Image default
Επιχειρήσεις

Eurobank: Πούλησε 370 ακίνητα στην Brook Lane

Η Eurobank, στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της, προχώρησε σε συμφωνία με την Brook Lane για την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (project Opus και Resi).

Ήδη η τράπεζα και εταιρεία του ομίλου της Brook Lane υπέγραψαν αρχικές συμφωνίες και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα, συνολικής αξίας €84 εκατ.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ενός ακόμα χαρτοφυλακίου (project Star) της Eurobank, που περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα μικρής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συμφωνίες αυτές, οι οποίες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων, εντάσσονται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των ακινήτων και την αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά.

Όπως είχε γράψει τον Ιούλιο το Euro2day.gr, το πακέτο Star περιλαμβάνει «residential» ακίνητα, δηλαδή κατοικίες, οικόπεδα κ.ά. και η λογιστική αξία τους ανέρχεται σε 23-24 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην επαρχία, ακολουθεί η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η νησιωτική Ελλάδα.

Το «μικρότερο» σε τεμάχια αλλά μεγαλύτερης αξίας πακέτο, υπό τον τίτλο «Opus», αφορά σε εμπορικά ακίνητα (βιομηχανικά, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.ά.). Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Η Brook Lane είχε συμφωνήσει στις αρχές του έτους με την Αlpha Βank, ώστε να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων που κατείχε στο παρελθόν ο όμιλος Βωβού, έναντι περίπου 95 εκατ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονταν το συγκρότημα που φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, τη Vodafone στο Χαλάνδρι, κτίριο γραφείων στην Κηφισίας που έχει μισθώσει η Samsung καθώς και κτίριο γραφείων στη Μιχαλακοπούλου, μισθωμένο στην ασφαλιστική εταιρεία AXA.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΒΕ: Από 11/12 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,25 ευρώ/μετοχή

admin

Πειραιώς: Σήμερα η μεταβίβαση του 80% της AFS στην Intrum

admin

Eurolife: Σειρά δράσεων για την Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Με 10% στην Senfluga (ΔΕΣΦΑ) ο όμιλος Κοπελούζου

admin

Πως η Ελλάκτωρ «έχτισε» ένα ελκυστικό ομόλογο για τις διεθνείς αγορές

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Inform Π. Λύκος: Εγκρίθηκε το σχέδιο απόσχισης του κλάδου συστημάτων έντυπης πληροφορικής

admin

Mytilineos: Στην αγορά της Αυστραλίας εισέρχεται η ΜΕΤΚΑ

admin

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

admin

Η Ελένη Λαμπίρη και το turn around στον τουρισμό

admin

Inform Λύκος: Στο €1,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

admin

Πρόταση μίσθωσης παραγωγικών εγκαταστάσεων της ΕΒΖ από την Innovation Brain

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Εβροφάρμα: Στις 5 Σεπτεμβρίου η τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

admin

Η Eurobank πρώτη ελληνική τράπεζα μέλος του Interbank Information Network της JP Morgan

admin

ElvalHalcor: Στα €19,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Πρόγραμμα υποτροφιών του Ομίλου Quest για εκμάθηση κώδικα

admin