Image default
Τράπεζες

Eurobank: Πούλησε 370 ακίνητα στην Brook Lane

Η Eurobank, στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της, προχώρησε σε συμφωνία με την Brook Lane για την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (project Opus και Resi).

Ήδη η τράπεζα και εταιρεία του ομίλου της Brook Lane υπέγραψαν αρχικές συμφωνίες και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα, συνολικής αξίας €84 εκατ.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ενός ακόμα χαρτοφυλακίου (project Star) της Eurobank, που περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα μικρής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συμφωνίες αυτές, οι οποίες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων, εντάσσονται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των ακινήτων και την αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά.

Όπως είχε γράψει τον Ιούλιο το Euro2day.gr, το πακέτο Star περιλαμβάνει «residential» ακίνητα, δηλαδή κατοικίες, οικόπεδα κ.ά. και η λογιστική αξία τους ανέρχεται σε 23-24 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην επαρχία, ακολουθεί η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η νησιωτική Ελλάδα.

Το «μικρότερο» σε τεμάχια αλλά μεγαλύτερης αξίας πακέτο, υπό τον τίτλο «Opus», αφορά σε εμπορικά ακίνητα (βιομηχανικά, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.ά.). Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Η Brook Lane είχε συμφωνήσει στις αρχές του έτους με την Αlpha Βank, ώστε να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων που κατείχε στο παρελθόν ο όμιλος Βωβού, έναντι περίπου 95 εκατ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονταν το συγκρότημα που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, τη Vodafone στο Χαλάνδρι, κτίριο γραφείων στην Κηφισίας που έχει μισθώσει η Samsung καθώς και κτίριο γραφείων στη Μιχαλακοπούλου, μισθωμένο στην ασφαλιστική εταιρεία AXA.

Σχετικα αρθρα

H κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε τα επιτόκια

admin

Κόστα (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να προσαρμοστούν στον ψηφιακό ανταγωνισμό

admin

Ντε Γκαλό: Πλήγμα στην ανάπτυξη αν έχει διάρκεια η άνοδος του αργού

admin

Big business βλέπει στην Ελλάδα η doValue

admin

Ελληνική: Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Συνεργατικής Τράπεζας

admin

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι δύο επιλογές

admin

Παράθυρο ευκαιρίας στα «κόκκινα» στεγαστικά από τις τιτλοποιήσεις

admin

Μόλις οκτώ ρυθμίσεις προστασίας α’ κατοικίας σε 17 εβδομάδες!

admin

Π. Μυλωνάς στο Bloomberg: Tο σχέδιο της ΕτΕ για να αφήσει πίσω την κρίση

admin

Alpha: Στη doValue κυπριακά NPEs 3,2 δισ. μαζί με 150 υπαλλήλους

admin

Συμπράξεις συνεταιριστικών τραπεζών στις τιτλοποιήσεις βλέπει η Τρ. Ηπείρου

admin

Εθελούσια έξοδος στην Τράπεζα Κύπρου: Εως €200.000 οι απολαβές

admin

Στα $4,3 δισ. υποχώρησαν τα κέρδη της UBS το 2019

admin

Αlpha Bank: Κερδοφορία 86,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Αυξήθηκαν 50% τα κέρδη της ΕΚΤ, στα 2,4 δισ. το 2019

admin

Ισπανία: €62,7 δισ. το κόστος διάσωσης του τραπεζικού τομέα

admin

Μήνυμα από Βρυξέλλες για επιτάχυνση πλειστηριασμών

admin

ΤτΕ: Επιτυχώς πέρασαν το stress test οι μη συστημικές τράπεζες

admin