Image default
Επιχειρήσεις

Η Ελληνικά Καλώδια γιορτάζει τα εγκαίνια του έργου MOG της Elia

Η Ελληνικά Καλώδια, προμηθευτής καλωδιακών λύσεων με το κλειδί στο χέρι για τον κλάδο της αιολικής ενέργειας, γιορτάζει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του νέου αρθρωτού παράκτιου δικτύου (Modular Offshore Grid – MOG) της Elia, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

O Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του Βελγίου εγκαινίασε επίσημα το έργο με μία τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την ακτή, συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω δύο υποβρύχιων καλωδίων 220 kV που προμήθευσε η Ελληνικά Καλώδια. Συνολικά, 91 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων 220 kV σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και ελέγχθηκαν στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής υποβρύχιων καλωδίων της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο. Επιπλέον, η Ελληνικά Καλώδια παρείχε τους θαλάσσιους συνδέσμους, τους συνδέσμους μετάβασης μεταξύ υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων, τις καλωδιώσεις και τους συνδέσμους τερματισμού στην πλατφόρμα MOG, καθώς και εργασίες επιτόπιας συναρμολόγησης, δοκιμές αποδοχής κατά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης και τη θέση σε λειτουργία.

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια, δήλωσε: «Το έργο MOG σηματοδοτεί την πρώτη και πολύ επιτυχημένη συνεργασία μας με το Βέλγο Διαχειριστή Elia. Ως εταιρεία με παρουσία στο Βέλγιο μέσω της μητρικής εταιρείας μας Cenergy Holdings SA, είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στους στόχους της χώρας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα με ένα έργο που συντελεί στην αξιοποίηση του τεράστιου παράκτιου αιολικού δυναμικού του Βελγίου. Επιπλέον, η επιτυχημένη εκτέλεση του έργου MOG πιστοποιεί τη δέσμευση της εταιρείας μας να παρέχει ανταγωνιστικές λύσεις υψηλής ποιότητας για την παγκόσμια βιομηχανία παράκτιας αιολικής ενέργειας».

Ως περαιτέρω απόδειξη της ισχυρής δέσμευσης της Ελληνικά Καλώδια στην αναπτυσσόμενη αγορά offshore αιολικής ενέργειας, η Εταιρεία επεκτείνει την παραγωγική της δυναμικότητα σε καλώδια inter-array στο εργοστάσιο της Κορίνθου με στόχο να προμηθεύει ένα ευρύ φάσμα καλωδίων σε εταιρείες ανάπτυξης offshore αιολικών πάρκων παγκοσμίως.

Σχετικα αρθρα

Βραβεία άνω των €400.000 στο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας της ΕΤΕ

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης νέος Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

admin

ΔΕΗ: Θυσιάζεται και η έκπτωση συνέπειας 10% για τη διάσωση

admin

Creta Farms: Στο 5,31% η έμμεση συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Ακρίτας: Ζημιές 303 χιλ. στο EBITDA εξαμήνου

admin

«Περασμένα μεγαλεία» για τον όμιλο Κοντομηνά

admin

Η JTI «κορυφαίος εργοδότης» για 8η συνεχή χρονιά

admin

Creta Farms: Αλλαγή ΔΣ με την ψήφο των τραπεζών

admin

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Wind

admin

Υπογραφή Ακτωρ στη «Χρυσή Γραμμή» του Μετρό της Ντόχα

admin

Debenhams: Αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Ελάχιστες ελπίδες για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ

admin

Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί γιατροί δέχονται ασθενείς με κορονοϊό σε υπαίθριο νοσοκομείο στην Μπέργκαμο

admin

Pasal: Στις 2/12 η ΓΣ για reverse split και αύξηση κεφαλαίου

admin

Γερμανία: Κορυφαία ινστιτούτα προβλέπουν ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατα 4,2% φέτος

admin