Image default
Επιχειρήσεις

Ιασώ: Εγκαίνια στις νέες εγκαταστάσεις της κλινικής Μαστού

Τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Μαστού εγκαινίασε σήμερα η μαιευτική – γυναικολογική κλινική Ιασώ, επένδυση που ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του μεγαλύτερου σε περιστατικά Κέντρου Μαστού της χώρας και του πέμπτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη.

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζουν την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού δημιουργήθηκαν στην μαιευτική και γυναικολογική κλινική Ιασώ με στόχο να συνδυάζουν άριστη ιατρική φροντίδα από εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες με ειδική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και το καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης για τις χιλιάδες γυναίκες που επισκέπτονται το Κέντρο ετησίως καθώς και τα περίπου 2.000 χειρουργεία που διενεργούνται για παθήσεις μαστού.

Το Κέντρο προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας. Διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού.

Υποστηρίζεται από όλα τα απαραίτητα Τμήματα του ΙΑΣΩ και είναι σε άμεση συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, πλαστικούς χειρουργούς.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις ασθενείς και τις οικογένειές τους με τη διενέργεια γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακών ελέγχων από εξειδικευμένους γενετιστές που προσεγγίζουν την πιθανότητα κληρονομικότητας του καρκίνου του μαστού

Στο Ιατρείο πρώιμης διάγνωσης πραγματοποιείται κλινική εξέταση των γυναικών ενώ υπάρχει δυνατότητα για άμεση διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων όπως μαστογραφία, υπερηχογράφημα καθώς και επεμβατικών διαγνωστικών πράξεων.

Οι ασθενείς με Λεμφοίδημα παρακολουθούνται από ομάδα ειδικών φυσικοθεραπευτών και ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη των ασθενών με την βοήθεια ειδικών ψυχοθεραπευτών

Επιπλέον, το Κέντρο Μαστού διαθέτει Μονάδα επιμέτρησης γυναικών μεγάλου κινδύνου για Καρκίνο Μαστού, Μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης με ειδική ψυχο-ογκολόγο, Τμήμα στατιστικών αναλύσεων και Εσωτερικό Ογκολογικό Συμβούλιο. Το Ογκολογικό Συμβούλιο παρουσία ιατρών όλων των ειδικοτήτων συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα όπου αποφασίζεται ο περαιτέρω θεραπευτικός χειρισμός βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (εξατομικευμένη θεραπεία).

Στο Κέντρο μαστού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ειδικές ομάδες ασθενών όπως:

– Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω των 35 ετών

– Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της κυήσεως

– Οι άτοκες νεαρές ασθενείς όπου δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με στόχο να μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά την θεραπεία τους και κατά τον χρόνο που θα το επιτρέπει η γενική τους κατάσταση

– Ασθενείς που ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν.

Παρακολουθούνται ειδικά σε συνεργασία με το τμήμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών είναι εξαιρετικά. Την τελευταία τριετία έχουν γεννηθεί περίπου 50 παιδιά η μητέρα των οποίων νόσησε από καρκίνο μαστού

Σχετικα αρθρα

Euroxx: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της «Αττικές Επενδύσεις» από τη ΓΣ

admin

Cosmote: «Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» στα Speedtest Awards

admin

Συνεδριάζει η Επ. Ανταγωνισμού για της δεσμεύσεις από τη συγχώνευση Attica–HSW

admin

Με το χιλιόμετρο τα διόδια στην Ολυμπία Οδό από το 2020

admin

Απονεμήθηκαν τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

admin

BRIQ: Στις 6/9 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €50 εκατ.

admin

Alpha Bank: «Μαχαίρι» σε δίκτυο και δαπάνες

admin

Δύο εκκρεμότητες στο διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό

admin

Επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Κρι Κρι

admin

Αναβαθμίζει τις digital υπηρεσίες η Εθνική Τράπεζα

admin

Ευρυζωνικά δίκτυα: Στην τελική ευθεία το ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ

admin

Στο 28,19% το ποσοστό του Εμμ. Δομαζάκι στην Creta Farms

admin

Επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΛΒΕ Ενδυμάτων

admin

Επιστρέφει στους μηχανικούς η Τράπεζα Αττικής

admin

Εμπλοκή Diversa σε επενδυτικό σχέδιο στη Ζάμπια

admin

Πειραιώς: Μηδενική επιβάρυνση για αναλήψεις μετρητών σε νησιά που δεν έχει ΑΤΜ

admin

Creta Farms: Στο 30,59% η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

admin

Η Barilla Hellas στο Top 10 των πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών στην Ελλάδα

admin