Image default
Οικονομία

Θετικά βλέπει το ΥΠΟΙΚ τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτής & Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Χρήστος Νούνης, ο Α´ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του TEA-Interamerican κ. Ευάγγελος Θωμόπουλος και ο Β´ Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Φύτρος (ΤΕΑ Johnson & Johnson).

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. που είναι η συμβολή στη διάδοση και ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης με βάση τη διεθνή εμπειρία καθώς και η συνδρομή στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού της πλαισίου λειτουργίας μέσω υποβολής ολοκληρωμένων και εποικοδομητικών προτάσεων, έθεσαν εγγράφως υπόψη του κου Yφυπουργού, σειρά θεμάτων προς συζήτηση που αφορούν: α) το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Τ.Ε.Α., β) τις συνολικές προτάσεις της Ένωσης για τη βελτίωση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων σε αυτήν μελών που έχει επεξεργαστεί η Ένωση, γ) τις ειδικότερες προτάσεις βελτίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης των ΤΕΑ λόγω του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και δ) ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναδιοργάνωση της επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα καθώς και για το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α. που αναμένεται να ενσωματωθεί μέχρι τα τέλη του 2019 στο εθνικό δίκαιο με την ενσωμάτωση της 2ης ευρωπαϊκής οδηγίας 2341/2016/ΕΕ για τα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ).

Ο κος Βεσυρόπουλος από τη δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής συνάντησης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαλεκτική συζήτηση που ακολούθησε, και φάνηκε ιδιαίτερα ενήμερος για τα θέματα της επαγγελματικής ασφάλισης, όντας και ο ίδιος ασφαλισμένο μέλος του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ. Υπογράμμισε καταληκτικά ότι διάκειται θετικά έναντι του 2ο πυλώνα ασφάλισης και ότι θα εξετάσει αναλυτικά και με θετική διάθεση τις θέσεις και προτάσεις της Ένωσης. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βεσυρόπουλο για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας και έθεσαν τις υπηρεσίες των μελών της στη διάθεσή του για παροχή οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας προς την κατεύθυνση της ταχείας ανάπτυξης της επαγγελματικής ασφάλισης.

Σχετικα αρθρα

Διεύρυνση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και της Google Ελλάδας

admin

ΟΠΑΠ : Το ειδικό καθεστώς για το διαδικτυακό στοίχημα

admin

Κοροναϊός – Οικονομία : Το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ και η αξιολόγησή του από την κυβέρνηση

admin

Απόσυρση ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

admin

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 812 εκατ. ευρώ με ελαφρώς μειωμένο επιτόκιο

admin

Φοιτητικό Επίδομα IKY: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

admin

Νέα ΠΝΠ: Τι θα ισχύει για την αναστολή συμβάσεων εργασίας

admin

Ξεκίνησε η σπορά κριθαριού για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

admin

Η φορολογική πολιτική του Μπάιντεν έχει στόχο τις κερδοφόρες επιχειρήσεις των ΗΠΑ

admin

Προαπαιτούμενα : Κρίσιμος μήνας για συμφωνία και παροχές

admin

Ληξιπρόθεσμα χρέη 2,63 δισ. ευρώ συνεχίζει να έχει το Δημόσιο προς τους ιδιώτες

admin

Airbnb : Δωρεάν ιδιοκτήτες διαθέτουν τα σπίτια τους σε γιατρούς και νοσηλευτές

admin

Σε χαμηλό τριετίας η στερλίνα, ενώ γύρισε η κλεψύδρα για εκλογές

admin

Στα 495 εκατ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα

admin

Συντάξεις : «Μπόνους» σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια

admin

Europol : Επιχείρηση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τη συμμετοχή και της Ελλάδας

admin

Επιστρέφονται χρήματα που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής από συνταξιούχους του ΟΓΑ

admin

«Ανασαίνουν» 350.000 μισθωτοί που διαθέτουν «μπλοκάκια»: Τέλος στις διπλές εισφορές

admin