Image default
Επιχειρήσεις

Jumbo: Νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία

Με τη ευρεία και ενεργή συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούν το 82,5% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της JUMBO, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ευχαριστημένοι πελάτες, ασφαλείς εργαζόμενοι και ικανοποιημένοι μέτοχοι συνθέτουν το ισοσκελές τρίγωνο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου JUMBO που για μία ακόμη χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για τη νέα αυξημένη κατά 20% μερισματική πολιτική του Ομίλου. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 0,47 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από 0,39 ευρώ πέρυσι. Η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεσή της να διατηρήσει την κατά 20% αύξηση στο μέρισμα που θα προταθεί για την χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019 καθώς και για τη χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2020.

Ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να κινητροδοτήσει επενδύσεις και αναπτυξιακές στρατηγικές, η διοίκηση του Ομίλου πρότεινε την ταύτιση της εταιρικής χρήσης με το ημερολογιακό έτος ώστε η εταιρεία να μην υστερήσει χρονολογικά έναντι των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών ως προς την αναγγελθείσα νέα αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρική χρήση θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Κατ’ εξαίρεση για φέτος, η οικονομική χρήση ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η διαρκής προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς, είναι το στοιχείο που επικοινώνησε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετόχων.

Κομβικής σημασίας της προσπάθειας αυτής είναι η ένταξη στην τροφοδοτική αλυσίδα νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής την επόμενη τριετία εφαρμόζοντας πλέον το μοντέλο last minute delivery.

Επιπλέον συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου όσον αφορά την επέκταση του δικτύου καταστημάτων.

Σε λίγες μέρες, στην δυναμική αγορά της Ρουμανίας, θα λειτουργήσει το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Brasov (14.000τ.μ. περίπου).

Ο σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, στο δίκτυο καταστημάτων θα προστεθεί ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα (9.000 τ.μ. περίπου) και ένα νέο υπερ- κατάστημα στην Λευκωσία (11.000 τ.μ. περίπου).

Επίσης θα λειτουργήσει στην Craiova, στη Ρουμανία, ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα (12.000 τ.μ. περίπου) ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγαστούν αποθήκες και υπηρεσίες για την e – jumbo της Ρουμανίας (33.000 τ.μ. περίπου).

Σχετικα αρθρα

Συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού από τη Βαρβαρέσος

admin

Πώς απαντά ο ανταγωνισμός στις αλλαγές τιμολογίων ΔΕΗ

admin

«Καλύτερες μέρες» για τις εταιρείες πληροφορικής

admin

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τα Salus Index Awards από την New Times Publishing

admin

Πειραιώς: Θετικό το αποτύπωμα του Project Future

admin

Στον αέρα η νέα εταιρική ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ

admin

Η Royal Sugar φαβορί για εκμίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

admin

Σελόντα: Αυτές είναι οι εκποιούμενες μονάδες

admin

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ έλαβε η Augmenta Agriculture

admin

Οι δύο «κρυφές» εκκρεμότητες στο Ελληνικό

admin

Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

Συναντήσεις εργαζομένων της Creta Farms με θεσμικούς φορείς

admin

Επεκτείνει τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη η EY

admin

Intralot: Επέκταση του συμβολαίου με τη Λοταρία του New Hampshire

admin

Μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων η Eurobank

admin

Κέρδη €€37,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Πούλησε δραστηριότητες της Edison στη Β. Θάλασσα η Energean

admin

Πίστωση μέσω κάρτας και για τους Έλληνες χρήστες της Revolut

admin