Image default
Τράπεζες

Eurobank: Ικανοποιητικές οι δύο προσφορές για το mega deal

Μετά την ψήφιση του σχεδίου Ηρακλής από τη Βουλή, θα προχωρήσει η Eurobank στην τελική απόφαση ως προς το με ποιον θα κλείσει το mega deal για Cairo και FPS. Ικανοποιητικές κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο τις προσφορές από Pimco και Fortress-doValue, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

Ο λόγος της απόφασης είναι ότι η προσαρμογή του πακέτου Cairo στις απαιτήσεις του σχεδίου Ηρακλής θα κρίνει και το τελικό ύψος του τιμήματος που θα δώσει ο νικητής. Πρόθεση της Eurobank είναι να συμμετάσχει στο σχήμα με τις κρατικές εγγυήσεις για το σύνολο του πακέτο Cairo (7,5 δισ. ευρώ), παίρνοντας εγγυήσεις 2,5 δισ. ευρώ για τα senior ομόλογα που θα εκδοθούν.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε τα εξής: 

Κρίσιμη απόφαση για το ποιος ξένος επενδυτής μεταξύ της Pimco και της Fortress-doValue θα αναδειχτεί προτιμητέος για την τιτλοποίηση 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων με την ονομασία Cairo αλλά και την απόκτηση του 80% της εταιρείας διαχείρισης FPS αναμένεται να λάβει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει τις δύο προσφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, μικρό προβάδισμα έχει το σχήμα Fortress-doValue, το οποίο μπήκε στην κούρσα της διεκδίκησης μετά τις 31 Οκτωβρίου, όταν και έληξε η περίοδος αποκλειστικών συζητήσεων μεταξύ της Eurobank και της Pimco.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, η υπόθεση μοιάζει με «ντέρμπι» καθώς κρίνεται ότι οι δύο προσφορές είναι κοντά.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα Fortress-doValue ήταν στον προηγούμενο γύρο διεκδίκησης του πακέτου και εν συνεχεία η Eurobank ξεκίνησε τις αποκλειστικές συζητήσεις με την Pimco.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, η τράπεζα σε συνεργασία με τον νέο της εταίρο θα επανεκτιμήσει εκ νέου το χαρτοφυλάκιο των 7,5 δισ. μη εξυπηρετούμενων δανείων (το οποίο είναι χωρισμένο σε τρία «υποπακέτα», ένα με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, το δεύτερο με NPLs στεγαστικά σε ευρώ και το τρίτο εταιρικά κόκκινα δάνεια), με βάση τους όρους που θα προβλέπει το σχέδιο Ηρακλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νέα δεδομένα υπό το πρίσμα του Ηρακλή αναμένεται να μεταφέρουν για ένα μήνα, προς το τέλος Ιανουαρίου, την ολοκλήρωση της συναλλαγής και της μεταφοράς των δανείων στο νέο SPV.

Σχετικα αρθρα

Καταργεί την προμήθεια επανέκδοσης PIN χρεωστικών καρτών η Eurobank

admin

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Μεγάλες οι δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα

admin

Ισχυρό σήμα στις αγορές έστειλε το Tier 2 της Alpha Bank

admin

Citi: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Κέρδη €116 εκατ. στο εννεάμηνο για την Τράπεζα Κύπρου

admin

Στα 6 σεντς ανά ευρώ η αποζημίωση για τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής

admin

Ψαλίδι €100 εκατ. στα ετήσια έξοδα από τη Deutsche Bank

admin

Πτώση 14% στα κέρδη της Societe Generale το β’ τρίμηνο

admin

Η ΕΕ πιέζει τη Μάλτα για τα «χρυσά διαβατήρια» της Bank of Valletta

admin

Τράπεζες: Κατεβαίνει ο πήχης για να μπουν στον Ηρακλή

admin

ΥΠΟΙΚ: Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό το σχέδιο «Ηρακλής»

admin

Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τα 10 στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

admin

Περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών ζητά η ΤτΕ

admin

Deutsche Bank: Λανσάρει στην Ισπανία κάρτα με κωδικό που αλλάζει

admin

ETE: Κατέβαλε εισφορές 36 εκατ. ευρώ

admin

Ηρακλής: Κρατικές εγγυήσεις ως 2,7 δισ. ανά τράπεζα

admin

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» θα απελευθερώσει κεφάλαια από τις τράπεζες

admin

Σήμα ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων και QE

admin