Image default
Επιχειρήσεις

Μετ’ εμποδίων ο ενιαίος πομποδέκτης στα διόδια του εθνικού δικτύου

Τεχνικά και εμπορικά ζητήματα πρέπει να λυθούν τους επόμενους μήνες προκειμένου να προχωρήσει η διασύνδεση των τεχνικών συστημάτων των εταιρειών διαχείρισης οδικών αξόνων ώστε οι οδηγοί να μπορούν με έναν πομποδέκτη να διασχίζουν ολόκληρο το εθνικό δίκτυο.

Η διαλειτουργικότητα μεταξύ των πομποδεκτών που χρησιμοποιούν σήμερα οι οδηγοί και είναι διαφορετικοί για ορισμένους οδικούς άξονες, αποτελεί απαίτηση των κοινοτικών οδηγιών και η Ελλάδα έλαβε τέσσερις προειδοποιητικές επιστολές για το θέμα. Προ ημερών, όμως, οι παραχωρησιούχοι συμφώνησαν με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών πως μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες θα έχουν πετύχει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων.

Η δυνατότητα ενός οδηγού να χρησιμοποιήσει τον πομποδέκτη της Αττικής Οδού σε έναν σταθμό διοδίων της Ιονίας Οδού φαίνεται εύκολη στα χαρτιά, αλλά είναι αρκετά δύσκολη στην πράξη. Για να προχωρήσει η διαλειτουργικότητα πρέπει να λυθούν τεχνικά ζητήματα και κάποιοι παραχωρησιούχοι να προχωρήσουν σε σημαντική επένδυση αναβάθμισης των συστημάτων τους. Επίσης πρέπει να λυθούν και ζητήματα εμπορικής στρατηγικής όπως για παράδειγμα οι προσφορές (χαμηλότερο ύψος διοδίων) που παρέχει η «Ολυμπία Οδός» σε κατοίκους περιοχών γύρω από τους σταθμούς διοδίων.

Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχουν ξεχωριστό πομποδέκτη καθώς είναι δύσκολο να ενσωματωθεί η διαφορετική τιμολόγηση σε έναν πομποδέκτη άλλου παραχωρησιούχου. Αντίστοιχα δύσκολο είναι να ενσωματωθεί η δυνατότητα δωρεάν διελεύσεων που παρέχει η Νέα Οδός (διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό και το τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια του ΠΑΘΕ) στους κατοίκους π.χ. του Ωρωπού σε έναν ανταγωνιστικό πομποδέκτη.

Το δίκτυο των μεγάλων οδικών αξόνων φτάνει σήμερα τα 2.133 χιλιόμετρα και το λειτουργούν επτά ιδιωτικές και μία κρατική εταιρεία (Εγνατία Οδός ΑΕ). Σε λειτουργία βρίσκονται 46 μετωπικοί σταθμοί διοδίων και 99 πλευρικοί, αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικά με την προσθήκη των σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού (σήμερα λειτουργούν 13 και αναμένεται να φτάσουν τους 40 μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς, αν και το συγκεκριμένο σχέδιο οδηγείται προς ματαίωση).

Οι εταιρείες παραχώρησης έχουν διαθέσει περίπου 831.000 πομποδέκτες για ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων, με τις σχετικές συναλλαγές να φτάνουν πέρυσι το 30% των διελεύσεων.

Σήμερα υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα διοδίων, αλλά δύο διακριτές ομάδες. Στην μία ομάδα βρίσκεται η Αττική Οδός, η «Ολυμπία Οδός», η «Μορέας» και η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (διαχειρίζεται το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί) στους οποίους οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον πομποδέκτη της Αττικής Οδού και το αντίστροφο. Στην άλλη ομάδα είναι η «Ιόνια Οδός» (διαχειρίζεται τα τμήμα Αντίρριο – Ιωάννινα και Μεταμόρφωση – Σκαρφεια) και η «Κεντρική Οδός» (διαχειρίζεται τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας) που έχουν συμβατούς πομποδέκτες. Και οι δύο εταιρείες ελέγχονται πλέον κατά 100% από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η δύσκολη εξίσωση της διαλειτουργικότητας θα λυθεί τους επόμενους μήνες. Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν πως πρόκειται να αναθέσουν σε επιτροπή τη σύνταξη προδιαγραφών για την ανάπτυξη ενός νέου πανελλαδικού συστήματος αναλογικών διοδίων. Ο προηγούμενος διαγωνισμός, στον οποίο μάλιστα είχε επιλεγεί και προσωρινός ανάδοχος (μια κοινοπραξία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την Intrakat και την ιταλική Autostrade), κατά την ηγεσία του υπουργείου, ακυρώνεται λόγω εμπλοκής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σχετικα αρθρα

Westnet: Φέρνει στην Ελλάδα τα προϊόντα κλιματισμού της Sharp

admin

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

admin

H Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε επέκταση άδειας λειτουργίας της Alpha Finance ΑΕΠΕΥ

admin

ΕΤΕ: Πουλά «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια

admin

Σελόντα: Στις 31/1 η Γενική Συνέλευση για την απόσχιση κλάδων

admin

Ι. Παπαδόπουλος – Κ. Ξιφαράς το ηγετικό δίδυμο στη ΔΕΠΑ

admin

Βόλος: Αναστέλλει τη λειτουργία της η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”, λόγω έλλειψης πρώτων υλών και μείωσης παραγγελιών

admin

Mapei Ελλάς: Επενδύοντας στην Καινοτομία – Δημιουργία νέου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα

admin

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ενισχύει την παρουσία στις ΑΠΕ-Νέα άδεια Φ/Β 10MW

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin

Jumbo: Κέρδη 49,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο

admin

Inform Λύκος: Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου

admin

«Δύναμη πυρός» 500 εκατ. ευρώ στη μητρική του ΟΠΑΠ από την Apollo

admin

Folli Follie: Συζητείται το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106α

admin

British Airways: Προς την έξοδο χιλιάδες εργαζόμενοι, αντιδρούν τα συνδικάτα

admin

Uber: Αφού έδιωξε 3.700 εργαζόμενους μέσω Zoom απολύει ξανά χιλιάδες

admin

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Πέτσας προς επιχειρηματίες: Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής

admin