Image default
Αγορές

Το εμπόριο έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές μετά από δημοσιεύματα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα καθυστερήσει εκ νέου να επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα κατά έξι μήνες.

Παραμένοντας στο εμπόριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το αίτημα του εμπορικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Λάιτιζερ για κλείσιμο περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με επιστολή από την Ευρωπαία Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ που δημοσιεύει το Politico την Τρίτη.

«Ρωτήσατε αν υπάρχει πιθανότητα να συμφωνήσουμε γρήγορα μια μικρή δέσμη δασμολογικών μειώσεων σε ένα περιορισμένο σύνολο βιομηχανικών και αλιευτικών προϊόντων. Αναφέρατε τους αστακούς και τα χημικά προϊόντα ως δύο τομείς, στους οποίους οι ΗΠΑ θα καλωσόρισαν τις περικοπές δασμών από την ΕΕ», σημείωσε η Μάλμστρομ στην επιστολή της προς τον Λάιτιζερ, στις 6 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, βελτιώθηκε η διάθεση των Γερμανών επενδυτών τον Νοέμβριο, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου ZEW. Αιτία για την κίνηση είναι οι θετικές εμπορικές προοπτικές, καθώς πέφτουν οι τόνοι στις εμπορικές διαμάχες.

Όπως μεταδίδει το -, το επενδυτικό κλίμα έκανε άλμα στις -2,1 μονάδες, από -22,8 τον Οκτώβριο και ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη άνοδο, στις -13.

Παράλληλα, περικοπές στις θέσεις εργασίας έκαναν οι εργοδότες στη Βρετανία, προχωρώντας μάλιστα στις μεγαλύτερες μειώσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι η αγορά εργασίας κατεβάζει ταχύτητα, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές.

Όπως μεταδίδει το -, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε ξανά στο 3,8%, στο πιο χαμηλό σημείο από τις αρχές του 1975. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις στα στοιχεία της Τρίτης –πτώση απασχόλησης, πιο αδύναμη αύξηση μισθών και μειωμένες κενές θέσεις εργασίας- που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας γίνεται πιο αδύναμη.

Στο εταιρικό μέτωπο, ξεπέρασε τις προσδοκίες η Deutsche Post όσον αφορά τα κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία έφτασαν στα 942 εκατ. ευρώ από 376 εκατ. πριν από έναν χρόνο. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη ήταν 561 εκατ. ευρώ, από 146 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 4,7%, στα 15,55 δισ. Ηταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 15,46 δισ. σύμφωνα με την εκτίμηση του FactSet.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,39% στις 406 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,5% στις 7.365 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,65% στις 13.283 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 5.919 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,4% στα 57,06 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.452 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1017 από 1,1035 την προηγούμενη μέρα.

Σχετικα αρθρα

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές

admin

Η μεταποίηση «κοκκίνισε» τη Wall Street

admin

Οι ανησυχίες για το εμπόριο ρίχνουν τη Wall Street

admin

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Συγκρατημένη πτώση στις ευρωαγορές

admin

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Wall Street: Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά λόγω Fed και Gilead

admin

Σε ιστορικό ρεκόρ οι ευρωπαϊκές μετοχές

admin

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off

admin

Στο 1,18% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

admin

Μεικτή εικόνα και επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές

admin

Αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές-Μικρές απώλειες για πετρέλαιο

admin

«Βαρίδι» για τις ασιατικές αγορές η μεταποίηση των ΗΠΑ

admin

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην εμπορική εκεχειρία

admin

Στο 1,37% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Ηπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή ΒΟΕ

admin