Image default
Επιχειρήσεις

Καρταπάνης: Το Μητέρα στοχεύει ακόμα πιο υψηλά

Δημοσιεύθηκε: 16 Νοεμβρίου 2019 – 09:02

«Το ‘Μητέρα’ είναι η πιο ολοκληρωμένη παιδιατρική στη χώρα, όμως στοχεύουμε ακόμη πιο υψηλά. Αντιμετωπίζουμε κάθε κρίση ως ευκαιρία», τόνισε ο CEO του ομίλου Υγεία και του Μητέρα Ανδρέας Καρταπάνης, στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων λειτουργίας του στο Μουσείο Βορρέ. 

Ο κ. Καρταπάνης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία του ‘Μητέρα’ – ξεπέρασε τις 500.000 γεννήσεις και τους 640.000 εξωτερικούς ασθενείς- και βράβευσε τους ιδρυτές αλλά και τους εργαζόμενους και ιατρούς του. 

Τόνισε ότι ο όμιλος προχωρά σε νέες επενδύσεις εντός του 2020, με στόχο να δημιουργηθεί η πληρέστερη εξωσωματική μονάδα στη χώρα ενώ όπως είπε, το όραμα είναι ο όμιλος Υγεία να καταστεί ο κορυφαίος όμιλος υγείας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. 

Ο CEO του ομίλου Υγεία Αν. Καρταπάνης

«Το ‘Μητέρα’, στα 40 χρόνια της αδιάλειπτης πορείας του έχει εδραιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες και πλήρως οργανωμένες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, έχοντας ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του κλάδου των υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας καθημερινά κορυφαίες υπηρεσίες υγείας σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της οικογένειας. Κατάφερε, να αποτελεί βασικό πυλώνα του σύγχρονου χάρτη της ιδιωτικής υγείας στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχημένη πορεία του ‘Μητέρα’ είναι αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης όλων των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά, με σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή, με υπευθυνότητα και ακεραιότητα, αξίες αναλλοίωτες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Ο κ. Γεώργιος Πολίτης, Πρόεδρος του ‘Μητέρα’ τόνισε «Πριν από 40 χρόνια, σαράντα γιατροί μαιευτήρες, κατάφεραν και έβαλαν το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, για το καλό των γυναικών -εγκύων και μη-, και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί έφτιαξαν την Κλινική ‘Μητέρα’. Μια κλινική παντού πρωτοπόρα: στη νοσηλεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προώρων, στην Παιδιατρική Κλινική, στην Καρδιοχειρουργική Κλινική Νεογνών και Παίδων, στη Γενική Κλινική. Μια κλινική στην οποία γεννήθηκαν περισσότερα από 500.000 μωρά, και που στα χρόνια που ακολούθησαν, αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν τις δικές τους οικογένειες στους ίδιους χώρους, στην ίδια οικογένεια του ‘Μητέρα’»

Η ιστορία του ‘Μητέρα’

Η ιδέα δημιουργίας του ‘Μητέρα’ ξεκίνησε το 1979, από μια ομάδα 40 ιατρών, μαιευτήρων-γυναικολόγων, που είχαν το όραμα να λειτουργήσουν ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, πρότυπο για τον ελλαδικό χώρο, το οποίο θα παρείχε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στις μέλλουσες μητέρες, δημιουργώντας το πρώτο μεγάλο σύγχρονο μαιευτήριο της χώρας, στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 παιδιά.

Το 2003 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στο ‘Μητέρα’, καθώς λειτούργησε η Παιδιατρική Κλινική, με όραμα να γίνει μια παιδιατρική κλινική που θα καλύπτει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά και θα δίνει ελπίδα στις οικογένειες ότι το παιδί τους μπορεί να θεραπευτεί εντός των συνόρων της χώρας. Το ‘Μητέρα’ Παίδων- με 121 κλίνες, εκ των οποίων οι 10 κλίνες είναι ΜΕΘ πολυδύναμη, παιδοκαρδιοχειρουργική-, έχει εξελιχθεί σε υποδειγματικό κέντρο νοσηλείας παιδιών, καθώς είναι η μοναδική ιδιωτική, τριτοβάθμια, παιδιατρική κλινική της χώρας που καλύπτει το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών όλων των υποειδικοτήτων.

Το 2011, η Διοίκηση του ‘Μητέρα’ αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τις εξελίξεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, επέτεινε την στρατηγικής της, και αναπτύχθηκε η Γενική Κλινική. Η ανάπτυξη όλων των ειδικοτήτων και των δραστηριοτήτων της Γενικής Κλινικής έκανε πράξη τη μετατροπή ενός άρτιου Μαιευτηρίου που προηγήθηκε της εποχής του και εξελίχθηκε σε μια δυναμική και εξελισσόμενη γενική κλινική, που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους ασθενείς κάθε ηλικίας και φύλλου. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζονται παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας, με μεθόδους πρωτοποριακές. Στους ανακαινισμένους χώρους της κλινικής σήμερα λειτουργούν, πλήρως οργανωμένα τμήματα, εξωτερικά ιατρεία διαθέσιμα 24/7, ειδικές μονάδες, μονάδες ημερήσιας θεραπείας και χειρουργεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Σχετικα αρθρα

Πλήγμα για το Airbnb από γνωμοδότηση συμβούλου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Τρ. Πειραιώς: Συνεργασία με Unitrack στα γεωργικά μηχανήματα

admin

ΟΤΕ: Νέο έργο τεχνολογίας για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

admin

Thomas Cook: Στις 50.000 οι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες στην Ελλάδα

admin

Intracom Defence: Μνημόνιο συνεργασίας με την Krauss Maffei Wegmann

admin

«Καμμία απόδειξη» για διαρροή πετρελαίου από ελληνικό πλοίο στη Βραζιλία

admin

Eurobank: Ικανοποιητικές οι δυο προσφορές για το mega deal

admin

Απολύει όλους τους εργαζόμενους η νέα ιδιοκτησία του Πόρτο Καρράς

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στα 22,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων, αυξημένα κατά 45,5%

admin

Ο Ερ.Τζαβάρας των ΕΛΤΑ ζήτησε οι εταιρείες ταχυμεταφορών να ενταχθούν στις πληττόμενες!

admin

Φουρλής: Από 31/1 σε διαπραγμάτευση οι μετοχές από το Stock Option

admin

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

admin

Αυστρία: Λιγότεροι από 1.000 συνολικά οι άνθρωποι που νοσηλεύονται με κορονοϊό

admin

Η ACHMEA, μητρική της INTERAMERICAN, αναστέλλει τη διανομή μερισμάτων

admin

Ερντογάν: Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία

admin

ΑΔΜΗΕ: Στα 53,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019 – Αύξηση 28,4%

admin

Τις cloud υπηρεσίες της SoftOne επέλεξε η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας

admin

Εντός ημερών ξεκινούν οι αιτήσεις για τα €7 δισ. του Ταμείου Εγγυοδοσίας

admin