Image default
BLOOMBERG

Κέρδη στο πετρέλαιο έφεραν οι θετικές προοπτικές της ζήτησης και η IPO της Saudi Aramco

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά εβδομάδων κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου μετά τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Κίνα, που ευνόησαν τις προοπτικές της ζήτησης και τη δήλωση της Saudi Aramco ότι θα προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη δημόσια προσφορά της.

Τα futures ενισχύθηκαν κατά 0,8% στη Νέα Υόρκη, μετά το άλμα που σημείωσαν την Παρασκευή. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross συναντήθηκε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang τη Δευτέρα το απόγευμα σε περιφερειακή διάσκεψη κορυφής στην Μπανγκόκ, όπως αποκάλυψε πηγή που γνωρίζει το θέμα.  Αυτό συνέβη την στιγμή που αυξάνεται η αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, μετά από τα ισχυρά στοιχεία που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Κίνα. Η Aramco, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισάγει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο την Κυριακή, περισσότερο από τρία χρόνια μετά την πρώτη φορά που εξέφρασε τη συγκεκριμένη ιδέα ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman.

 

WTI shorts dip after nearing this year's peak

Η αισιοδοξία στην αγορά πετρελαίου προέρχεται από τα σημάδια ισχυροποίησης των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στη σύναψη μερικής εμπορικής συμφωνίας, παρά το σκεπτικισμό που υπάρχει για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί πιο ολοκληρωμένη συμφωνία. Τα hedge funds περιόρισαν τα στοιχήματα κατά το αμερικανικού αργού για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες, ωστόσο τα short πονταρίσματα παραμένουν σχεδόν τριπλάσια από όσα ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Τα συμβόλαια του αργού WTI λήξης Δεκεμβρίου ενισχύονταν κατά 47 σεντς και διαπραγματεύονταν στα 56,67 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Τα συμβόλαια Brent του Ιανουαρίου σημείωναν άνοδο κατά 56 σεντς και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 62,25 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων, στο Λονδίνο.

Ο Wilbur Ross δήλωσε την Κυριακή στην Μπανγκόκ ότι οι Η.Π.Α. και η Κίνα πιθανότατα θα καταλήξουν στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας αυτό το μήνα. Οι περαιτέρω φάσεις της συμφωνίας θα εξαρτηθούν από θέματα που αφορούν τη νομοθεσία της Κίνας και από έναν μηχανισμό επιβολής, ανέφερε.

Στο μεταξύ, η  Σαουδική Αραβία προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιτυχία της δημόσιας εγγραφής (IPO) της Aramco. Το βασίλειο μείωσε τους φόρους στην εταιρεία για τρίτη φορά, ανακοίνωσε κίνητρα για τους επενδυτές προκειμένου να μην πουλήσουν ενώ μπορεί να προχωρήσει και σε περαιτέρω αύξηση των μερισμάτων. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη παραδεχθεί ότι η εταιρεία πιθανόν δεν αξίζει 2 τρισ. δολάρια, που είναι η αποτίμηση που υποστηρίζει εδώ και καιρό ο πρίγκηπας  Mohammed.

- Κέρδη στο πετρέλαιο έφεραν οι θετικές προοπτικές της ζήτησης και η IPO της Saudi Aramco --.

Σχετικα αρθρα

Οι κυνηγοί αποδόσεων στρέφουν την προσοχή τους στις κινήσεις της Ελλάδας

admin

Γιατί ο CEO της Apple, Tim Cook, επένδυσε σε ένα τηλέφωνο ντουζιέρας

admin

Βρετανοί πολιτικοί πιέζουν για αποεπένδυση από μετοχές της BP και της Shell

admin

Κι όμως θα υπάρχει πτυχίο για αυτούς που θέλουν να γίνουν Influencers!

admin

Οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και τη Fed κλυδωνίζουν τις αναδυόμενες αγορές

admin

Προς νέα άνοδο ο χρυσός, με τους ιδιώτες επενδυτές να αναλαμβάνουν δράση

admin

Πού να ταξιδέψετε το 2020

admin

Αναλυτής της Goldman Sachs βλέπει το παλλάδιο να ξεπερνά τα 3.000 δολάρια

admin

Επενδύσεις 3,3 δισ. δολάρια από την Google στην Ευρώπη

admin

Πού βρίσκονται τα σούπερ γιοτ των δισεκατομμυριούχων για τις γιορτές;

admin

Τι ετοιμάζει η Airbnb;

admin

Αυτό είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις του κόσμου φέτος

admin

Μολύνει και την Ευρώπη ο φόβος ενός νέου SARS – Απώλειες για LVMH, Kering, Dufry και αμερικανικά futures

admin

Δέκα αναλυτές εξηγούν τι σημαίνει η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Ιράν για τις αγορές

admin

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής επεκτείνεται στις ΗΠΑ

admin

Το πιο πολύτιμο μέταλλο του κόσμου αφήνει όλα τα άλλα να τρώνε τη… σκόνη του

admin

Το μεγαλύτερο ορυχείο bitcoin της Ρωσίας κάνει το νερό… χρήμα!

admin

Ο Ερντογάν παρουσιάζει το τουρκικό αυτοκίνητο των 3,7 δισ. δολαρίων

admin