Image default
Επιχειρήσεις

Νέο τριετές business plan ετοιμάζει η MLS

Νέο, αναθεωρημένο τριετές business plan εκπονεί σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της MLS, με στόχο η εισηγμένη εταιρεία από το νέο έτος να προσαρμόσει τις δράσεις, τα μεγέθη και τους στόχους της σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

«Πολλά από αυτά που διαδίδονται στην αγορά δεν ισχύουν. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτε (υπονοώντας προφανώς το MAIC). Απλά είχαμε ένα πολύ φιλόδοξο επεκτατικό πλάνο, το οποίο θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Επιβάλλεται να επανεξετάσουμε το θέμα του ανοίγματός μας προς τους δανειστές μας, όπως και το σε ποιες δραστηριότητες θα δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα και σε ποιες μικρότερη» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών παραγόντων, η διοίκηση της MLS έχει αντιληφθεί τα ζητήματα που έχουν προκύψει και εργάζεται για την αντιμετώπισή τους. Ωστόσο, πιστεύουν πως οι όποιες απαντήσεις της εισηγμένης θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση του εκπονούμενου business plan, δηλαδή μέσα στους πρώτους μήνες του 2020.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στην περίπτωση που αυτό το business plan κριθεί ως αξιόπιστο και ρεαλιστικό από την επενδυτική-χρηματιστηριακή αγορά, τότε θα δούμε σημαντική ανάκαμψη τόσο στη μετοχή, όσο και στα ομόλογα που έχει εκδώσει η εισηγμένη. «Το μπαλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο της εταιρείας και αναλόγως των χειρισμών της θα επηρεαστούν οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων της εισηγμένης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επί του παρόντος πάντως, η διοίκηση της MLS έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια κατευνασμού της ανησυχίας που υπάρχει σε τμήμα της αγοράς, καθώς θεωρεί μέρος τουλάχιστον των όσων διαδίδεται ως αναληθές, ή έστω ως υπερβολικό.

Ήδη η εισηγμένη φέρεται να απάντησε σε σετ ερωτήσεων που της απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά τις λογιστικές της καταστάσεις, την ύπαρξη των διαθεσίμων της και γενικότερο το ενεργητικό της. Επιπλέον, έλαβε απόφαση για τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών και ιδίων ομολόγων. Προφανώς, δεν αποτελεί προτεραιότητα της εισηγμένης να διαθέσει ρευστότητα στη συγκεκριμένη συγκυρία για το σκοπό αυτό (εκτιμάται πάντως, πως αν ενεργοποιηθεί η απόφαση θα ξεκινήσει από τα ομόλογα, καθώς έτσι θα πετύχει και μείωση του χρέους της). Ωστόσο η δυνατότητα απόκτησης ιδίων μετοχών και ομολόγων αποτελεί ένα «όπλο» που ενδέχεται κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί και επιπλέον αποτελεί ένα μήνυμα ψυχολογικής στήριξης κυρίως προς τους ομολογιούχους.

«Δεν υφίσταται θέμα απάτης, ή ψευδών στοιχείων στις λογιστικές μας καταστάσεις» υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι συμπληρώνουν: «Μέλημά μας είναι να μην χάσουν χρήματα οι ομολογιούχοι. Στόχος μας είναι να εξοφληθούν όλοι στο ακέραιο».

ΥΓ1: Ήδη, το κουπόνι των ομολόγων που έληγε στις 25 Οκτωβρίου καταβλήθηκε κανονικά και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με εκείνο της 29ης Νοεμβρίου.

ΥΓ2: Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ως ιδιαίτερα άστοχη την κίνηση της διοίκησης να διανείμει μέσα στο 2019 (καταβολή 21 Αυγούστου) μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης.

Σχετικα αρθρα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

admin

Η Epsilon Net καινοτομεί με τα «Epsilon Support Centers»

admin

Αύξηση 55,8% στα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 9μηνο

admin

Pasal: Πράσινο φως σε Reverse Split και αύξηση κεφαλαίου από τη ΓΣ

admin

«Προϊόν της Χρονιάς» το Full Home της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Νίκας

admin

Από 5/11 προσωρινά εκτός διαπραγμάτευσης οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

Στις 4/9 η τακτική Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Η συνταγή για success stories στο ελληνικό επιχειρείν 

admin

H PWC ορκωτός λογιστής της Folli Follie

admin

CNL Capital: Επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: H ΝΥΜΦΗ επίσημη μπύρα της ΔΕΘ

admin

Εσοδα 4,55 δισ. για την Motor Oil το H1

admin

Με 25% στη φαρμακευτική PharOS το Diorama Fund

admin

Η Κωτσόβολος δημιουργεί την υπηρεσία Pay Express

admin

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την EDPR

admin

Απορροφά δυο θυγατρικές ο ΟΠΑΠ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €27,3 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin