Image default
Τράπεζες

Eurobank: Αυξάνει την πίεση στην PIMCO μέσω Fortress

Σε επανασχεδιασμό της δομής του «σπονδυλωτού» εγχειρήματος πώλησης του 80% της FPS, αφού πρώτα της ανατεθεί για μια 10ετία η διαχείριση του συνόλου των εν Ελλάδι NPEs και των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης του project Cairo, προχωρά η Eurobank, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ξανά τη «βεντάλια» των ενδιαφερόμενων επενδυτών, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr

Περί τα τέλη Οκτωβρίου (σ.σ. μεταξύ 22 με 25 Οκτωβρίου), η Eurobank έδωσε στη Fortress πρόσβαση στο Virtual Data Room για τα δύο projects, προκειμένου να διεξαγάγει due diligence. Έτσι η Fortress έχει πλέον τη δυνατότητα να διεξάγει λεπτομερή έλεγχο, ώστε να είναι έτοιμη, εφόσον κληθεί, να υποβάλει δεσμευτική προσφορά.

Σημειώνεται ότι το σχήμα Fortress-doBank συμμετείχε στον διαγωνισμό για την πώληση του 80% της FPS (project Europe) και την τιτλοποίηση καταγγελμένων και σε βαθιά καθυστέρηση δανείων (project Cairo) και είχε περάσει στη δεύτερη φάση μαζί με την PIMCO και το σχήμα Bain – Elliott.

Γίνεται αντιληπτό ότι βασικός συνομιλητής της Eurobank για το σπονδυλωτό deal παραμένει η PIMCO, η οποία τελεί πλέον υπό μεγαλύτερη πίεση καθώς αρχικά τελείωσε χωρίς να ανανεωθεί η περίοδος αποκλειστικότητας και εν συνεχεία η Eurobank άνοιξε το Virtual Data Room για τη Fortress.

Το αν η παραπάνω πίεση αποδώσει, θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες καθώς οι προδιαγραφές του σχεδίου κρατικής εγγυοδοσίας Ηρακλής και η σύσταση του SSM προς τις τράπεζες να κάνουν χρήση των κρατικών εγγυήσεων οδηγούν σε ανασχεδιασμό στη δομή της τιτλοποίησης και στον τρόπο που θα αναδιαρθρωθεί η συναλλαγή. Η έκταση του ανασχεδιασμού δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή.

Λόγω και του ανασχεδιασμού, η ολοκλήρωση του σπονδυλωτού deal έχει μετατεθεί για τους δύο πρώτους μήνες του 2020, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.  

Όπως είναι γνωστό, η Eurobank εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την PIMCO στα τέλη Ιουνίου. Η απόφαση στηρίχθηκε, αφενός, στην αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών που είχαν ληφθεί για τα δύο προαναφερόμενα projects, αφετέρου, στη «θερμή» διάθεση της PIMCO, όπως μεταφέρθηκε σε υψηλότατο επίπεδο, να κλείσει γρήγορα μια συμφωνία.

Η ενδεικτική προσφορά της PIMCO για την αγορά του 80% της Financial Planning Services (FPS) και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του Cairo ακούγεται ότι κινούνταν στα επίπεδα των 380 εκατ. ευρώ.

Μετά, όμως, τη διενέργεια εξαιρετικά λεπτομερούς και πολύπτυχου due diligence, η PIMCO υπέβαλε, εντός της περιόδου αποκλειστικότητας, δεσμευτική προσφορά, που σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείπεται σημαντικά της ενδεικτικής.

Σχετικα αρθρα

Πειραιώς: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Γ. Γεωργακόπουλος

admin

Οι αλλαγές στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24,2 εκατ. και σταθερή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2019

admin

Αθώοι Ψυχάρης και στελέχη Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

admin

Σύμπνοια δανειστών-τραπεζιτών για το zero risk του Ηρακλή

admin

«Γερμανικά» επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις

admin

Τη δημιουργία bad bank εισηγείται η ΤτΕ-Προβλέπει αύξηση των κόκκινων δανείων το επόμενο διάστημα

admin

Μάριο Ντράγκι: Το τελευταίο μήνυμα για Ελλάδα και Ευρωζώνη

admin

Ξεκινά το «τσεκάρισμα» εκκρεμών υποθέσεων για ένταξη στον ν. Κατσέλη

admin

Καραμούζης: Mείωση των NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2021

admin

JP Morgan: Θετική για ελληνικές τράπεζες η άρση της «φραγής» στα ομόλογα

admin

Ποιες υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτών έχουν οι τράπεζες

admin

Νέος πρόεδρος στην Attica Bank o Κων. Μητρόπουλος

admin

Alpha Bank: «Μαχαίρι» σε δίκτυο και δαπάνες

admin

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το ομόλογο Tier II της Πειραιώς

admin

Eurobank: Ρίσκο για τις ελληνικές εξαγωγές η επιβράδυνση στην ΕΕ

admin

ΤΧΣ: Οι αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη λειτουργία του ΔΣ της ΕΤΕ

admin

Ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

admin