Image default
Αγορές

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα εταιρικά κέρδη και παρακολουθούν τις διεθνείς εμπορικές εξελίξεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, όπως και ο CAC στο Παρίσι. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,2% όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% ανοδικά.

Μικρή άνοδο σημειώνει το ευρώ, το οποίο αλλάζει χέρια στο 1,1163 δολάριο. Ανοδικά και η στερλίνα ( 0,1%), στο $1,2960.

Στα θετικά στοιχεία της ημέρας, η άνοδος της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα ενισχύθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Οκτώβριο, λόγω της νέας δύναμης που έδειξαν οι εξαγωγές, σύμφωνα με δείκτη ιδιωτικής εταιρείας που έρχεται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, τα οποία εμφανίζουν συρρίκνωση για έκτο διαδοχικό μήνα.

Ο δείκτης Caixin China για τον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,7 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,4 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Caixin Media και το δημοσίευμα του MarketWatch. Ηταν το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 32 μηνών και αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στο εμπορικό μέτωπο, «η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται για την επιλογή ενός νέου χώρου, όπου θα υπογραφεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία είναι το 60% της συνολικής συμφωνίας, μετά την ακύρωση (της Συνόδου) APEC στη Χιλή, λόγω μη σχετικών περιστάσεων. Η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο πρόεδρος Σι και ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψουν!», σημείωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Προηγήθηκαν δημοσιεύματα που εμφανίζουν τους Κινέζους να μη βλέπουν κλείσιμο μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας μαζί του.

Όπως μετέδωσε το -, σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχαν με επισκέπτες στο Πεκίνο και άλλους συνομιλητές τις τελευταίες εβδομάδες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα υποχωρήσουν στα πιο ακανθώδη ζητήματα, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Εξακολουθούν επίσης να ανησυχούν για την παρορμητική φύση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κάνει πίσω ακόμη και από την περιορισμένη συμφωνία που και οι δύο πλευρές λένε ότι θέλουν να υπογράψουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ενα ακόμη εμπόδιο ήρθε από τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα έχει ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, στις 16-17 Νοεμβρίου, όπου ο Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ήλπιζαν να συναντηθούν, λόγω κοινωνικών αναταραχών στη χώρα.

Σχετικα αρθρα

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

admin

Ανοδικό κλείσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Wall Street: Πτωτικά Dow και S&P-Θετικά κινείται ο Nasdaq

admin

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές παρά τις απειλές Τραμπ

admin

Στο 1,43% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Επιφύλαξη στις αγορές της Ασίας – Ανοδικά η Κίνα

admin

Στο 1,14% το ελληνικό 10ετές

admin

Ενισχύεται η Wall μετά τα στοιχεία για την ανεργία

admin

Απωλειών συνέχεια στις ευρωαγορές

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ανακοινώσεων του ΔΝΤ

admin

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

admin

Με ώθηση S&P η Wall Street-Μικρές απώλειες ο Nasdaq

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin