Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Πόσοι και ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εθελουσίας

Τουλάχιστον το 40%, περί τους 4.100 με 4.500 των εργαζομένων της μητρικής ΔΕΗ είναι οι δυνητικά υποψήφιοι για αποχώρηση από την πάλαι ποτέ κραταιά δημόσια επιχείρηση.

Ο όμιλος απασχολεί 15.500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 10.000 είναι χρεωμένοι… στη μητρική (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα κ.λπ.). Οι υπόλοιποι ως επί το πλείστον απασχολούνται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα όσα προβλεπόταν στο business plan της McKinsey, που είχε εκπονηθεί για την προηγούμενη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης (σήμερα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επικαιροποίησης του) οι υποψήφιοι για εθελουσία έξοδο ή συνταξιοδότηση ήταν περί τους 4.100. Ο αριθμός αυτός, αναφέρουν πληροφορίες, παραμένει σίγουρα στο τραπέζι, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος με δεδομένο το ό,τι η παρούσα κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο έως το 2028 όλων, δηλαδή και των 14, λιγνιτικών μονάδων με τα ορυχεία τους. Οι περίπου 400 προέρχονται από διοικητικές υπηρεσίες, ενώ με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης για στοχευμένες εθελούσιες εξόδους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλέπει αφενός την παροχή χρηματοδοτικών κινήτρων (αποζημίωση ίσως και μισθοί) καθώς και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι άνω των 55 ετών. Για τις εισφορές της κατηγορίας αυτών των εργαζομένων η ΔΕΗ θα αναλάβει την πληρωμή τους μέχρι τη συνταξιοδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων της ΔΕH είναι 52 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απασχολούμενοι στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία τους ανέρχονται σε 3.800. Για αυτούς θα υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης σε δημόσιες υπηρεσίες ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως σε περιφέρειες και δήμους.

Η εξοικονόμηση για την αποχώρηση 4.100 εργαζομένων που προέβλεπε το σχέδιο της McKinsey ήταν κοντά στα 340 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το μισό από το σημερινό μισθολογικό κόστος που ανέρχεται στα 722,5 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα εξελίσσεται σταδιακά δηλαδή ανάλογα με το πόσες μονάδες παραγωγής ρεύματος με καύσιμο το λιγνίτη θα κλείνουν έως το 2028. Ταυτόχρονα, η μείωση του προσωπικού θα επιταχύνεται και από τις κανονικές συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, οι οποίες τα προσεχή χρόνια θα είναι μεγάλες σε αριθμό.

Το κόστος απόσβεσης της εθελουσίας, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, θα είναι σε δύο με τρία χρόνια, ενώ η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους που θα έρχονται με μισθούς ιδιωτικού τομέα αναμένεται να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Νηρεύς: Μετοχικές μεταβολές στα ποσοστά βασικών μετόχων

admin

Πειραιώς: Εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση για ακίνητα

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

«Τρέχει» διαδικασία για την πώληση της Praxia

admin

Εκλεισε η συμφωνία εξυγίανσης για τη ΧΑΡΤΕΛ

admin

Paperpack: Στο €1,35 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

admin

Restart σε μπλοκαρισμένους διαγωνισμούς άνω των δύο δισ.

admin

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Intertech

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Μαραγκουδάκης (ΤΕΝΕΡΓ): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ

admin

ElvalHalcor: Βελτιωμένες επιδόσεις σε περιβάλλον ευρωπαϊκής στασιμότητας

admin

Μακέδος: Να στηριχθούν υποδομές και ΜμΕ

admin

Μεγάλο project στις ζωοτροφές εξετάζει η Λανακάμ

admin

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

admin

Vodafone: Πάνω από 22.000 οι επωφελούμενοι του World of Difference

admin

Για 11η χρονιά ο ΟΤΕ στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Ποιοι διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική

admin