Image default
Τράπεζες

Κορμάς (Πειραιώς): Χρειάζονται μεγάλες εταιρείες για το Ελληνικό

Την ανάγκη για την πρόσκληση, από μέρους της Ελλάδας, μεγάλων, επώνυμων εταιρειών, για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στο έργο του Ελληνικού, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα της χώρας μας, τόνισε ο κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας στο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διεθνούς συνάντησης, ο κ. Κορμάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του σε μία δημόσια συζήτηση με συμμετέχοντες και άλλους ειδικούς του κλάδου ακίνητης περιουσίας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η συμμετοχή μεγάλων επώνυμων εταιριών με κύρος, θα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και θα κάνει σεβαστό το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Κορμάς υπογράμμισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, αλλά ήταν και η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των έξι παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), θα πρέπει να ενισχυθούν θεσμικά, ώστε να αποτελούν την ιδανική λύση για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, λόγω του σταθερού και ελεγχόμενου καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν.

Η συζήτηση, που συντονίστηκε από τον Αρη Ίκο, διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφορούσε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως το χωροταξικό και φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, τις εξελίξεις σχετικά με μεγάλα τουριστικά θέρετρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποδόσεις ακίνητης περιουσίας στον τουρισμό.

Το MR&H αποτελεί ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα του real estate στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο μοναδικό χώρο της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα της Αγγλίας (BoE): Αμετάβλητα τα επιτόκια

admin

Eurobank: Πώς δομείται τώρα το Project Cairo

admin

Ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Ερχονται 20.000 διαταγές πληρωμής για δάνεια 1ης κατοικίας

admin

Πώς θα γίνουν τα φετινά stress test των τραπεζών από την ΕΚΤ

admin

Σταϊκούρας: Εντονο το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτών για τον Ηρακλή

admin

ΕΚΤ: «Σύννεφα» και αυξημένα καθοδικά ρίσκα στην ευρωζώνη

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Παραιτήθηκαν τέσσερα μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

admin

Τσεκούρι σε 1.500 θέσεις εργασίας από τη Morgan Stanley

admin

Γιατί οι τράπεζες… διώχνουν τις καταθέσεις!

admin

Λαγκάρντ: Χρειάζεται νέο μείγμα ευρωπαϊκών πολιτικών

admin

Στουρνάρας: Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

admin

Πρόγραμμα 560 εκατ. για αγροτικές επενδύσεις από ΕΤΕπ, ΕΤΕ και Πειραιώς

admin

Attica Bank: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας

admin

Κέρδη ρεκόρ την περασμένη χρονιά για την JPMorgan

admin

Κόκκινα δάνεια: Φουντώνει η μάχη για την πίτα των 60 δισ.

admin