Image default
Οικονομία

Κάλεσμα Γεωργιάδη στη διεθνή επενδυτική κοινότητα από την Ουάσιγκτον

Κάλεσμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις νέες οικονομικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από την Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στο συνέδριο “Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives”. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το “Delphi Economic Forum” και ην εφημερίδα “Καθημερινή”.

“Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Θέλουμε να καλέσουμε τους Ελληνοαμερικανούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε δεν είναι να πείσουμε κάποιον να έρθει να επενδύσει για πατριωτικούς λόγους. Μεταμορφώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα με έναν πολύ φιλικό προς τις επιχειρήσεις τρόπο και κάνουμε τις συνθήκες ώριμες ώστε ένας σοβαρός επενδυτής να έρθει και να βρει καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λέγοντας πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της μια δύσκολη δεκαετία, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της χώρας, τονίζοντας πως πλέον η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και διαθέτει μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία έχει λάβει μια σαφή μεταρρυθμιστική εντολή με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

“Καταρχήν, έχουμε πλήρη πολιτική σταθερότητα… Έτσι, μετά από 10 ταραχώδη χρόνια, έχουμε τώρα μια σταθερή κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια… Δεύτερον, κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα. Δεν είπαμε στους ανθρώπους να μας ψηφίσουν για να τους προσλάβουμε στον δημόσιο τομέα και για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ψηφίστε εμάς για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η διεθνή επενδυτική κοινότητα έχει καλωσορίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι αυτό το γεγονός αντανακλάται στη θετική αντίδραση των αγορών. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ του Αγωγού “EastMed”, καθώς, όπως σημείωσε, αυτό “το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια αγορά φυσικού αερίου λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο”.

Τέλος για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο υπουργός σημείωσε ότι η πλειοψηφία του πολιτικό κόσμου στη χώρα μας επιθυμεί καλές σχέσεις, καθώς η Ελλάδα θέλει να στηρίξει την ευημερία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο μιας πολιτικής που στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

--

Σχετικα αρθρα

ΟΑΕΔ : Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων

admin

Οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες ψύχους και έντονων χιονοπτώσεων

admin

Με μικρή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

ΙΟΒΕ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

admin

Τι θα γίνει με τα πλεονάσματα – Τι πιστεύουν οι ξένοι, το σχέδιο της κυβέρνησης για «χαλάρωση»

admin

Ξεχωριστές δηλώσεις φορολογίας υποβάλλουν 18χρονοι με τεκμαρτό ή πραγματικό εισόδημα

admin

Black Friday : Πότε πέφτει φέτος η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων

admin

Αχτσιόγλου στο MEGA: Βρισκόμαστε μπροστά σε κύμα έκρηξης της ανεργίας

admin

Κοροναϊός : Ποια νέα επαγγέλματα εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

admin

Αχτσιόγλου κατά Βρούτση: Επιχείρηση απαξίωσης του Ασφαλιστικού με fakenews

admin

Κοροναϊός: Όσα πρέπει να ξέρετε για την άδεια ειδικού σκοπού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

admin

Πολλαπλά μηνύματα Μητσοτάκη για την τόνωση των επενδύσεων

admin

Ποσό 358,2 εκατ. ευρώ εισέπραξε ο ΕΦΚΑ από τις 120 δόσεις

admin

Ισραήλ : Αρχισαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ιορδανία

admin

Σε χαμηλό επίπεδο–ρεκόρ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

admin

Φορολοταρία: Τι αλλαγές σχεδιάζονται για τις αποδείξεις με κάρτες

admin

Μιχαηλίδου : Ακατάσχετο και αφορολόγητο το επίδομα γέννας

admin

Σ. Λαζαρίδης: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας

admin