Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Πόσοι και ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εθελουσίας

Τουλάχιστον το 40%, περί τους 4.100 με 4.500 των εργαζομένων της μητρικής ΔΕΗ είναι οι δυνητικά υποψήφιοι για αποχώρηση από την πάλαι ποτέ κραταιά δημόσια επιχείρηση.

Ο όμιλος απασχολεί 15.500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 10.000 είναι χρεωμένοι… στη μητρική (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα κ.λπ.). Οι υπόλοιποι ως επί το πλείστον απασχολούνται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα όσα προβλεπόταν στο business plan της McKinsey, που είχε εκπονηθεί για την προηγούμενη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης (σήμερα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επικαιροποίησης του) οι υποψήφιοι για εθελουσία έξοδο ή συνταξιοδότηση ήταν περί τους 4.100. Ο αριθμός αυτός, αναφέρουν πληροφορίες, παραμένει σίγουρα στο τραπέζι, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος με δεδομένο το ό,τι η παρούσα κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο έως το 2028 όλων, δηλαδή και των 14, λιγνιτικών μονάδων με τα ορυχεία τους. Οι περίπου 400 προέρχονται από διοικητικές υπηρεσίες, ενώ με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης για στοχευμένες εθελούσιες εξόδους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλέπει αφενός την παροχή χρηματοδοτικών κινήτρων (αποζημίωση ίσως και μισθοί) καθώς και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι άνω των 55 ετών. Για τις εισφορές της κατηγορίας αυτών των εργαζομένων η ΔΕΗ θα αναλάβει την πληρωμή τους μέχρι τη συνταξιοδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων της ΔΕH είναι 52 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απασχολούμενοι στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία τους ανέρχονται σε 3.800. Για αυτούς θα υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης σε δημόσιες υπηρεσίες ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως σε περιφέρειες και δήμους.

Η εξοικονόμηση για την αποχώρηση 4.100 εργαζομένων που προέβλεπε το σχέδιο της McKinsey ήταν κοντά στα 340 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το μισό από το σημερινό μισθολογικό κόστος που ανέρχεται στα 722,5 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα εξελίσσεται σταδιακά δηλαδή ανάλογα με το πόσες μονάδες παραγωγής ρεύματος με καύσιμο το λιγνίτη θα κλείνουν έως το 2028. Ταυτόχρονα, η μείωση του προσωπικού θα επιταχύνεται και από τις κανονικές συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, οι οποίες τα προσεχή χρόνια θα είναι μεγάλες σε αριθμό.

Το κόστος απόσβεσης της εθελουσίας, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, θα είναι σε δύο με τρία χρόνια, ενώ η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους που θα έρχονται με μισθούς ιδιωτικού τομέα αναμένεται να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες με συνεργάτες του δικτύου

admin

Wind: Επιστρέφει το κόστος κλήσεων και SMS μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

admin

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη άνοιξε η Accenture

admin

PwC: Ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια σε κρίσιμες υποδομές

admin

Δρομέας: Ανοδικές επιδόσεις, αλλά και προειδοποίηση για μεταφορά έδρας

admin

Από την ΑΧΑ το πρώτο ασφαλιστικό smart shop

admin

Τρεις νέες επενδύσεις ύψους 1,35 εκατ. από το Uni.Fund

admin

Πιστοποίηση EFQM Committed to Excellence για τη Μινέττα Ασφαλιστική

admin

Παρουσία του ReGeneration στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

admin

Υπεγράφη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση στον ΟΤΕ

admin

Mytilineos: Σινιάλο για εξαγορές και 5ετές επενδυτικό πλάνο

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Λατομεία στη Βουλγαρία εξαγόρασε η Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες

admin

Folli-Follie: Αναβολή της Γενικής Συνέλευση για τις 31 Οκτωβρίου

admin

Βαράγκης: Εξετάστηκε η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Αυξημένες επιδόσεις για την ElvalHalcor

admin

Καθοδικά οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Blue Star Ferries στη Λέρο

admin