Image default
Επιχειρήσεις

Αυξημένοι 63% οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς»

Ιστορικό υψηλό σημείωσε τον Οκτώβριο 2019 η ανταπόκριση του κοινού στη φιλανθρωπική δράση «Φαγητό από Καρδιάς» του Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου, που τον Οκτώβριο του 2019 προσέφερε σνακ σε 349.436 ωφελούμενους / επισκέπτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα – χωρίς καμία διάκριση – φαγητό σε ανθρώπους που προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής σε 7 σημεία στην Αττική (για τις ακριβείς διευθύνσεις των σημείων διανομής επισκεφτείτε το ελληνικό website του Ιδρύματος www.steliosfoundation.gr).

Η προσφορά φαγητού αποτελείται από 2 σνακ στον κάθε επισκέπτη την ημέρα. Τα σνακ παράγονται από γνωστές βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά γκοφρέτες, κρουασάν, τσουρεκάκια, μπισκότα) τα οποία έχουν λιανική τιμή περίπου 1 ευρώ το καθένα. Συνολικά τον Οκτώβριο του 2019 δόθηκαν από το ίδρυμα δωρεάν 700.000 σνακ με λιανική αξία € 700.000.

Η αξιοσημείωτη αύξηση μέσα στον Οκτώβριο 2019 (250% αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των προσφυγικών και μεταναστευτικών εισροών στο Λεκανοπέδιο τους τελευταίους 2 μήνες που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού που έχει ανάγκη την υποστήριξη του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς». Ιδιαίτερα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, παρατηρείται σημαντική αύξηση 63% καθώς τον Οκτώβριο του 2018 οι ωφελούμενοι ανήλθαν σε 215.410.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Η δραματική αύξηση της ζήτησης στις περιοχές της Αθήνας και ειδικά στο σημείο διανομής της Ευριπίδου 10 όπου έρχονται 10.000 άνθρωποι την μέρα (το οποίο σημαίνει τρείς φορές περισσότεροι επισκέπτες την ημέρα μέσα σε μόλις δύο μήνες), δείχνει ότι, παρότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε καιρό οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για υποστήριξη κάποιων συνανθρώπων μας στην Αθήνα του σήμερα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Εμείς θα είμαστε εδώ να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον μας το ζητάει, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική ή κοινωνική διάκριση».

Σχετικα αρθρα

Πουλάει τα δάνεια της ΑΝΕΚ η Εθνική

admin

Ολοι οι υποψήφιοι στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για το Καλαμάτα – Μεθώνη

admin

ΟΠΑΠ: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας από την Groupama Ασφαλιστική

admin

Beat: Ανοδος 35% στις διαδρομές στην Ελλάδα το 2019

admin

Κοινές υποτροφίες Energean – Ιδρύματος Μποδοσάκη

admin

Νέες επενδύσεις από την Thomas Cook στην αγορά της Ρόδου

admin

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Μινέρβα από την Deca Investments

admin

Δανεισμός προσωπικού στην Intrum από την Πειραιώς

admin

BriQ: Στα €5,38 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2019

admin

Μουζάκης: Αυξάνονται τα έσοδα από ενοίκια

admin

Cosmote: Απεριόριστα data στο κινητό από Black Friday μέχρι και Cyber Monday

admin

Πώς πνίγηκε η ΕΥΔΑΠ με τα έργα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής

admin

Παρουσιάστηκε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το Vision 2050 της ευρωπαϊκής διύλισης

admin

Σερβικό ενδιαφέρον για λιμάνια και ενέργεια

admin

Οι μνηστήρες στην ιδιωτικοποίηση των δυο ΔΕΠΑ

admin

Πράσινο φως για τα επόμενα στάδια του East Med, άναψε το Δ.Σ. του ΥΑΦΑ Ποσειδών

admin

ΟΛΘ: Αυξημένα μεγέθη σε εμπορευματοκιβώτια και συμβατικό φορτίο

admin