Image default
Τράπεζες

Ποιες χρεώσεις καταργεί η Alpha Bank

Σε κατάργηση των χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών προχωρά η Alpha Bank σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της Κατάστημα ή ΑΤΜ, απορροφώντας την προμήθεια (Direct Access Fee-DAF) που έχουν καθιερώσει πανευρωπαϊκά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, για τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Η εφαρμογή των μηδενικών χρεώσεων θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου και αφορά στα νησιά Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Η Τράπεζα, η οποία σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο Δίκτυο Καταστημάτων στους νησιωτικούς νομούς της χώρας, με την απόφασή της αυτή αναγνωρίζει εμπράκτως την ανάγκη ελάφρυνσης των Πελατών της σε περιοχές όπου δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να επιλέξουν το δικό της Δίκτυο Καταστημάτων ή ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας έναντι των τοπικών κοινωνιών, η Alpha Bank εξετάζει την επέκταση του μέτρου και σε άλλες ακριτικές – απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της πρόσβασης των συναλλασσόμενων στα τραπεζικά δίκτυα, για την ενίσχυση των εναλλακτικών δικτύων και τη μείωση της χρήσης μετρητών.

Η σημερινή απόφαση της Alpha Bank για απορρόφηση του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ έρχεται σε συνέχεια της στήριξης που παρέχει επί σειρά ετών στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, μέσω στοχευμένων Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», έχει ενισχύσει τα τελευταία πέντε χρόνια με ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό τα τοπικά ιατρεία σε 51 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων τα Ψαρά, ο Αγ. Ευστράτιος, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Κάσος, η Θύμαινα, η Τήλος, οι Λειψοί και οι Φούρνοι.

Επίσης, από το 2018 ξεκίνησε να διαθέτει σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό σε δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών (Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία») ενώ είναι σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως στους σεισμούς σε Κω και Μυτιλήνη και στην πλημμύρα στη Σύμη.

Σχετικα αρθρα

Oι Τράπεζες αναστέλλουν πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών

admin

Τα έξι βήματα και τα μυστικά του σχεδίου «Ηρακλής»

admin

Alpha Bank: Δραστική μείωση NPEs και νέα δάνεια 14 δισ.

admin

H Alpha Bank μειώνει τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων

admin

Μέτρα άμυνας έναντι του Covid-19 ζητά από τις τράπεζες ο SSM

admin

Ψήφος εμπιστοσύνης στον «Ηρακλή» από Moody’s και DBRS

admin

Πληρωμές εγγυήσεων προς τις τράπεζες ετοιμάζει το δημόσιο

admin

Βουτιά 18% στα καθαρά κέρδη της Santander το δεύτερο τρίμηνο

admin

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

admin

Citi: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Τσεκούρι σε 1.500 θέσεις εργασίας από τη Morgan Stanley

admin

Ελάχιστες οι ρυθμίσεις δανείων πρώτης κατοικίας

admin

Εθνική Τράπεζα: Θα εξετάσουμε τις προτάσεις του ΤΧΣ

admin

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από την Deutsche Bank

admin

Eurobank: Κάτω του 5% το ποσοστό της Capital Group Companies

admin

Τράπεζες: Κατεβαίνει ο πήχης για να μπουν στον Ηρακλή

admin

Στα €32 δισ. οι τιτλοποιήσεις που θα εντάξουν οι τράπεζες στον «Ηρακλή»

admin

Η ΕΚΤ απαγορεύει ταξίδια στους εργαζόμενούς της λόγω Covid-19

admin