Image default
Επιχειρήσεις

Eurobank: Ικανοποιητικές οι δυο προσφορές για το mega deal

Μετά την ψήφιση του σχεδίου Ηρακλής από την Βουλή θα προχωρήσει η Eurobank στην τελική απόφαση ως προς το με ποιον θα κλείσει το mega deal για Cairo και FPS. Ικανοποιητικές κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο τις προσφορές από Pimco και Fortress-doValue, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

Ο λόγος της απόφασης είναι ότι η προσαρμογή του πακέτου Cairo στις απαιτήσεις του σχεδίου Ηρακλή θα κρίνει και το τελικό ύψος του τιμήματος που θα δώσει ο νικητής. Πρόθεση της Eurobank είναι να συμμετάσχει στο σχήμα με τις κρατικές εγγυήσεις για το σύνολο του πακέτο Cairo (7,5 δισ. ευρώ) παίρνοντας εγγυήσεις 2,5 δισ. ευρώ για τα senior ομόλογα που θα εκδοθούν.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε τα εξής: 

Κρίσιμη απόφαση για το ποιος ξένος επενδυτής μεταξύ της Pimco και της Fortress-doValue θα αναδειχτεί προτιμητέος για την τιτλοποίηση 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων με την ονομασία Cairo αλλά και την απόκτηση του 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS αναμένεται να λάβει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει τις δύο προσφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, μικρό προβάδισμα έχει το σχήμα Fortress-doValue, το οποίο μπήκε στην κούρσα της διεκδίκησης μετά τις 31 Οκτωβρίου, όταν και έληξε η περίοδος αποκλειστικών συζητήσεων μεταξύ της Eurobank και της Pimco.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, η υπόθεση μοιάζει με «ντέρμπι» καθώς κρίνεται ότι οι δύο προσφορές είναι κοντά.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα Fortress-doValue ήταν στον προηγούμενο γύρο διεκδίκησης του πακέτου και εν συνεχεία η Eurobank ξεκίνησε τις αποκλειστικές συζητήσεις με την Pimco.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, η τράπεζα σε συνεργασία με τον νέο της εταίρο θα επανεκτιμήσει εκ νέου το χαρτοφυλάκιο των 7,5 δισ. μη εξυπηρετούμενων δανείων (το οποίο είναι χωρισμένο σε τρία «υποπακέτα», ένα με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, το δεύτερο με NPLs στεγαστικά σε ευρώ και το τρίτο εταιρικά κόκκινα δάνεια), με βάση τους όρους που θα προβλέπει το σχέδιο Ηρακλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νέα δεδομένα υπό το πρίσμα του Ηρακλή αναμένεται να μεταφέρουν για ένα μήνα, προς το τέλος Ιανουαρίου, την ολοκλήρωση της συναλλαγής και της μεταφοράς των δανείων στο νέο SPV.

Σχετικα αρθρα

Έκκληση στον πρωθυπουργό από τον ΕΣΑ να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα

admin

Alpha Trust: Χωρίς δικαίωμα για την επιστροφή κεφαλαίου από 31/12

admin

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

admin

Χ.Α.: Πιθανότατα θα δοκιμαστεί η περιοχή των 580 μονάδων

admin

Χ.Α.:Αγοραστές για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες οι ξένοι

admin

Χατζηθεοδοσίου: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, απαιτείται οριζόντια στήριξη επιχειρήσεων

admin

Η απάντηση της «Ξενοδοχεία Πυραμίς» για την προσφυγή της ΕΚΤΕΡ

admin

SKY Express: Παρέλαβε το πρώτο Airbus A320neo

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος Covid-19 για τους εργαζόμενους του Ομίλου

admin

Lamda: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

admin

Lidl Ελλάς: Με 2 διακρίσεις στα Accounting Awards

admin

Τελευταία ημέρα για αιτήσεις από επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τα €800

admin

Intralot: «Lock-up agreement» με ομολογιούχους

admin

Νέα παράταση του standstill agreement της Αλουμύλ έως 12 Δεκεμβρίου

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 5,5% αυξήθηκε το ποσοστό της Bienville Capital

admin

Scoot: Αναστέλλει τις πτήσεις προς Αθήνα έως το 2021

admin

Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίνασης της ΘΕΣγάλα

admin

Folli Follie: Συζητείται το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106α

admin