Image default
Επιχειρήσεις

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

«Παρατηρούμε μια τόνωση της ψυχολογίας και περιορισμένη άνοδο των πωλήσεων, την οποία όμως τη θεωρούμε εύθραυστη. Αναμένουμε το πώς θα εξελιχτεί τελικά η κατάσταση στην οικονομία, πλην όμως μέχρι τότε επενδύουμε σημαντικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου» δήλωσε ο Κων/νος Νάκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Σήμερα το 17% των πωλήσεών μας γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ποσοστό που μέσα στην επόμενη διετία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25%-30%. Ήδη έχουμε μπει σε δύο σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και στην τρέχουσα οικονομική χρήση θα επενδύσουμε γύρω στα 500 χιλιάδες ευρώ στη συγκεκριμένη κατεύθυνση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Μουσικός Οίκος Νάκα έκλεισε τη χρήση 2018-2019 με κύκλο εργασιών 21,66 εκατ. ( 2,3%) και καθαρά κέρδη 740 χιλ. (έναντι 711 χιλ. ευρώ), ενώ για τη φετινή χρονιά που λήγει στις 30/6/2020 αναμένει νέα μικρή βελτίωση πωλήσεων και κερδών. Τα ίδια κεφάλαια της 30ης/6/2019 διαμορφώθηκαν στα 17,8 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρού χρέους (1,48 εκατ.) προς EBITDA (1,92 εκατ.) κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας.

Σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr για το πώς η εισηγμένη βίωσε την οικονομική κρίση και το ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να τονώσουν μελλοντικά τη ζήτηση, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γεώργιος Νάκας, τόνισε πως «η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει υγιής και κερδοφόρος κατά τη διάρκεια της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση υποχώρησε κατά περίπου 45%. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο αριθμός των πελατών μας συνέχισε να αυξάνεται, ωστόσο μειώθηκε δραστικά η κατά κεφαλή κατανάλωση.

Εμείς καταφέραμε να επιβιώσουμε, να είμαστε κερδοφόροι και χρηματοοικονομικά υγιείς, ενώ τώρα περιμένουμε να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η γενικότερη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας. Η ζήτηση στον κλάδο μας μπορεί να αυξηθεί με δύο τρόπους: Πρώτον, με την άνοδο του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών. Και δεύτερον, μέσα από την κρατική παρέμβαση σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη διείσδυση της μουσικής εκπαίδευσης στα σχολεία».

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις αρχές του 2020 θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση με στόχο τη διανομή μερίσματος (που όπως φαίνεται θα φορολογηθεί με συντελεστή 5%). Όπως προγραμματίζεται, το άθροισμα της επιστροφής κεφαλαίου και του διανεμόμενου μερίσματος θα είναι πιθανότατα λίγο υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Ο αριθμός των σπουδαστών του ωδείου θα φτάσει φέτος τους τρεις χιλιάδες, ξαναπιάνοντας τον αριθμό που είχαμε πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

• Η εταιρεία διαθέτει οκτώ ιδιόκτητα ακίνητα (μειώνουν το λειτουργικό κόστος) τα οποία είναι αποτιμημένα προς περίπου 9 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει κατά το παρελθόν σχετική απομείωση της αξίας τους και του χρόνου η «εύλογη αξία» τους θα επανεξετασθεί σε ένα περιβάλλον θετικότερο για την εγχώρια κτηματαγορά.

• Το κόστος δανεισμού διαμορφώνεται σε Euribor 2,90% και γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωσή του.

• Δεν τίθεται θέμα επισφαλειών, καθώς οι πωλήσεις είναι ασφαλισμένες.

• Η μικρή ζημία που σημείωσε στην προηγούμενη χρήση η θυγατρική της Κύπρου δεν αναμένεται να επαναληφθεί φέτος.

Σχετικα αρθρα

Attica Bank: Η Αικατερίνη Ονουφριάδου εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΔΣ

admin

Επένδυση 4,5 εκατ. από Pentech, EBRD και Marathon ανακοίνωσε η Causaly

admin

Creta Farms: Αμφισβητεί την πλειοψηφία του Εμμ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. ο Κ. Δομαζάκης

admin

Forthnet: Εκτός και ο Antenna, «μνηστήρας» τώρα ο Μαρινάκης

admin

Τα επόμενα στάδια για τη διάσωση της Creta Farms

admin

Πολιτικά παιχνίδια του υπ. Πολιτισμού καταγγέλλουν Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ

admin

Παράταση της δέσμευσης ΔΕΛΤΑ-ΜΕΒΓΑΛ για τις αγορές γάλατος εξετάζει η Επ. Ανταγωνισμού

admin

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης

admin

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

admin

Σταθερές πωλήσεις το 2018 για τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

admin

Σε Χάρη Κυριαζή και Σπύρο Τζίτζο τα ηνία της Λάρκο

admin

My Market: Εκπαίδευση προσωπικού για τις ανάγκες καταναλωτών με απώλεια όρασης

admin

Εξαντλήσαμε τις επιλογές διαμηνύει η Πειραιώς στην ΟΤΟΕ

admin

Μειώθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ οι ζημιές της ΔΕΗ στο H1

admin

Η Barilla Hellas στο Top 10 των πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών στην Ελλάδα

admin

Τουλάχιστον 4 επενδυτές διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική

admin

Επένδυση €750 χιλ. στη Youth Lab ΑΕ από την Elikonos SCA SICAR

admin

Ποια είναι τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

admin