Image default
Επιχειρήσεις

Απευθείας πτήσεις προς Καβάλα και Σάμο επαναφέρει η Austrian Airlines

Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, οι Austrian Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας, πρόκειται να δρομολογήσει από τον ερχόμενο Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα προστεθούν στους έως τώρα 16 προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους ο ίδιος συνδέει τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις.

Όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον αυστριακό εθνικό αερομεταφορέα, οι Austrian Airlines θα συνδέουν από τις 20 Μαΐου κάθε Παρασκευή τη Βιέννη με την Καβάλα και από τις 26 Μαΐου θα υπάρχει κάθε Τρίτη πτήση από την αυστριακή πρωτεύουσα προς την Σάμο, με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και με αεροσκάφη τύπου Airbus 320.

Σημειώνεται πως απ’ τη Βιέννη δεν υπάρχουν άλλες απευθείας πτήσεις προς τους δύο αυτούς ελληνικούς προορισμούς (Καβάλα και Σάμο) από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Το γεγονός ότι οι Austrian Airlines συνδέουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις με 16 ελληνικούς προορισμούς, είχε υπογραμμιστεί ιδιαίτερα και στη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης στη Βιέννη, αφιερωμένης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων διοργανωτών ταξιδιών, τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων της Αυστρίας, είχε συνδιοργανωθεί από την “my Austrian Holiday – Austrian Airlines” και την υπηρεσία Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με στόχο να υπογραμμιστεί και η άριστη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αυστρίας.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις, (και αρκετές φορές την πρώτη θέση), στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

Πρόσφατα, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, είχε ως τίτλο εκτενούς δημοσιεύματος της : «Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ», και, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, υπογράμμιζε πως η Ελλάδα αναμένει φέτος ένα ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών. Και αυτό, όπως επισήμαινε χαρακτηριστικά, «έπειτα από μία αύξηση πέρυσι της τάξης του 21% σε σχέση με το 2017, σημαίνει στη βάση των έως τώρα κρατήσεων, μία εκ νέου αύξηση για εφέτος κατά 10%».

Η εφημερίδα έκανε λόγο για «κυριολεκτικό συνωστισμό Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών», και υπογράμμιζε επιπλέον, ότι όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα εφέτος να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Κοινό ευρωπαϊκό ταμείο που θα εκδίδει κορονο-ομόλογα, προτείνει ο Μπρούνο Λεμέρ

admin

Επεκτείνεται γεωγραφικά η συνεργασία Eurobank – AFI για τις μικροπιστώσεις

admin

ΔΝΤ: Σοβαρές οικονομικές πιέσεις ασκούνται στις αναδυόμενες αγορές

admin

Ικτίνος: Προβληματισμός από την κατάσταση στην Κίνα

admin

Entersoft: Εγκρίθηκε το stock split 1:6 – Αμετάβλητο το μετοχικό κεφάλαιο

admin

Ετοιμοπόλεμη για την Black Friday η Praktiker Hellas

admin

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

admin

Επαφές της υπ. Ενέργειας της Βουλγαρίας για τον αγωγό IGB

admin

Καρταπάνης: Το Μητέρα στοχεύει ακόμα πιο υψηλά

admin

Τα πρώτα 26,6 εκατ. μπήκαν στο ταμείο της Bain

admin

Cenergy Holdings: Νέο συμβόλαιο της Hellenic Cables για έργο στη Βρετανία

admin

Οι ισχυροί εργολάβοι δεν έχουν πλέον κέρδη από τις κατασκευές!

admin

Ν. Καραμούζης (Grant Thorton): «Η χώρα δεν αντέχει να εξέλθει και από αυτή την κρίση φορτωμένη με νέα δάνεια»

admin

Γαλλία: Στους 13.832 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό

admin

Υπουργείο Τουρισμού: 18μηνο voucher από επιχειρήσεις στους πελάτες τους που έχουν κλείσει και πληρώσει διακοπές

admin

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ στα Bravo Sustainability Awards

admin

ΟΛΠ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του επιβατικού λιμένα

admin

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο των ΕΛΠΕ

admin