Image default
Αγορές

Υποχωρεί η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Ο Dow Jones κινείται 0,73% χαμηλότερα στις 26.985 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,53% στις 8.257 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,45% στις 3.033 μονάδες. 

Δημοσίευμα του - ανέφερε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για το αν θα φτάσουν σε μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον, ακόμη και αν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» ενός ντιλ.

Σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν με επισκέπτες στο Πεκίνο και άλλους συνομιλητές τις τελευταίες εβδομάδες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα υποχωρήσουν στα πιο ακανθώδη ζητήματα, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Εξακολουθούν επίσης να ανησυχούν για την παρορμητική φύση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κάνει πίσω ακόμη και από την περιορισμένη συμφωνία, που και οι δύο πλευρές λένε ότι θέλουν να υπογράψουν τις επόμενες εβδομάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης για τις προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης (PCE) -που είναι η μέτρηση του πληθωρισμού που προτιμά η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed)- ήταν αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο (και ο συνολικός και ο δομικός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές Ενέργειας και διατροφής).

Σε ετήσια βάση, επιβραδύνθηκε στο 1,3% από 1,4% προηγουμένως, αρκετά μακριά από τον στόχο της Fed για 2%. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό του Φεβρουαρίου και το πιο χαμηλό των τελευταίων τριών ετών. Η δομική μέτρηση υποχώρησε στο 1,7% από 1,8%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Apple ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,05 δολάρια και τα έσοδα στα 64 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 2,83 δολ. και έσοδα στα 63 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 1,6%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αντίστοιχα, ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε και το Facebook.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,09 δισ. δολάρια ή 2,12 δολ. ανά μετοχή έναντι 5,14 δισ. δολάρια ή 1,76 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχα, τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν 29% στα 17,65 δισ. δολάρια από 13,73 δισ. πέρυσι.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,3% στα 54,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,88% στα 1.509 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρές απώλειες έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακή πτώση έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,15 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης, στο 1,73%.

Σχετικα αρθρα

Συνεχίζονται οι «διαστημικές πτήσεις» για τη Wall Street

admin

«Έσπασαν» τα κοντέρ με τα ρεκόρ τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Wall: Οδεύουν προς νέα ρεκόρ οι Dow Jones και S&P500

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές με ώθηση από Κίνα και αυτοκινητοβιομηχανία

admin

Θετικό κλείσιμο στην εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Ο Dow Jones «έσπασε» το φράγμα των 34.000 μονάδων

admin

«Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο STOXX 600

admin

Wall Street: Θετικά μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα φέρνουν νέα ρεκόρ

admin

Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια-Τι τους δίνει ώθηση

admin

Ασιατικά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο» η Κίνα-Ανοδικά ο ιαπωνικός Nikkei

admin

Μικτά πρόσημα στη Wall-«Άλμα» το πετρέλαιο

admin

Τα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές-Χαμηλότερα ο DAX

admin