Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και η εκκρεμής χρηματοδότηση

Πρώτο ορόσημο για την εξέλιξη της υπόθεσης Creta Farm τοποθετείται η 18η Νοεμβρίου οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας, ενεργοί παραμένουν όλοι οι αρχικοί ενδιαφερόμενοι-συμπεριλαμβανομένης και της Νίκας– και αναμένεται η οριστική τους προσφορά στα μέσα του μήνα. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική αλλαντοβιομηχανία- μια εκ των έξι δυνάμει υποψηφίων επενδυτών- οι αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα από το Δ.Σ. της Νίκας, όπου θα αποτιμηθεί το σύνολο των στοιχείων.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο σχεδιασμός πιστωτριών τραπεζών, νέας διοίκησης της Creta Farm και ΕΥ είναι η υποβολή αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού μέσα στον Δεκέμβριο, έτσι ώστε η εταιρεία να έχει την ευκαιρία διάσωσης εν λειτουργία.

Σημειώνεται ότι μετά την ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων αδελφών Δομαζάκη στις πιστώτριες τράπεζες εκπληρώθηκε εν μέρει η προϋπόθεση για τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην εταιρεία. Παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα η ενεχυρίαση σημάτων και πατεντών, γεγονός που αποτρέπει τη χορήγηση κεφαλαίων της τάξης των 4 εκατ.ευρώ.

Για αυτό εξάλλου το λόγο, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προσφύγει με σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, ζητώντας την τροποποίηση των αρμοδιοτήτων που έχει η νέα διοίκηση της Creta Farm (η οποία έχει λάβει προηγουμένως τη νομιμοποίηση από το εν λόγω Δικαστήριο), προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία ενεχυρίασης σημάτων και πατεντών.

Το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης παραμένει ωστόσο ασφυκτικό, μια και οι ανάγκες της εταιρείας για κεφάλαια είναι κρίσιμες. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η μίνιμουμ ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί εφόσον υπάρξει πλήρης νομική κατοχύρωση (τα τελευταία ενέχυρα πατεντών και σημάτων). Σημειώνουν ωστόσο, ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή ενδέχεται να υπάρξει νέο πλαίσιο για ενδιάμεσης χρηματοδότηση της εταιρείας, υπό το πλαίσιο που θα ορίσει η συμφωνία εξυγίανσης της.

Σχετικα αρθρα

Παρουσιάστηκε το e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα

admin

Οptima bank: 3 νέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κηφισιά και Πειραιά

admin

Η Amazon προσλαμβάνει: 10.000 νέες θέσεις εργασίας λόγω… πανδημίας

admin

Τι απαντά η Coca Cola για τη χρήση των εθνικών συμβόλων

admin

Καράτζης: Βελτίωση επιδόσεων στο Η1

admin

Boeing: «Κόβει» πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας και σχεδιάζει να καταργήσει χιλιάδες άλλες

admin

Μπουλντόζες και στη Κασσιόπη, έστω και για …προεργασίες

admin

Alpha Bank: Νέα επιτόκια από 30 Σεπτεμβρίου

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Δεκτή η έφεση 106 χρονομισθωτών κατά της Πόρτο Καρράς

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Στα 298,9 εκατ. τα κέρδη της Prodea Investments το 2019

admin

INTRALOT: Στα 24,0 εκατ. ευρώ το EBITDA του πρώτου εξαμήνου

admin

Γύρο από… όσπρια λανσάρει η Megas Yeeros

admin

ΟΛΠ: 140 εκατ. ευρώ για έργα που θα μεταμορφώσουν το λιμάνι του Πειραιά

admin

SKY Εxpress: Eνα φιλόδοξο «στοίχημα» αξίας €400 εκατ. ευρώ εν μέσω Covid 19

admin

ΑΒΑΞ: Aνεκτέλεστο υπόλοιπο έργων πλέον του 1,3 δισ.

admin

Στις εγκαταστάσεις της Δωδώνη Κ. Χατζηδάκης και Μ. Βορίδης

admin