Image default
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Στα 650 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις για το 2019

Κοντά στα 650 εκατ. θα φτάσουν οι επενδύσεις του ΟΤΕ το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 487 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση υποστήριξε πως το επενδυτικό σχέδιο επικεντρώνεται στη διατήρηση της τεχνολογικής υπεροχής του ομίλου, με πρόβλεψη πως μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυο οπτικών ινών θα έχει φτάσει σε 150.000 νοικοκυριά, ενώ με τη συνεχή αναβάθμιση του δικτύου η πλειοψηφία των συνδέσεων μπορεί πλέον να προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης άνω των 100 Mbps.

Η τηλεδιάσκεψη του ΟΤE μπορεί να μην έβγαλε μεγάλη είδηση (η διοίκηση απάντησε σχεδόν μονολεκτικά σε ερώτηση για το που βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία…) αλλά η είδηση ήρθε από την Γερμανία. Στην τηλεδιάσκεψη της μητρικής Deutsche Telekom, που πραγματοποιήθηκε, επίσης, χθες ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Dr Christian Illek, αναφερόμενος στα αποτελέσματα στην Ευρώπη τόνισε πως «η ανάπτυξη (…) βασίζεται πραγματικά σε όλες τις αγορές που έχουμε παρουσία, αλλά για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως πρέπει να επισημαίνουμε την ομάδα στην Ελλάδα. Η ομάδα γύρω από τον Μιχάλη Τσαμάζ  (φωτό) πέτυχε για άλλη μια φορά εξαιρετικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο και ελπίζουμε πως θα κάνουν το ίδιο στο μέλλον».

Η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε πως οι συνολικές απολαβές των μετόχων του οργανισμού θα φτάσουν τα 350 εκατ. ευρώ, τα 129 εκατ. από τα οποία προέρχονται από αγορά ιδίων μετοχών και τα 221 εκατ. από το μέρισμα. Φέτος ο ΟΤE διένειμε μέρισμα 0,46 ευρώ ανά μετοχή στις 10 Ιουλίου, ενώ στις 26 Ιουλίου διανεμήθηκε στους μετόχους πρόσθετο μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή από τα έσοδα που έλαβε μέσω πώλησης της Telekom Albania.

Στην Ελλάδα, ο ΟΤE είδε τα έσοδα από μετάδοση δεδομένων (data) στην κινητή τηλεφωνία να αυξάνονται κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ κατά 3% στα 265 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, με σημαντική στήριξη από την ενίσχυση του ARPU (μέσου μηνιαίου εσόδου ανά συνδρομητή) στην καρτοκινητή. Η μέση μηνιαία χρήση υπηρεσιών data έφτασε τα 3,1 Gb στο τρίτο τρίμηνο από 2,4 Gb στο δεύτερο και 2 Gb στο τέλος του 2018.

Στη σταθερή τηλεφωνία, συνεχίστηκε η απώλεια συνδέσεων στο σύνολο της αγοράς, όπως είχε συμβεί και στο δεύτερο τρίμηνο. Στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο οι συνολικές συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας μειώθηκαν κατά 13.000. Στο τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΤΕ διέθετε περίπου 1.969.000 ευρυζωνικές συνδέσεις, με μερίδιο αγοράς 49%. Στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ο όμιλος αύξησε τις ευρυζωνικές συνδέσεις κατά περίπου 18.000 με τον ανταγωνισμό να τις αυξάνει κατά μόλις 6.000.

Οι συνδέσεις VDSL έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τις 695.000 και αποτελούν περί το 35,3% της συνολικής συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών συνδέσεων. Οι ενεργές καμπίνες του δικτύου VDSL / Vectoring του ΟΤE έφτασαν τις 15.700. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤE το 81% των συνδρομητών VDSL «απολαμβάνουν ταχύτητες τουλάχιστον 50 Mbps». Στις διάρκεια του τρίτου τριμήνου προστέθηκαν περίπου 49.000 συνδρομητές VDSL / Vectoring, έναντι 60.000 στο δεύτερο τρίμηνο και 54.000 στο πρώτο.

Στη συνδρομητική τηλεόραση, η Cosmote TV διέθετε στα τέλη Σεπτεμβρίου 549.000 συνδρομητές από 542.000 στο τέλος του 2018. Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο να λανσάρει την Cosmote TV ως υπηρεσία OTT (Over the Top), δηλαδή ως αυτόνομη υπηρεσία ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό φορέα που χρησιμοποιεί ο πελάτης. Ετσι θεωρεί πως θα αντιμετωπίσει και τους άλλους διεθνείς ομίλους OTT, όπως η Netflix που θεωρεί πως «κερδίζουν έδαφος».

Στον ΟΤE επαναλαμβάνουν πως παρά το χαμηλό ποσοστό διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στα νοικοκυριά (περίπου 26%) η αγορά «παρουσιάζει σημάδια ωρίμανσης».

Σχετικα αρθρα

Σε εκκαθάριση η Links of London από τις 8 Οκτωβρίου

admin

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τα Salus Index Awards από την New Times Publishing

admin

Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της Folli-Follie

admin

Χατζηδάκης: Οι λιγνιτικές επιβάλλεται να αποσυρθούν γιατί προκαλούν οικονομική ζημία στη ΔΕΗ

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπουτάρης

admin

ΕΔΥΑΠ: Πρόωρες οι εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του αδιύλιστου νερού

admin

Η Ελληνική ομάδα της Blanchard συμμετείχε στο Blanchard Summit 2019

admin

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

admin

Intracom Telecom: Επεκτείνεται στη Νότια Αφρική

admin

Cosco: Θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπει το master plan

admin

Νέα δρομολόγια της Lufthansa προς Ρόδο και Ζάκυνθο

admin

«Πάνω από τον πήχη» η Viohalco

admin

Creta Farms: Αλλαγη διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

admin

Μειωμένες οι τιμές πώλησης ακινήτων στους χειμερινούς προορισμούς

admin

Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean

admin

Εξαντλήθηκαν τα iPhones 11 την πρώτη ημέρα διάθεσής τους!

admin

Σελόντα: Ξεκινά διαδικασία απόσχισης κλάδου μετά το ok της για Diorasis

admin

Χρυσή διάκριση για το «Drive On» της Interamerican στην Οδική Βοήθεια

admin