Image default
Οικονομία

Θετικά βλέπει το ΥΠΟΙΚ τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτής & Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Χρήστος Νούνης, ο Α´ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του TEA-Interamerican κ. Ευάγγελος Θωμόπουλος και ο Β´ Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Φύτρος (ΤΕΑ Johnson & Johnson).

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. που είναι η συμβολή στη διάδοση και ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης με βάση τη διεθνή εμπειρία καθώς και η συνδρομή στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού της πλαισίου λειτουργίας μέσω υποβολής ολοκληρωμένων και εποικοδομητικών προτάσεων, έθεσαν εγγράφως υπόψη του κου Yφυπουργού, σειρά θεμάτων προς συζήτηση που αφορούν: α) το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Τ.Ε.Α., β) τις συνολικές προτάσεις της Ένωσης για τη βελτίωση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων σε αυτήν μελών που έχει επεξεργαστεί η Ένωση, γ) τις ειδικότερες προτάσεις βελτίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης των ΤΕΑ λόγω του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και δ) ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα καθώς και για το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α. που αναμένεται να ενσωματωθεί μέχρι τα τέλη του 2019 στο εθνικό δίκαιο με την ενσωμάτωση της 2ης ευρωπαϊκής οδηγίας 2341/2016/ΕΕ για τα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ).

Ο κος Βεσυρόπουλος από τη δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής συνάντησης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαλεκτική συζήτηση που ακολούθησε, και φάνηκε ιδιαίτερα ενήμερος για τα θέματα της επαγγελματικής ασφάλισης, όντας και ο ίδιος ασφαλισμένο μέλος του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Υπογράμμισε καταληκτικά ότι διάκειται θετικά έναντι του 2ο πυλώνα ασφάλισης και ότι θα εξετάσει αναλυτικά και με θετική διάθεση τις θέσεις και προτάσεις της Ένωσης. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βεσυρόπουλο για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας και έθεσαν τις υπηρεσίες των μελών της στη διάθεσή του για παροχή οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας προς την κατεύθυνση της ταχείας ανάπτυξης της επαγγελματικής ασφάλισης.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Νέα βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες φέρνει πιο κοντά την ύφεση

admin

Κρήτη: Ανησυχία μετά την κατάρρευση της θυγατρικής της Thomas Cook

admin

Ράλι αφίξεων και φέτος – Ποια η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού

admin

Σταϊκούρας: Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας έχει αποφέρει ήδη αποτελέσματα

admin

Λονδίνο: Επαφές Χρ. Σταϊκούρα με εταιρείες και επενδυτικά σχήματα

admin

Εldorado Gold: Πήρε τις άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

admin

ΔΕΗ – ΔΕΠΑ : Εκσυγχρονισμός και περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

admin

Σταϊκούρας: Τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν

admin

Θετικό πρόσημο για τις ελληνικές εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο

admin

Βρούτσης : Πάνω από 1 εκατ. οι εκκρεμείς συντάξεις [πίνακας]

admin

Έντοκα γραμμάτια : Νέος δανεισμός με αρνητικά επιτόκια

admin

Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 3% του δείκτη κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο γ΄ τριμήνου

admin

Φορολογικό : Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

admin

Κοινωνικό μέρισμα : Η μεγάλη αλλαγή που έγινε στους δικαιούχους

admin

Άλμα κατέγραψαν οι ναύλοι για τη μεταφορά πετρελαίου

admin

Αυστηροποίηση ποινών για την παραβατικότητα ζητά ο Εμπορικός Συλλόγου Αθηνών

admin

«Δύσκολη αλλά ελκυστική η αγορά της Ινδίας για τα ελληνικά προϊόντα»

admin