Image default
Επιχειρήσεις

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

«Παρατηρούμε μια τόνωση της ψυχολογίας και περιορισμένη άνοδο των πωλήσεων, την οποία όμως τη θεωρούμε εύθραυστη. Αναμένουμε το πώς θα εξελιχτεί τελικά η κατάσταση στην οικονομία, πλην όμως μέχρι τότε επενδύουμε σημαντικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου» δήλωσε ο Κων/νος Νάκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Σήμερα το 17% των πωλήσεών μας γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ποσοστό που μέσα στην επόμενη διετία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25%-30%. Ήδη έχουμε μπει σε δύο σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και στην τρέχουσα οικονομική χρήση θα επενδύσουμε γύρω στα 500 χιλιάδες ευρώ στη συγκεκριμένη κατεύθυνση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Μουσικός Οίκος Νάκα έκλεισε τη χρήση 2018-2019 με κύκλο εργασιών 21,66 εκατ. ( 2,3%) και καθαρά κέρδη 740 χιλ. (έναντι 711 χιλ. ευρώ), ενώ για τη φετινή χρονιά που λήγει στις 30/6/2020 αναμένει νέα μικρή βελτίωση πωλήσεων και κερδών. Τα ίδια κεφάλαια της 30ης/6/2019 διαμορφώθηκαν στα 17,8 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρού χρέους (1,48 εκατ.) προς EBITDA (1,92 εκατ.) κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας.

Σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr για το πώς η εισηγμένη βίωσε την οικονομική κρίση και το ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να τονώσουν μελλοντικά τη ζήτηση, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γεώργιος Νάκας, τόνισε πως «η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει υγιής και κερδοφόρος κατά τη διάρκεια της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση υποχώρησε κατά περίπου 45%. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο αριθμός των πελατών μας συνέχισε να αυξάνεται, ωστόσο μειώθηκε δραστικά η κατά κεφαλή κατανάλωση.

Εμείς καταφέραμε να επιβιώσουμε, να είμαστε κερδοφόροι και χρηματοοικονομικά υγιείς, ενώ τώρα περιμένουμε να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η γενικότερη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας. Η ζήτηση στον κλάδο μας μπορεί να αυξηθεί με δύο τρόπους: Πρώτον, με την άνοδο του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών. Και δεύτερον, μέσα από την κρατική παρέμβαση σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη διείσδυση της μουσικής εκπαίδευσης στα σχολεία».

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις αρχές του 2020 θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση με στόχο τη διανομή μερίσματος (που όπως φαίνεται θα φορολογηθεί με συντελεστή 5%). Όπως προγραμματίζεται, το άθροισμα της επιστροφής κεφαλαίου και του διανεμόμενου μερίσματος θα είναι πιθανότατα λίγο υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Ο αριθμός των σπουδαστών του ωδείου θα φτάσει φέτος τους τρεις χιλιάδες, ξαναπιάνοντας τον αριθμό που είχαμε πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

• Η εταιρεία διαθέτει οκτώ ιδιόκτητα ακίνητα (μειώνουν το λειτουργικό κόστος) τα οποία είναι αποτιμημένα προς περίπου 9 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει κατά το παρελθόν σχετική απομείωση της αξίας τους και του χρόνου η «εύλογη αξία» τους θα επανεξετασθεί σε ένα περιβάλλον θετικότερο για την εγχώρια κτηματαγορά.

• Το κόστος δανεισμού διαμορφώνεται σε Euribor 2,90% και γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωσή του.

• Δεν τίθεται θέμα επισφαλειών, καθώς οι πωλήσεις είναι ασφαλισμένες.

• Η μικρή ζημία που σημείωσε στην προηγούμενη χρήση η θυγατρική της Κύπρου δεν αναμένεται να επαναληφθεί φέτος.

Σχετικα αρθρα

Quest: Επανασχεδίαση του you.gr με κέντρο το σύγχρονο e-customer

admin

Ένα “Σχέδιο Μάρσαλ” για όλη την Ευρώπη προτείνει ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας

admin

Trastor ΑΕΕΑΠ: Έκδοση δύο ομολογιακών δανείων έως 51 εκατ.

admin

Επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Κρι Κρι

admin

Ποιοι είναι ανάδοχοι για την διασύνδεση Σκιάθου στο σύστημα 150κV

admin

Euromedica: Στις 16/9 η ΓΣ για την εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών

admin

Φωτοβολταϊκό 2MW στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές

admin

Όλαφ Σολτς: Ο κορονοϊός είναι μια έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

admin

Jumbo: Η αμφισβήτηση των μετόχων και το μανιφέστο Βακάκη

admin

Εγκρίθηκε με… περικοπές το master plan της Cosco για τον ΟΛΠ

admin

Αλλάζει η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις – Συστήνεται κυβερνητική επιτροπή

admin

Ιταλία: Κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων

admin

Αττική Οδός: Ο κύβος ερρίφθη για νέο διαγωνισμό

admin

Μεγάλη επένδυση της DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε Β- η S&P

admin

Οι ΗΠΑ “κατέσχεσαν” μάσκες που προορίζονταν για την αστυνομία του Βερολίνου

admin

Ανδρέας Γραμμάτης: «Χρυσές δουλειές» εν μέσω Covid-19 για τον… douleutara

admin

Attica DPS: Αποκλειστική διάθεση της συλλογής Led Zeppelin x John Varvatos

admin