της κυβέρνησης, μας λέγανε πως δεν έχουμε καταλάβει καλά και ότι διαστρέφουμε τις θέσεις της. Ήρθε το “πλήρωμα του χρόνου” και βλέπουμε να προωθούνται μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της απαξίωσης και της κατάργησης ουσιαστικά της διαδικασίας των συλλογικών συμβάσεων, μέσα από την κατάργηση της διαιτησίας, τη διευκόλυνση των απολύσεων που μαθηματικά, όπως το λέει άλλωστε και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, οδηγούν μετά από χρόνια σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν έχει σχετίζεται με την οικονομία. Είναι ένα καλό νέο αυτό για την οικονομία;

Και βλέπουμε κι άλλα πράγματα. Για το περιβάλλον. Για τη λογική του αναπτυξιακού νόμου, η οποία είναι μια παλιά, παρωχημένη λογική, κυριολεκτικά μια λογική άρπα-κόλλα, χωρίς συνεκτικό ιστό, όπου είναι διατεθειμένοι τα λίγα χρήματα που διαθέτει το κράτος για να ασκήσει μια πολιτική ενίσχυσης, επιδότησης διαφόρων τομέων, να δίνονται φύρδην μίγδην από delivery, από ταχυμεταφορές, από εξορύξεις. Χωρίς να μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Είναι τραγωδία αυτό το οποίο βλέπουμε μπροστά μας».

Σχετικα αρθρα

Νίκος Μανιαδάκης: Έτσι με παγίδευσε η εισαγγελία Διαφθοράς – Δείτε το υπόμνημά του

admin

Ο Γιαννούλης επιμένει για το μπάρμπεκιου: Θα ξανάλεγα τα ίδια…

admin

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin

Έφτασε στην Ελλάδα ο ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

admin

Βαρβιτσιώτης: Να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

admin

Κίνημα Αλλαγής: Διένειμε ένα τόνο τρόφιμα σε κοινωνικές δομές της Αττικής

admin

Ηλιόπουλος: Μία μέρα μετά την παραίτησή της, η Αγγελή-Λυκούδη διορίστηκε σε άλλη θέση στο Δήμο

admin

Δικονομικά τερτίπια από ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» τον Παπαγγελόπουλο: Ζητά να ακυρωθεί η ψηφοφορία

admin

Kίνημα Αλλαγής για Νοvartis: Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται

admin

Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού με Ερντογάν, παράθυρο για τετ α τετ με Τραμπ

admin

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Είμαι εδώ, γιατί εσείς με φέρατε

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Κυβερνητικές πηγές απαντούν με μια φωτογραφία στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

«Καταλάβαμε ότι ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω στη συμφωνία με τη Λιβύη και θέλει περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό»

admin

Αναστασιάδης: Οι απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

admin

Τουρκικό έγγραφο αποκαλύπτει πώς κατασκοπεύει Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

admin

Επιστροφή Μητσοτάκη στην Αθήνα: Συσκέψεις για μεταναστευτικό και φορολογικό

admin

Κορωνοϊός: Πώς ο Μητσοτάκης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό»  με τις θρησκευτικές τελετές, εκθέτοντας την Ιεραρχία

admin