Image default
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις 100 εκατ. δολάρια στην Hellenic Steel

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ ξεκλειδώνουν με την επαναλειτουργία της Hellenic Steel που επιτυγχάνεται μετά τη μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού της στο νέο ιδιοκτήτη, την αμερικανική Jordan International Co. η οποία υπεγράφη χθες.

Όπως είναι γνωστό η χαλυβουργία Hellenic Steel Co με έδρα τη Θεσσαλονίκη είχε τεθεί σε εκκαθάριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1920 από τους τότε μετόχους (κύριος η Ιταλική εταιρεία ILVA Commerciale S.p.a.) τον Νοέμβριο 2014 οπότε και έπαυσε η λειτουργία της.

Οι Εκκαθαριστές της, κ.κ. Νίκος Μαράντος και Δημήτρης Αντωνίου, ανέλαβαν χρέη εκκαθάρισης από τις αρχές του 2017 και με την συνδρομή της Deloitte Business Solutions, προχώρησαν σε διαδικασία μεταβίβασης του ενεργητικού της (Βιομηχανοστάσιο, μηχανολογικός εξοπλισμός, κτλ.) καθώς και μέρους των υποχρεώσεων της, στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου του 106δ του N.3588/2007.

Πριν από την παραπάνω διαδικασία προηγήθηκε ανοιχτή Διεθνής Διαγωνιστική Διαδικασία, η οποία και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Ιούνιο 2018 προκρίνοντας ως προτιμητέο νέο επενδυτή την αμερικάνικη Jordan International Co (Jordan) των αδελφών Nathan και Daniel Milikowsky που συνεργάζονται με την ναυτιλιακή εταιρεία Μoti S.A. των οικογενειών Κωνσταντινίδη – Μουνδρέα.

Οι νέοι επενδυτές διαθέτουν τεράστια εμπειρία στον Χάλυβα, αλλά και στις διεθνείς μεταφορές με πλοία που αποτελούν πλέον σοβαρό παράγοντα του τελικού κόστους. Μάλιστα από τις αρχές της δεκαετίες του 1970 έως και το 1997 που η Ιταλική ILVA εξαγόρασε την Hellenic Steel Co, η Jordan ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της αγοράζοντας τουλάχιστον 120.000 τόνους ετησίως. Ορισμένες μάλιστα χρονιές η διακίνηση χάλυβα μεταξύ των δύο εταιρειών ξεπέρασε τους 200.000 τόνους.

Μετά και την επίσημη μεταβίβαση προχωρά η άμεση επανεκκίνηση του εργοστασίου με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία. Εκτός των εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας θα αναδημιουργηθεί η βιομηχανική και βιοτεχνική δραστηριότητα στην χειμάζουσα βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υλοποίηση της επένδυσης αυτής επενδύονται άμεσα και εντός της επόμενης 2ετίας συνολικά κεφάλαια της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων.

Σχετικα αρθρα

Η Ρωσική Πρεσβεία τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

admin

Deloitte: Διεθνής διάκριση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας

admin

Δώρα από Τ. Πειραιώς για τους επιμελείς φοιτητές

admin

Η ΔΕΗ στόλισε τις οδούς Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου

admin

Γιατί η Pfizer επέλεξε να στήσει στην Θεσσαλονίκη το ψηφιακό της hub

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Παραμένω βασικός μέτοχος, είχα ενημέρωση την ΕΚ

admin

Ναυπηγεία Σύρου: Ξεκίνησε η εξόφληση των εργαζομένων

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Βράβευση αριστούχων νεοεισαχθέντων φοιτητών του ΕΚΠΑ

admin

Εσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ η Σκλαβενίτης το 2018

admin

ΟΠΑΠ: Ο Pavel Mucha εξελέγη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

Η ΕΛΚΑ θα προμηθεύσει με υποβρύχια καλώδια το αιολικό Mayflower Wind

admin

Κέρδη 24 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου στο εξάμηνο

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Η συνταγή για success stories στο ελληνικό επιχειρείν 

admin

Τιτλοποίηση NPEs 6 δισ. ευρώ προχωρά η Εθνική

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ από την Οπτιμα

admin

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

admin

Andromeda: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά Νηρέα και Σελόντα

admin