Image default
Επιχειρήσεις

My market: Το πρώτο εικονικό super market στο μετρό του Συντάγματος

Επενδύοντας σταθερά στην καινοτομία και επιδιώκοντας συνεχώς τη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών, τα My market φέρνουν ακόμα πιο κοντά στους πελάτες τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τις αγορές τους.

Από την 1η μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα φιλοξενήσει ένα e-spot όπου μέσω διαδραστικών οθονών τελευταίας τεχνολογίας, και αξιοποιώντας το e-shop My market, θα προαγάγει μια καινούρια εμπειρία αγορών.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση το ηλεκτρονικό κατάστημα των My market προσφέρει εναλλακτικές λύσεις που κάνουν τη ζωή όλων απλούστερη και ευκολότερη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης Οmnichannel στρατηγικής της αλυσίδας, που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ενοποιημένης απρόσκοπτης εμπειρίας, ώστε όλοι οι πελάτες μας να λαμβάνουν τα ίδια μηνύματα τόσο από τα φυσικά καταστήματα όσο και από όλα τα ψηφιακά κανάλια. Παράλληλα, το e-spot του Συντάγματος θα δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ψωνίσουν εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και – το σημαντικότερο- on the go.

Οι επισκέπτες θα ξεκινούν την περιήγησή τους στο e-shop μέσα από τις οθόνες του εικονικού καταστήματος (e-stop) και θα την ολοκληρώνουν με λίγα μόνο κλικ από το κινητό τους τηλέφωνο. «Ήρωας» της δράσης των My market στο e-stop του Συντάγματος θα είναι το γνωστό κόκκινο καλάθι, το οποίο αποτελεί και «σήμα κατατεθέν» για τα super market στο μυαλό του Έλληνα καταναλωτή.

Λίγα λόγια για το E-shop My market

To ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας My market ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Νοεμβρίου του 2018 με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των διαδικτυακών πελατών της αλυσίδας. Το e-shop των My market μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές τυποποιημένων προϊόντων σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας και αποστολές φρέσκων σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο. Πιο συγκεκριμένα, στις επτά μεγάλες πόλεις μπορούν να πραγματοποιηθούν αποστολές φρέσκων και προϊόντων κοπής σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των πελατών μας με την εγγύηση ότι θα τα παραλάβουν όπως ακριβώς επιθυμούν σαν να τα έχουν τοποθετήσει οι ίδιοι σε πραγματικό καλάθι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του e-shop, είναι εμφανής η ανάπτυξή του ήδη από τους πρώτους μήνες. Παρατηρούμε αύξηση χρηστών με ποσοστό 24,19% αλλά και αύξηση στις συναλλαγές με ποσοστό που φτάνει το 36,39%.

Σχετικα αρθρα

Ομολογιακό δάνειο 72,5 εκατ. από το Ιασώ

admin

Creta Farms: Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Impala

admin

Στιγμές αποκάλυψης στο λιανεμπόριο: Πάνω από 3.300 «λουκέτα» σε Victoria’s Secret, Gap, Forever 21

admin

Βόρεια Μακεδονία: Σε υποχρεωτική καραντίνα ο πρωθυπουργός

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Ξεκινά αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για το Πόρτο Καρράς

admin

ΔΕΗ: Ο Ιωάννης Κοπανάκης αναλαμβάνει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Entersoft: Εγκρίθηκε το stock split 1:6 – Αμετάβλητο το μετοχικό κεφάλαιο

admin

Η Εθνική στηρίζει τον κορυφαίο Παραολυμπιονίκη στίβου Μιχάλη Σεϊτη

admin

Quest: Αύξηση 27% στα EBITDA εξαμήνου

admin

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης νέος Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

admin

Πρόγραμμα στήριξης των οικογενειακών επιχειρήσεων από Eurobank και EY 

admin

Νίκας: Μερική αλλαγή στον τρόπο κατανομής των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Βρούτσης: Πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ – Προθεσμίες για επιχειρήσεις -Η κάλυψη των ανέργων

admin

Στην αγορά του Las Vegas επεκτείνεται η Mohegan

admin

Prodea Investments: Στα 127,5 εκατ. τα κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Κοινό ευρωπαϊκό ταμείο που θα εκδίδει κορονο-ομόλογα, προτείνει ο Μπρούνο Λεμέρ

admin

Η General Electric “κόβει” το 50% των θέσεων εργασίας στο τμήμα παραγωγής αεροπορικών κινητήρων

admin