Image default
Πολιτική

Στο τραπέζι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Την ανάγκη μείωσης των εισφορών των μικρομεσαίων και των εργοδοτικών εισφορών ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως ένα από τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, «ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται οι μικρομεσαίοι που αυξάνουν το εισόδημα τους, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Ο υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου για τη μετεξέλιξη του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις. Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ 2 θα υπάρξει κάρτα εργαζομένου που θα τον ακολουθεί σε όλο τον εργασιακό του βίο, ενώ -μεταξύ άλλων- προβλέπεται και η λειτουργία του μητρώου παραβατικότητας επιχειρήσεων.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανέφεραν στον κ. Βρούτση την πρόθεση του επιμελητηρίου να στηρίξει την εκπαίδευση εργαζομένων, προκειμένου να διευρυνθεί το γνωστικό τους αντικείμενο. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε από το επιμελητήριο και η δυνατότητα e-learning για την πιστοποίηση των τεχνικών ασφαλείας.

Ανταλλαγή απόψεων υπήρξε και για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει ότι η πρόοδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα και από τη σχέση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι και η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού με την ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς έτσι θα αυξηθεί η καταναλωτική δυνατότητα μεγάλου μέρους του κοινωνικού συνόλου, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον σχεδιασμό του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου και την πλήρη ψηφιοποίηση τους, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δοθεί η πρώτη ψηφιακή σύνταξη.

Σχετικα αρθρα

Αμυντική η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

admin

Η Ελλάδα μετέχει ενεργά στο rescEU με δύο Canadair

admin

Γεωργιάδης: Δεχόμαστε οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος – Θα γίνει αποσυμφόρηση των νησιών

admin

Ο Τσίπρας επιμένει να καλύπτει τον Παπαγγελόπουλο

admin

Τσακαλώτος για έκθεση ΔΝΤ: Η ΝΔ πρέπει να αισθάνεται περίεργα που την αδειάζει ο πιστός της σύμμαχος

admin

Μηταράκης: Στη Λέσβο μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη

admin

Κυπριακή ΑΟΖ: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

admin

Μητσοτάκης για τις 120 δόσεις: Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη

admin

Κορωνοϊός – Γεννηματά: Πολλά θα έχουν αλλάξει μόλις κλείσει αυτός ο κύκλος

admin

Οι selfies της Κατερίνας Νοτοπούλου στη Βουλή

admin

Πέτσας για κορωνοϊό: «Θα απαγορεύσουμε τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων»

admin

Προσφυγικό: O ΣΥΡΙΖΑ μιλά τώρα για «δεξιά αντανακλαστικά» της ΝΔ

admin

Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

admin

Σε επείγουσα επέμβαση υποβάλλεται ο Γιούνκερ

admin

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης: Η 11αδα των ηγετών που θα συναντήσει – Τα τέσσερα βασικά θέματα

admin

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει και νέα μείωση 8% στον ΕΝΦΙΑ

admin

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους υπουργούς, «30 νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2019»

admin