Image default
Αγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Στον ρυθμό των τελευταίων εξελίξεων στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας και των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκαν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν αμφιβολίες για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το -, σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν με επισκέπτες στο Πεκίνο και με άλλους συνομιλητές τις τελευταίες εβδομάδες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν θα υποχωρήσουν στα πιο ακανθώδη ζητήματα, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Στο εταιρικό μέτωπο, πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου δημοσίευσε η εταιρεία-γίγαντας στην αγορά του πετρελαίου, Shell με τις πιέσεις να προέρχονται από τις πιο αδύναμες τιμές Ενέργειας και τις ανησυχίες για την πιο ήπια παγκόσμια ζήτηση.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα $4,767 δισ. από $5,624 δισ. το ίδιο τρίμηνο πέρυσι και από $3,462 δισ. το δεύτερο τρίμηνο φέτος. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν τα 6,468 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Στον αντίποδα, καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η BNP Paribas, υποδηλώνοντας ότι το σχέδιο περικοπής κόστους είναι σε πορεία για να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Η τράπεζα δημοσίευσε καθαρά κέρδη 1,9 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 1,7 δισ. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα 10,9 δισ. ευρώ από 10,4 δισ. που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο μεταξύ, σταθερή διατηρήθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο, σε τριμηνιαία βάση, αν και η αγορά ανέμενε να κατεβάσει ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει το -, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά ότι το ΑΕΠ στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,2% το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες. Η άνοδος ήταν ίδια με αυτή του δευτέρου τριμήνου.

Παράλληλα, μικρή άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα ομοσπονδιακά στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι η ιδιωτική κατανάλωση χάνει την ισχυρή δυναμική της στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Ο τζίρος στο λιανεμπόριο κινήθηκε 0,1% ανοδικά μηνιαίως, μετά την καθοδική αναθεώρηση του Αυγούστου (-0,1%).

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 3,4% τον Σεπτέμβριο μετά την άνοδο κατά 3,1% του Αυγούστου.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,47% στις 396 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,12% στις 7.248 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,34% στις 12.866 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,45% στις 5.765 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,8% στα 54,09 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 1,2% στα 1.514 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ παραμένει αμετάβλητο έναντι του δολαρίου στο 1,1151.

Σχετικα αρθρα

Πτωτικά τα ιταλικά yields μετά τη Fitch [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

admin

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με τον S&P 500 σε νέο ρεκόρ

admin

Επέστρεψε στο «κόκκινο» η Wall Street

admin

Στο 1,41% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off

admin

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

admin

Στο 1,38% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Προσπάθεια για νέα ρεκόρ στη Wall Street

admin

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

admin

Ανάπαυλα στη Wall Street μετά το τριήμερο ράλι

admin

Σε υψηλό τεσσάρων ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

admin

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές

admin

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street

admin

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Ξεκίνημα με ριμπάουντ στη Wall Street

admin

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

admin