Image default
Επιχειρήσεις

Απευθείας πτήσεις προς Καβάλα και Σάμο επαναφέρει η Austrian Airlines

Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, οι Austrian Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας, πρόκειται να δρομολογήσει από τον ερχόμενο Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα προστεθούν στους έως τώρα 16 προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους ο ίδιος συνδέει τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις.

Όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον αυστριακό εθνικό αερομεταφορέα, οι Austrian Airlines θα συνδέουν από τις 20 Μαΐου κάθε Παρασκευή τη Βιέννη με την Καβάλα και από τις 26 Μαΐου θα υπάρχει κάθε Τρίτη πτήση από την αυστριακή πρωτεύουσα προς την Σάμο, με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και με αεροσκάφη τύπου Airbus 320.

Σημειώνεται πως απ’ τη Βιέννη δεν υπάρχουν άλλες απευθείας πτήσεις προς τους δύο αυτούς ελληνικούς προορισμούς (Καβάλα και Σάμο) από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Το γεγονός ότι οι Austrian Airlines συνδέουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις με 16 ελληνικούς προορισμούς, είχε υπογραμμιστεί ιδιαίτερα και στη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης στη Βιέννη, αφιερωμένης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων διοργανωτών ταξιδιών, τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων της Αυστρίας, είχε συνδιοργανωθεί από την “my Austrian Holiday – Austrian Airlines” και την υπηρεσία Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με στόχο να υπογραμμιστεί και η άριστη συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αυστρίας.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις, (και αρκετές φορές την πρώτη θέση), στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

Πρόσφατα, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, είχε ως τίτλο εκτενούς δημοσιεύματος της : «Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ», και, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, υπογράμμιζε πως η Ελλάδα αναμένει φέτος ένα ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών. Και αυτό, όπως επισήμαινε χαρακτηριστικά, «έπειτα από μία αύξηση πέρυσι της τάξης του 21% σε σχέση με το 2017, σημαίνει στη βάση των έως τώρα κρατήσεων, μία εκ νέου αύξηση για εφέτος κατά 10%».

Η εφημερίδα έκανε λόγο για «κυριολεκτικό συνωστισμό Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών», και υπογράμμιζε επιπλέον, ότι όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα εφέτος να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Με 25% στη φαρμακευτική PharOS το Diorama Fund

admin

ΑΝΕΚ: Σε έκτακτη Γ.Σ. η λήψη απόφασης για ΑΜΚ ως 20 εκατ. ευρώ

admin

Υψηλή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει η TUI

admin

Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας από την Alpha Bank

admin

Κλείνει συμφωνία Εθνικής-Lamda για δύο οικόπεδα κοντά στο The Mall

admin

Tην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζει η Eurobank

admin

Στον όμιλο Hellenic Healthcare η Creta Interclinic

admin

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης νέος CEO στην ΕΥΑΘ

admin

Intracom Telecom: Επεκτείνεται στη Νότια Αφρική

admin

Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean

admin

Σε αύξηση μαμούθ έως 650 εκατ. προχωρά η Lamda

admin

Επέστρεψε στα κέρδη η Καραμολέγκος

admin

Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τις εγκαταστάσεις ΕΑΒ

admin

Sunlight: Κέρδη προ φόρων €6,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin

ΕΤΕ: Κοντά σε συμφωνία με Astrobank για Εθνική Κύπρου

admin

ΕΤΕ: Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες ρυθμίσεις δανείων

admin

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την ΕΒΖ

admin

Η ΕΥ σύμβουλος στην πρώτη συμφωνία πώλησης έργου ΣΔΙΤ

admin